Unirea Dej, victorie în ultimul amical al iernii. Clujenii au trecut de o echipă din Liga 3 și sunt gata de reluarea campionatului

Andrei PASCU 16 Feb. 2023, 16:03 Liga 2

Unirea Dej a disputat ultima partidă de verificare, joi, pe terenul propriu, pe care evoluează în meciurile de Liga 2, în compania formației CSM Sighetu Marmației, clasată pe locul 7 în Seria 10 din Liga 3.

Unirea Dej s-a impus la un gol diferență, scor 2-1, și a terminat astfel seria meciurilor amicale din pauza de iarnă.

Unirea Dej, victorie la limită în meciul amical cu CSM Sighetu Marmației, scor 2-1

Partida test nu trebuia să aibă loc inițial pe arena din Dej, ci la Iclod, o localitate din județul Cluj. În cele din urmă, din anumite motive necunoscute, a fost mutată pe arena proprie a formației din Liga 2, iar pe stadion a fost permis și accesul suporterilor.

În ceea ce privește desfășurarea meciului, conform Unirea Dej, formația lui Dragoș Militaru a deschis repede scorul, încă din minutul 5, atunci când Florin Blaj a marcat cu un șut de la marginea careului mare. Însă, nu foarte mult timp a fost echipa din Liga 2 în avantaj, pentru că adversarii au restabilit destul de repede egalitatea.

  • Suprafața de joc a stadionului din Dej a arătat rău, la fel ca în ultimele runde din Liga 2 de anul trecut. Dragoș Militaru s-a plâns de gazon, dar nu s-a putut face nimic până acum, astfel că jucătorii săi vor fi nevoiți și în 2023, în primele etape cel puțin, să evolueze în aceleași condiții. 

S-a făcut 1-1 în minutul 11, când a punctat Simion Pop. Deși au mai fost ocazii de gol, de ambele tabere, primele 45 de minute s-au terminat cu scorul egal.

Andrei Pop a adus victoria pentru Unirea Dej în amicalul cu CSM Sighetu Marmației: penalty scos și gol

Amicalul se putea termina 1-1, dar în minutul 79 a ieșit în evidență Andrei Pop, jucător introdus pe teren de Dragoș Militaru cu doar două minute înainte. A obținut și a transformat o lovitură de la 11 metri, iar astfel a adus victoria pentru Unirea Dej în ultimul meci de verificare înainte de reluarea Ligii 2.

  • Unirea Dej, în amicalul cu CSM Sighetu Marmației: Railean – Maftei (Frăsineanu 85’), Burdeț, Buta, Gîț (Roș 85’), Ad. Pop (Bogdan 70’) Cătinean (cpt.) (Chira 65’), Matiș (Militaru 65’), Cocian (An. Pop 77’), Al. Pop (Călugăr 77’), Blaj (Fulga 63’).

Unirea Dej nu mai joacă amicalul cu FK Miercurea Ciuc

A fost al treilea meci amical și ultimul disputat de Unirea Dej în România, de când a reluat pregătirile în 2023. În primele două a trecut de CSM Satu Mare, cu scorul de 4-3, și de Gloria Bistrița Năsăud, scor 4-1.

Ulterior a plecat într-un cantonament în Turcia, unde a înregistrat următoarele rezultate: 1-5 cu Dinamo Kiev (Ucraina), 1-3 cu Nykobing (ultimul loc din liga secundă din Danemarca), 0-4 cu Næstved BK (locul 3 în liga secundă din Danemarca) și 1-3 cu FK Zhetysu Taldykorgan (nou-promovată în prima ligă din Kazakstan).

Unirea Dej trebuia să mai joace un amical, cu FK Miercurea Ciuc, zilele acestea, dar partida a fost anulată și nu va mai avea loc.

Foto: Unirea Dej

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-si-a-incheiat-amicalele-din-turcia-cu-infrangeri-pe-linie-scorul-din-testul-cu-zhetysu-concluzia-lui-dragos-militaru-si-singurul-jucator-cu-probleme-medicale-19260069

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-a-fost-invinsa-si-in-al-treilea-amical-din-antalya-acum-fara-sa-mai-inscrie-a-intalnit-tot-un-adversar-din-danemarca-19259833

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cutremur-cu-magnitudinea-de-78-grade-in-turcia-unde-se-afla-in-cantonament-si-sase-echipe-de-fotbal-din-liga-2-sc-otelul-si-unirea-dej-si-au-informat-suporterii-despre-situatia-lor-19259668

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-s-a-jucat-cu-ocaziile-si-a-pierdut-si-cu-danezii-de-la-nykobing-alex-pop-a-ratat-inclusiv-un-penalty-19259593

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-unirea-dej-a-cedat-onorabil-in-amicalul-cu-dinamo-kiev-a-reusit-sa-si-inscrie-in-poarta-echipei-antrenate-de-mircea-lucescu-19259489

 

 

Andrei PASCU 16 Feb. 2023, 16:03 Liga 2
Pe aceeași temă