Veste excelentă pentru cluburi. Testele rapide COVID-19 vor putea fi folosite în competițiile interne. MTS: ”Facem activitatea sportivă mai accesibilă, inclusiv pentru amatori, și ușurăm presiunea financiară”

Marius ANGHEL 06 Apr. 2021, 19:54 Liga 2
Veste excelentă pentru cluburi. Testele rapide COVID-19 vor putea fi folosite în competițiile interne. MTS: ”Facem activitatea sportivă mai accesibilă, inclusiv pentru amatori, și ușurăm presiunea financiară”

Veste excelentă oferită astăzi, 6 aprilie 2021, de Ministerul Tineretului și Sportului și Ministerul Sănătății pentru cluburile sportive. Miniștrii Eduard Novak, respectiv Vlad Voiculescu au semnat un ordin comun prin care testele rapide COVID-19 vor putea fi folosite de sportivi în competițiile interne.

Acestea erau solicitate de Federația Română de Fotbal pentru ca echipele să-și reducă cheltuielile cu testările PCR împotriva noului coronavirus, obligatorii la două săptămâni. Testele rapide costă mult mai puțin față de celelalte, iar acest lucru va permite și competițiilor de amatori, precum campionatele de Liga a 4-a, să-și reia activitatea.

”Ordinul comun care va permite folosirea testelor rapide bazate pe detecția de antigen pentru sportivi”

Ordin comun semnat de cei doi ministri va deveni aplicabil după ce va fi publicat în Monitorul Oficial al României.

”Ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak, și Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, au semnat ordinul comun care va permite folosirea testelor rapide bazate pe detecția de antigen pentru sportivi.
Ordinul comun nr. 197/462/2021 urmează să fie publicat cu celeritate în Monitorul Oficial al României, Partea I, intrând în vigoare la data publicării sale.
Prin semnarea acestui ordin, Ministerul Tineretului și Sportului se aliniază la reglementările în materie ale Ministerului Sănătății, făcând activitatea sportivă mai accesibilă, inclusiv pentru amatori, și ușurând presiunea financiară care genera constrângeri și dificultăți în lumea sportului”, a anunțat MTS pe pagina sa de Facebook.

Competițiile sportive de amatori pot reîncepe

Competiţiile sportive de pe plan intern se puteau desfăşura doar cu obligativitatea folosirii testelor PCR, care produceau cheltuieli mari pentru cluburi. Din acest motiv, multe dintre competițiile de amatori nu au fost reluate. De exemplu, în acest an, doar AJF Arad, a dat drumul campionatului Ligii a 4-a, într-un format inedit față de cele trecute, iar în această săptămână AJF Hunedoara a decis și ea să repornează sezonul de Liga 4.

După acest anunț, probabil tot mai multe AJF-uri vor reuși să dea drumul competițiilor pe care le organizează.

Ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak, și Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, au semnat ordinul comun care…

Publicată de Ministerul Tineretului și Sportului pe Marţi, 6 aprilie 2021

Marius ANGHEL 06 Apr. 2021, 19:54 Liga 2
Pe aceeași temă