Romulus Buia s-a întors la vechea dragoste, antrenoratul. Fostul mare fotbalist, prezentat oficial de o echipă din Liga 4

Andrei PASCU 25 Mar. 2021, 11:43 Liga 4

Romulus Buia (50 de ani) a revenit la o dragoste mai veche, la meseria antrenor. Fostul mare fotbalist a semnat un contract cu CSM Sighetu Marmației. Echipa evoluează în Liga 4 Maramureș, unde fotbalul nu a început în acest sezon, din cauza pandemiei cu noul coronavirus.

Romulus Buia, antrenor la CSM Sighetu Marmației

Buia a fost prezentat oficial pe pagina de Facebook a clubului și, deși nu se știe momentul în care campionatul va începe, vrea să promoveze neapărat în Liga 3. Anterior venirii lui Romulus Buia, echipa a fost pregătită de Ionel Hotea, care îndeplinea și funcția de directorul tehnic.

Rămâne de văzut dacă Romulus Buia va rămâne în acest timp și director tehnic la ACS Poli, funcție pe care a fost numit în septembrie anul trecut.

Obiectivul echipei noastre în acest sezon, care încă nu se știe când va începe este acela de a promova în Liga a III-a.

În cazul în care obiectivul va fi îndeplinit, pe banca echipei tehnice trebuie să stea un antrenor cu licență B, așadar a fost adus ca și antrenor al echipei, Buia Romulus, fostul mare jucător al României.

Cel care s-a ocupat de pregătirea echipei de seniori până în prezent a fost directorul tehnic, Hotea Ionel, acesta urmând să își păstreze funcția și să pregătească în continuare echipa de juniori.

Așadar, sperăm ca în cazul în care sezonul va începe, să putem să ne îndeplinim obiectivul, acela fiind accederea in Liga a III-a”, se arată pe Pagina de Facebook, Club Sportiv Municipal Sighetu Marmației.

Fotbal Comuna Recea, ultima echipă antrenată de Romulus Buia 

Romulus Buia a îndeplinit funcția de director tehnic și la Minaur Baia Mare, înainte de ACS Poli. Ultima experiență de antrenor s-a încheiat în noiembrie 2019, când a pregătit-o pe Fotbal Comuna Recea. Anterior, el a mai fost antrenor la FC Maramureș.

Cariera de fotbalist a lui Romulus Buia a fost marcată de echipe mari la nivelul României. Pe lângă experiențele de la Universitatea Craiova, Dinamo și Politehnica Timișoara, și-a mai trecut în dreptul său și alte formații, precum Progresul Șomcuta Mare, Sportul Studențesc, Rocar București, Gloria Bistrița, Pandurii Târgu Jiu, Minerul Valea Copcii, Fortuna Covaci, FC Chișoda sau FC Maramureș.

În afara României a evoluat doar pentru o singură echipă, Germinal Beerschot (Belgia). Romulus Buia nu a apucat să îmbrace de prea multe ori tricoul naționalei. A prins doar două meciuri.

https://liga2.prosport.ro/liga-4/liga-a-4-a-arad-se-reia-cu-mai-putin-echipe-si-cu-o-denumire-noua-in-timp-de-pandemie-dupa-ce-protocolul-medical-nu-a-fost-modificat-razvan-cadar-ne-dorim-sa-reluam-sirul-promovarilor-in-l-19174960

https://liga2.prosport.ro/seria-1/aerostar-bacau-la-prima-victorie-in-mandatul-lui-mihai-ionescu-moldovenii-au-trecut-la-scor-de-dinamo-bacau-din-liga-4-19174295

https://liga2.prosport.ro/liga-4/jucator-de-fotbal-condamnat-la-6-luni-de-inchisoare-dupa-ce-a-lovit-injurat-si-scuipat-arbitrul-pe-teren-centralul-l-a-dat-in-judecata-si-are-de-primit-si-daune-morale-19172123

 

 

 

Andrei PASCU 25 Mar. 2021, 11:43 Liga 4
Pe aceeași temă