Costin Lazăr a vorbit despre ruptura cu Cetatea Turnu Măgurele. Motivele care au dus la demisie

Răzvan STÎNGĂ 11 Apr. 2023, 13:54 Liga 3
Costin Lazăr a vorbit despre ruptura cu Cetatea Turnu Măgurele. Motivele care au dus la demisie

Antrenorul Costin Lazăr, care și-a dat demisia luni de la Cetatea Turnu Măgurele, a avut prima reacție după reziliere. Fostul mijlocaș din prima ligă a afirmat pentru Liga2.ro că ruptura dintre el și echipă era inevitabilă, lucrurile nemaifiind pe aceeași lungime de undă.

Costin Lazăr a recunoscut că acea ceartă cu președintele Ionuț Babadag, de anul trecut, a contat într-o anumită măsură în ceea ce s-a întâmplat acum, când părțile s-au despărțit deși accederea în play-off-ul Seriei 6 din Liga 3 nu a fost deloc departe.

Costin Lazăr a vorbit despre demisia de la Cetatea Turnu Măgurele. Motivele deciziei

Conexiunea dintre antrenor și conducere nu a mai fost la fel de legată, iar despărțirea, la nivel intern, era doar o chestiune de timp. Deși mai avea un an de contract cu clubul din județul Teleorman, Costin Lazăr a decis să rezilieze acordul în plin campionat, să nu mai aștepte nici măcar finalul play-out-ului, în locul său fiind deja numit Valentin Bădoi.

Lucrurile nu au mai mers la fel de bine din momentul în care m-am certat cu președintele și nu puteam continua așa. Am fost nevoit să iau o decizie și m-am gândit că e bine să ne despărțim. Nu se poate șterge nimic din ceea ce a fost, pentru că au fost doi ani frumoși, doi ani cu realizări.

În momentul în care lucrurile nu merg, e normal să se oprească legătura, iar eu am considerat că e mai bine să plec, să îmi continui drumul. Am stat de vorbă cu conducerea, iar oamenii erau cu același gând. Eu mai aveam contract până în 2024, am îndeplinit obiectivele.

Dar, jocul nu a mulțumit în ultima perioadă. Probabil că dacă în iarnă mă ascultau (n.r. – cei din conducere), poate lucrurile erau altfel. Asta e, până la urmă m-am gândit că e mai bine să plec. Vreau să găsesc un proiect ambițios acum, un proiect unde se vrea promovarea (n.r. – o echipă de Liga 3) sau chiar Liga 2.

Vreau să trec la o altă etapă a carierei mele de antrenor, să fac lucrurile cât se poate de bine. Etapa de la Turnu Măgurele rămâne, per total, una frumoasă pentru mine”, a spus Costin Lazăr pentru Liga2.ro.

  • Costin Lazăr și președintele Ionuț Babadag, într-o fotografie din 2022.

Cetatea Turnu Măgurele, mulțumiri pentru Costin Lazăr

Cetatea Turnu Măgurele, în momentul numirii lui Valentin Bădoi, a transmis și un mesaj de mulțumire pentru Costin Lazăr, pentru cei doi ani de colaborare, mai ales că, vara trecută, a reușit să promoveze echipa din Liga 4 Teleorman.

A fost o parte a comunicatului în care clubul a vorbit la superlativ de realizările fostului mijlocaș.

(…) ”Totodată Primarul municipiului și Consiliul de Administrație al clubului au un mesaj de mulțumire pentru fostul antrenor, domnul Costin Lazăr, pentru tot ceea ce a făcut pentru CSM Cetatea, precum și de apreciere pentru calitățile de om, nu numai pentru cele de antrenor. Îi mulțumim domnului Costin Lazăr, căruia după bucuria adusă oamenilor din municipiu prin promovarea în Liga a III-a, nu i-a fost ușor, nici cu diverse așa-zise încurajări și situații stresante. Pentru noi e un om care și-a câștigat un lucru sfânt în sufletele noastre, și-a câștigat titulatura de om de onoare (…)”, se arată în comunicatul emis de formația din Liga 3.

Costin Lazăr, contactat de două echipe din Liga 3

Chiar dacă abia a reziliat contractul cu Cetatea Turnu Măgurele, Costin Lazăr a recunoscut că există interes pentru el, din partea a două echipe. Discuții despre disponibilitatea de a se angaja la alte proiecte au fost cu cluburi din Liga 3, după cum a mai spus antrenorul în dialogul cu reporterul Liga2.ro.

Înainte de venirea la Cetatea Turnu Măgurele, unde a bifat prima experiență ca antrenor principal, Costin Lazăr a lucrat la desființata Mostiștea Ulmu, atunci în Liga 3, unde ocupa funcțiile de antrenor secund și jucător.

Chiar a fost aproape de promovarea în Liga 2 cu fosta Mostiștea Ulmu. A jucat barajul împotriva formației Unirea Slobozia, dar a pierdut ambele manșe cu același scor, 0-2.

I-a expirat contractul în vara lui 2020, iar atunci a renunțat definitiv și la cariera de fotbalist. Ulterior, în 2021, a preluat Cetatea Turnu Măgurele.

Ca jucător, Costin Lazăr are peste 200 de meciuri la nivelul Ligii 1. A evoluat în România la Sportul Studențesc, Rapid și Voluntari, dar și în afara țării la PAOK Salonic, Iraklis Thessaloniki și Panetolikos GFS, toate din Grecia.

Cele mai importante performanțe au fost înregistrate alături de Rapid (o Cupă a României în 2007) și de Voluntari (o Cupă a României în 2017 și o Supercupă a României în 2017).

https://liga2.prosport.ro/liga-3/valentin-badoi-este-noul-principal-al-echipei-cetatea-turnu-magurele-unde-este-vazut-ca-un-antrenor-de-mare-performanta-publicul-spectator-si-copiii-sa-v-19266242

https://liga2.prosport.ro/liga-3/acs-muscelul-campulung-elite-ca-si-retrogradata-din-liga-3-dupa-ce-si-a-aflat-sanctiunile-din-partea-frf-in-urma-retragerii-de-pe-teren-din-jocul-cu-unirea-bascov-amenda-colosala-primita-si-puncte-s-19266227

https://liga2.prosport.ro/liga-3/csm-ramnicu-sarat-are-bugetul-garantat-in-cazul-in-care-promoveaza-in-liga-2-primarul-a-prezentat-noul-sponsor-al-clubului-unul-care-este-implicat-si-la-o-echipa-importanta-din-pri-19266202

https://liga2.prosport.ro/liga-3/costin-lazar-a-demisionat-de-la-cetatea-turnu-magurele-19266190

https://liga2.prosport.ro/liga-3/liga-3-etapa-2-de-play-off-si-play-out-16-meciuri-sunt-programate-sa-se-dispute-astazi-19265704

 

 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 11 Apr. 2023, 13:54 Liga 3
Pe aceeași temă