Adrian Iencsi, prezentat în Liga 3… de primar: ”A debutat la națională împotriva Iugoslaviei (Serbia de astăzi)”. Legenda Rapidului a semnat cu CSM Sighetu Marmației, echipă care și-a îndepărtat antrenorul după promovarea din Liga 4

Răzvan STÎNGĂ 13 Aug. 2022, 15:49 Liga 3
Adrian Iencsi, prezentat în Liga 3... de primar: ”A debutat la națională împotriva Iugoslaviei (Serbia de astăzi)”. Legenda Rapidului a semnat cu CSM Sighetu Marmației, echipă care și-a îndepărtat antrenorul după promovarea din Liga 4

CSM Sighetu Marmației a reușit ce-și dorea! Nou-promovata în Liga 3 l-a schimbat pe antrenorul care a urcat-o din Liga 4 Maramureș, pe Cristian Bogdan, și l-a numit în funcție pe fostul fotbalist al Rapidului, Adrian Iencsi. Anunțul a fost făcut în purul stil românesc, prin intermediul primarului.

CSM Sighetu Marmației are un nou antrenor, pe Adrian Iencsi. ”Principalul” care a promovat echipa, îndepărtat!

Primarii se vor, poate, patroni de cluburi de fotbal, cred că își cresc notorietatea dacă se pozează cu noii antrenori ai echipelor localităților pe care, se presupune, le conduc în beneficiul cetățenilor. Cu mult entuziasm, primarul Vasile Moldovan a anunțat că scandalul iscat în jurul clubului, după promovarea din Liga 4, s-a terminat.

”Principalul” care a dus echipa în Liga 3 a fost aruncat ca o măsea stricată, nu i s-a dat vreo șansă, iar în locul lui a fost adus Adrian Iencsi, ultima dată antrenor la Rapid, club cu care a încheiat treburile în octombrie 2020, adică acum aproape doi ani.

Primarul s-a lăudat cu numirea lui Adrian Iencsi, în stilul clasic al edililor din România

Îndepărtarea lui Cristian Bogdan s-a produs ca urmare a numirii lui Sergiu Bodea la conducerea clubului, el decizând de la bun început, așa cum erau și datele inițiale, numirea lui Iencsi. Iată că și-a îndeplinit obiectivul, iar primarul pare că a fost de partea acestuia.

Adrian Iencsi a semnat pe un an cu CSM Sighetu Marmației

Deducem asta pentru că, așa cum spuneam, edilul Vasile Moldovan s-a pozat cu un zâmbet larg alături de Adrian Iencsi, dar nu a transmis nici măcar un mesaj de mulțumire față de Cristian Bogdan.

E cu atât mai ciudat că Vasile Moldovan a anunțat venirea lui Adrian Iencsi, cu cât autoritățile locale nu au aprobat bugetul echipei. Un simplu paradox.

Adrian Mihai Iencsi este noul Antrenor Principal al echipei de Seniori a Clubului Sportiv Municipal Sighetu Marmației. Astăzi a fost semnat contractul cu cel care a debutat la echipa națională de fotbal în anul 2000,, într-un meci împotriva Iugoslaviei (Serbia de astăzi), iar ultima sa prezență în lotul Tricolorilor datează din primăvara anului 2006, cu ocazia turneului amical din S.U.A.

În total, Adrian Iencsi a evoluat de 30 de ori pentru România.

Îi spunem BUN VENIT LA CÂRMA ECHIPEI SIGHETENE și sperăm ca evoluția Seniorilor de la CSM să fie una pe măsura așteptărilor sighetenilor iubitori de fotbal, dar și a celui care a jucat pe cele mai importante stadioane ale lumii, Adrian Iencsi”, a transmis edilul cu greșelile majore din text, în special cu carența uriașă legată de anumite informații istorice.

Adrian Iencsi a spus că la CSM Sighetu Marmației e un climat perfect. Să se fi rezolvat peste noapte problemele financiare?

Adrian Iencsi a fost ultima dată antrenor principal la Rapid, de care s-a despărțit în octombrie 2020, la capătul a opt partide pe care le-a condus. Anterior, printre alte experiențe, legenda Rapidului a fost antrenor principal la Universitatea Craiova 2 și ”secund” la Universitatea Cluj în mandatul lui Bogdan Lobonț.

De altfel, a mai condus băncile tehnice ale echipelor Pandurii, Dunărea Călărași sau Foresta Suceava.

Aici am găsit un climat perfect pentru a-mi face treabă, am liniștea necesară pentru a-mi pune ideile în practică. Sper să fie un început sănătos, ei și-au dorit un contract pe trei ani, dar am zis că e mai bine pe un an”, a spus Adrian Iencsi, potrivit sport.ro, după semnarea noului contract, semn că e posibil ca echipa să-și fi rezolvat anumite probleme legate de partea financiară.

Foto: Vasile Moldovan

Răzvan STÎNGĂ 13 Aug. 2022, 15:49 Liga 3
Pe aceeași temă