George Zima schimbă din nou echipa în Liga 3! I-a luat locul lui Adrian Iencsi

Marius ANGHEL 18 Jul. 2023, 16:02 Liga 3
George Zima schimbă din nou echipa în Liga 3! I-a luat locul lui Adrian Iencsi

Alta la rând pentru George Zima! Antrenorul orădean care peste o lună va împlini 34 de ani a schimbat din nou echipa, tot în Liga 3, competiție în care a activat în mare parte a carierei sale.

Zima, despărțit de Sportul Şimleu Silvaniei, echipă cu care a retrogradat în Liga 4, a preluat CSM Sighetu Marmației, formație care nu a mai continuat cu Adrian Iencsi, ajuns acum ”secund” al lui Cristiano Bergodi la Rapid.

George Zima i-a luat locul lui Adrian Iencsi pe banca echipei CSM Sighetu Marmației

George Zima este la mare căutare în Liga 3, chiar dacă rezultatele nu-l ajută prea mult, iar faptul că schimbă echipele la scurt timp pare să nu ridice semne de întrebare din partea conducătorilor care-l ofertează.

Doar în sezonul recent încheiat a condus două echipe din cel de-al treilea eșalon, pe Jiul Petroșani și Sportul Şimleu Silvaniei. Pe prima a preluat-o în vara trecută și s-a despărțit de ea în iarnă, după 15 etape, când a lăsat-o pe locul 5 în Seria a 7-a. După o scurtă perioadă de timp s-a mutat în Seria a 10-a, unde a condus-o în play-out pe trupa din Șimleu Silvaniei. Cu doar trei puncte obținute în zece jocuri a retrogradat cu brio, iar acum este în fața unui nou început, la o altă echipă, tot din Seria a 10-a.

Zima a fost preferat de conducerea CSM Sighetu Marmației după ce echipa s-a despărțit după doar un sezon de Adrian Iencsi, numit în august 2022. Cu Iencsi antrenor, nou-promovata maramureșeană s-a menținut în Liga 3 după ce a încheiat sezonul pe locul 3 din 6 în play-out-ul Seriei a 10-a. Sportul Şimleu Silvaniei condus de Zima a fost ultima în această serie.

”Începând cu data de 30 iunie 2023, contractul domnului Adrian Iencsi a expirat, din această cauză Club Sportiv Municipal Sighetu Marmatiei a încetat colaborarea cu dânsul. Dorim să îi mulțumim pentru buna colaborare pe care am avut-o cu dânsul și îi dorim mult succes in continuare.
Pentru noul sezon 2023-2024 clubul nostru il va avea pe bancă ca și antrenor pe George Zima, care a antrenat în sezonul trecut echipa din Șimleul Silvaniei.
Îi urăm bun venit la clubul nostru și îi dorim mult succes alături de echipa noastră”, a transmis echipa din Sighetu Marmației.

Cinci echipe conduse de Zima în mai puțin de cinci ani, una chiar de două ori!

În cariera sa de antrenor, la nivel național, George Zima a antrenat Energeticianul (actuala Viitorul Pandurii – 2018-2019), Sportul Șimleu Silvaniei (iulie 2019 – mai 2021, respectiv aprilie – iunie 2023), SCM Zalău (mai – octombrie 2021), Luceafărul Oradea (ianuarie – iunie 2022) și Jiul Petroșani (iulie – decembrie 2022).

Dintre acestea, doar pe Energeticianul a condus-o, ca interimar, în Liga 2, în rest a activat doar la Liga 3. Cu Zalăul a înregistrat cele mai importante rezultate la acest nivel, fiind la câteva minute de o promovare în Liga 2, însă a pierdut pe teren propriu, în prelungiri, finala barajului cu Unirea Dej.

În data de 22 august, Zima va împlini 34 de ani. Când activa la Energeticianul era cel mai tânăr antrenor din Liga 2.

https://liga2.prosport.ro/liga-3/cine-e-omul-de-afaceri-care-vrea-sa-cumpere-foresta-suceava-19277450

https://liga2.prosport.ro/liga-3/csm-deva-s-a-reunit-si-pregateste-debutul-in-liga-3-19277441

https://liga2.prosport.ro/liga-3/recolta-gheorghe-doja-incepe-noul-sezon-cu-un-nou-antrenor-si-un-buget-marit-un-fost-principal-al-dunarii-calarasi-a-preluat-singura-echipa-din-ialomita-ramasa-in-liga-3-19277440

https://liga2.prosport.ro/liga-3/dinamo-bacau-dispare-din-liga-3-dupa-doua-sezoane-i-a-cesionat-locul-in-campionat-altui-club-si-l-a-numit-antrenor-pe-costel-enache-echipa-se-intareste-la-nivel-de-lot-si-conducere-de-la-aerostar-19277407

https://liga2.prosport.ro/liga-3/fostul-antrenor-principal-al-csm-unirea-alba-iulia-ramane-in-noul-staff-tehnic-condus-de-stelian-gherman-achizitii-de-la-fk-miercurea-ciuc-si-u-cluj-pentru-trupa-de-pe-ceta-19277417

https://liga2.prosport.ro/liga-3/iosif-biro-si-alexandru-curtean-conducatori-la-acs-medias-19277412

Marius ANGHEL 18 Jul. 2023, 16:02 Liga 3
Pe aceeași temă