Valentin Bădoi este noul ”principal” al echipei Cetatea Turnu Măgurele, unde este văzut ca un ”antrenor de mare performanță”. ”Publicul spectator și copiii să vină la meciuri să vadă spectacol. Promisiuni nu fac, dar voi da sută la sută”

Marius ANGHEL 11 Apr. 2023, 13:05 Liga 3
Valentin Bădoi este noul ”principal” al echipei Cetatea Turnu Măgurele, unde este văzut ca un ”antrenor de mare performanță”. ”Publicul spectator și copiii să vină la meciuri să vadă spectacol. Promisiuni nu fac, dar voi da sută la sută”

Cetatea Turnu Măgurele are, începând de luni, 10 aprilie 2023, un nou antrenor principal. Echipa teleormăneană din Liga 3, aflată la prima participare în acest eșalon fotbalistic, a fost preluată de Valentin Bădoi (47 de ani), originar chiar din Turnu Măgurele.

Fostul fundaș dreapta important în fotbalul românesc, jucător la FCM Bacău, Rapid, Steaua, FC Timișoara, U Craiova sau FC Brașov, cu 10 selecții la echipa națională a României, revine ca antrenor principal după ce în ultimii trei ani a făcut parte din stafful lui Nicolae Constantin, ca antrenor secund, la Fotbal Comuna Recea (Liga 2 / 2020) și Petrolul Ploiești (Liga 2 și SuperLiga / 2021-2023).

Valentin Bădoi, noul antrenor al echipei Cetatea Turnu Măgurele

Cetatea Turnu Măgurele s-a despărțit de curând de antrenorul cu care a reușit în vara trecută promovarea în Liga 3, Costin Lazăr, iar acum a ajuns la un acord cu Valentin Bădoi, un ”principal” originar chiar din Turnu Măgurele și care a mai condus, în cariera sa, o echipă din orașul natal, pe Sporting Turnu Măgurele, între 2014 și 2016, la începuturile sale în această meserie.

Într-un comunicat emis de club, în care se pun și virgule între subiect și predicat, se transmite că Bădoi este un ”antrenor de mare performanță”, motiv pentru care ”Primarul municipiului și Consiliul de Administrație al clubului au încredere că echipa de fotbal CSM Cetatea va avea rezultate bune de acum înainte”. Se precizează despre noul ”principal” că a fost adus ca să ”panseze o deficiență pe care o avem din perspectivă tehnică, emoțională și comportamentală la echipă”.

”Am venit din dorința de a forma o echipă competitivă pentru sezonul viitor. Îmi doresc ca publicul spectator și în special copiii din municipiu și din comunele limitrofe să vină la meciurile echipei mari, să vadă spectacol, ceea ce vom încerca să oferim. Promisiuni nu fac, dar voi da sută la sută. Cine nu va corespunde uman, nu va merge la drum cu noi. Vreau să fim devotați, să apărăm culorile echipei și să fim lângă publicul spectator”, a spus, conform comunicatului clubului, Valentin Bădoi la preluarea echipei Cetatea Turnu Măgurele.

Bădoi a mai fost antrenor principal la FC Clinceni, Sporting Turnu Măgurele, Voința Crevedia și Carmen București, însă nu mai sus de Liga 3. Ca antrenor secund a activat la Academica Clinceni, Fotbal Comuna Recea și Petrolul Ploiești, ultimele două sunt cele mai recente experiențe ale sale ca antrenor, în stafful lui Nae Constantin.

La Cetatea Turnu Măgurele, Bădoi îl va avea ca ”secund” pe Dan Ceangaru.

Nicolae Constantin și Valentin Bădoi au făcut echipă și pe banca formației Petrolul Ploiești, atât în Liga 2, cât și în SuperLigă, unde au reușit promovarea în vara anului 2022. Anterior au mai colaborat în aceeași postură, de principal, respectiv secund, la Fotbal Comuna Recea, tot în Liga 2. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Mulțumiri lui Costin Lazăr: ”Nu i-a fost ușor nici cu diverse așa-zise încurajări și situații stresante”

Clubul din Teleorman nu și-a uitat nici fostul antrenor, pe Costin Lazăr, căruia i-a adresat mulțumiri pentru tot ce a realizat la echipă.

”Domnul Valentin Bădoi, este oficial antrenorul principal al echipa de fotbal CSM Cetatea Turnu Măgurele.
Primarul municipiului și Consiliul de Administrație al clubului au încredere că echipa de fotbal CSM Cetatea va avea rezultate bune de acum înainte, pentru că îl considerăm pe Valentin Bădoi, un antrenor de mare performanță și cu multă experiență în fotbal. Domnul Valentin Bădoi, este omul care a venit să panseze o deficiență pe care o avem din perspectivă tehnică, emoțională și comportamentală la echipă.

Totodată Primarul municipiului și Consiliul de Administrație al clubului au un mesaj de mulțumire pentru fostul antrenor, domnul Costin Lazăr, pentru tot ceea ce a făcut pentru CSM Cetatea, precum și de apreciere pentru calitățile de om, nu numai pentru cele de antrenor. Îi mulțumim domnului Costin Lazăr, căruia după bucuria adusă oamenilor din municipiu prin promovarea în Liga a III-a, nu i-a fost ușor, nici cu diverse așa-zise încurajări și situații stresante. Pentru noi e un om care și-a câștigat un lucru sfânt în sufletele noastre, și-a câștigat titulatura de om de onoare.
Hai, Cetatea!”, sună comunicatul clubului Cetatea Turnu Măgurele, semnat de Consiliul de Administrație al acestuia.

Cetatea Turnu Măgurele a ratat play-off-ul în ultima etapă, iar în play-out e prima clasată, cu obiectivul menținerii în Liga 3 ca și asigurat

La prima participare în Liga 3, fosta CS Dunărea Turris, denumirea cu care clubul a promova în acest campionat și apoi s-a transformat în CSM Cetatea Turnu Măgurele, a terminat sezonul regular pe locul 5 în Seria 6, cu 28 de puncte acumulate în 18 etape, ratând accederea în play-off în ultima rundă, când a pierdut în deplasare la Petrolul Potcoava (scor 0-2), iar Viitorul Dăești a depășit-o cu două puncte în urma victoriei de acasă cu Minerul Costești (scor 6-0).

Participă în play-out-ul Seriei a 6-a, unde are ca obiectiv menținerea în Liga 3, lucru ușor realizabil. Momentan ocupă locul 1 din 6, cu 31 de puncte, după primele două runde din acest turneu în care s-a intrat cu toate punctele acumulate în sezonul regular. A început cu o victorie acasă cu Minerul Costești (scor 3-2), iar în runda din weekendul trecut a cedat, tot pe teren propriu, cu Petrolul Potcoava (scor 0-1), aceasta fiind a clasa clasată, cu 28 de puncte.

În runda a 3-a din totalul de 10 până la finalul sezonului, Cetatea Turnu Măgurele joacă vineri, de la ora 17:00, în deplasare la Cozia Călimănești (locul 3, 23 puncte). Cu acazia acestui joc va debuta și Valentin Bădoi.

Foto și video: Cetatea Turnu Măgurele

 

Marius ANGHEL 11 Apr. 2023, 13:05 Liga 3
Pe aceeași temă