Toate echipele din Liga 3 calificate în play-off și cele care vor evolua în play-out! CSM Focșani și SCM Zalău sunt marile perdante ale ultimei etape din sezonul regular. Corvinul și CSM Deva au rezistat invincibile

Marius ANGHEL 29 Mar. 2023, 20:21 Liga 3
Toate echipele din Liga 3 calificate în play-off și cele care vor evolua în play-out! CSM Focșani și SCM Zalău sunt marile perdante ale ultimei etape din sezonul regular. Corvinul și CSM Deva au rezistat invincibile

UPDATE: Miercuri, 29 martie, după desfășurarea ultimelor patru jocuri din etapa a 18-a a Ligii 3, Seria a 3-a, au fost elucidate și ultimele necunoscute în privința echipelor participante în play-off, respectiv play-out.

Farul Constanţa 2 și-a câștigat meciul din deplasare de la Recolta Gheorghe Doja, scor 2-0, astfel că a devenit ultima echipă calificată în play-off-ul acestei serii, după CS Afumaţi (45 puncte), Înainte Modelu (30), Gloria Albeşti (29).

Recolta Gheorghe Doja merge în play-out, tot acolo unde ajunge și Gloria Băneasa, în ciuda victoriei clare obținute acasă cu CS Amara, scor 7-0, care a menținut-o în clasament sub patru formații.

În play-out-ul din Seria 3 vor evolua, în următoarea ordine: Gloria Băneasa (28 puncte), Recolta Gheorghe Doja (25), Dunărea Călărași (24), FC Voluntari 2 (18), Agricola Borcea (15) și CS Amara (7).


Cu excepția a opt echipe din Seria a 3-a, programate să joace miercuri, 29 martie 2023, celelalte cluburi participante în acest sezon regular al Ligii 3, ediția 2022-2023, și-au încheiat evoluția în urma meciurilor disputate vineri sau sâmbătă, 24-25 martie, în cadrul etapei a 18-a.

Înaintea acestei ultime etape a sezonului regular necunoscutele erau clasatele pe ultimele șapte locuri calificabile în play-off, respectiv ultimele șase formații care luau calea play-out-ului, dar și clasările finale în cele zece serii, cele care determinau programul din cele două turnee care urmează în campionat.

Încă un loc de play-off vacant și două în play-out! CSM Focșani și SCM Zalău, marile perdante ale ultimei etape

În cinci serii încă nu era încheiată bătălia pentru play-off cu o etapă înainte de final. Momentan, cu cele patru meciuri programate miercuri în Seria a 3-a, Farul Constanţa 2, Recolta Gheorghe Doja și Gloria Băneasa sunt încă în joc de glezne pentru ultima poziție calificabilă în play-off.

În rest, au fost stabilite clasamentele finale.

Aerostar Bacău a câștigat bătălia de la distanță cu CSM Focșani pentru ultimul loc din play-off-ul Seriei a 2-a. Băcăuanii s-au impus acasă în fața celor de la Sporting Liești (scor 1-0), în timp ce focșănenii au pierdut acasă cu liderul CSM Râmnicu Sărat (scor 0-1).

În Seria a 4-a, bătălia pentru ultimele două locuri din play-off s-a dat între trei echipe, două dintre ele având meci direct. Flacăra Moreni a câștigat în deplasare la Real Bradu (scor 3-2) și ambele au mers de braț în grupa superioară, acolo unde nu a ajuns CS Dinamo București, care a obținut doar o remiză în deplasare la penultima clasată FC Pucioasa (scor 1-1). Real Bradu și CS Dinamo au terminat sezonul regular la egalitate, însă la rezultate directe au stat mai bine argeșenii, după 3-2 acasă și 2-2 în deplasare.

În Seria a 6-a a fost tot o luptă în trei pentru ultimele două poziții din play-off. Flacăra Horezu a câștigat în deplasarea de la U Craiova 2 (scor 3-2) după ce în minutul 8 era condusă cu 2-0 și a obținut biletul, iar în grupa de calificare la baraj a mers și Viitorul Dăești, care a trecut cu 6-0 pe teren propriu de ultima clasată Minerul Costești. Deși era la mâna sa, Cetatea Turnu Măgurele a pierdut cu scorul de 0-2 în deplasare la Petrolul Potcoava și a fost marea perdantă a acestei runde, căzând în play-out.

În Seria a 10-a, bătălia pentru ultimul loc din play-off a avut loc între SCM Zalău și Lotus Băile Felix, aflate la egalitate de puncte. Zalăul a pierdut acasă cu liderul FC Bihor (scor 0-1) în ultimele minute, dar și Lotus a cedat pe teren propriu în fața clasatei pe locul 2 CSM Satu Mare (scor 1-2). În aceste condiții, primul criteriu de departajare dintre ele a fost rezultatele directe, iar Lotus a avut câștig de cauză, după 1-0 în tur, la Zalău, și 0-0 în retur, la Sânmartin.

Corvinul Hunedoara și CSM Deva au terminat sezonul regular fără înfrângere. FC Bihor Oradea, ultima echipă care și-a asigurat locul 1

În ceea ce privește lupta pentru locul 1, singura serie în care cu o etapă înainte de finalul sezonului regular nu se știa cu siguranță prima clasată era cea a 10-a.

FC Bihor Oradea a câștigat Seria a 10-a și a obținut titlul de campioană a sezonului regular, devansându-le cu două puncte pe CSM Satu Mare și Gloria Bistriţa Năsăud.

Celelalte echipe care au terminat pe locul 1, unde au stat aproape tot sezonul regular, sunt: Foresta Suceava (S1), CSM Râmnicu Sărat (S2), CS Afumaţi (S3), CS Tunari (S4), CS Blejoi (S5), CSM Alexandria (S6), CSM Deva (S7), CSM Reșița (S8) și Corvinul Hunedoara (S9).

După cele 18 etape, singurele echipe neînvinse rămân CSM Deva (Seria 7) și Corvinul Hunedoara (Seria 9). Corvinul are cele mai multe puncte obținute dintre toate echipele lider, 52, în timp ce Deva e pe locul 2 la acest capitol, cu 46 de puncte acumulate.

Seriile de Liga 3, echipele care merg în play-off, respectiv în play-out și punctele strânse în sezonul regular:

Seria 1

în play-off: Foresta Suceava (42 puncte), Bucovina Rădăuţi (37), CSM Bacău (33), Ceahlăul Piatra Neamţ (33)
în play-out: Ştiinţa Miroslava (29), Şomuz Fălticeni (27), Viitorul Darabani (16), Rapid Brodoc (14), FK Miercurea Ciuc 2 (10)
retrogradată în ultima ligă: Dante Botoşani (6 puncte / penalizată cu 10 puncte și apoi exclusă după două neprezentări)

Seria 2

în play-off: CSM Râmnicu Sărat (45 puncte), Metalul Buzău (41), Unirea Braniştea (37), Aerostar Bacău (34)
în play-out: CSM Focşani (31), Sporting Lieşti (27), Viitorul Ianca (19), Dinamo Bacău (16), Voinţa Limpeziş (5), Dacia Unirea Brăila (2)

Seria 3

în play-off: CS Afumaţi (45 puncte), Farul Constanţa 2 (31), Înainte Modelu (30), Gloria Albeşti (29)
în play-out: Gloria Băneasa (28), Recolta Gheorghe Doja (25), Dunărea Călăraşi (24), FC Voluntari 2 (18), Agricola Borcea (15), CS Amara (7)

Seria 4

în play-off: CS Tunari (40 puncte), SC Popești Leordeni (33), Flacăra Moreni (23), Real Bradu (22)
în play-out: CS Dinamo Bucureşti (22), Unirea Bascov (18), FCSB 2 (17), FC Pucioasa (15), ACS Muscelul Câmpulung Elite (10)
retrogradată în ultima ligă: Astra (retrasă din competiție cu o etapă înainte de finalul turului și apoi retrogradată în ultima ligă)

Seria 5

în play-off: CS Blejoi (42 puncte), CSO Plopeni (32), SR Braşov (30), Olimpic Cetate Râşnov (30)
în play-out: AFC Odorheiu Secuiesc (25), CS Păuleşti (24), Sepsi OSK Sfântu Gheorghe 2 (19), Kids Tâmpa Braşov (18), Olimpic Zărneşti (16), KSE Târgu Secuiesc (16)

Seria 6

în play-off: CSM Alexandria (40 puncte), Sporting Roşiori (32), Flacăra Horezu (32), Viitorul Dăeşti (30)
în play-out: Cetatea Turnu Măgurele (28), Petrolul Potcoava (22), Cozia Călimăneşti (22), Universitatea Craiova 2 (19), Vediţa Coloneşti (15), Minerul Costeşti (11)

Seria 7

în play-off: CSM Deva (46 puncte), ACSO Filiaşi (37), Gilortul Târgu Cărbuneşti (36), Viitorul Şimian (34)
în play-out: Jiul Petroşani (28), Voinţa Lupac (27), Aurul Brad (14), Retezatul Hațeg (13), Viitorul Pandurii Târgu Jiu 2 (11), Progresul Ezeriş (10)

Seria 8

în play-off: CSM Reșița (42 puncte), Şoimii Lipova (39), CSC Ghiroda şi Giarmata Vii (36), Crişul Chişineu Criş (28)
în play-out: Progresul Pecica (23), Pobeda Star Bisnov (23), Phoenix Buziaş (19), Avântul Periam (16), ACB Ineu (12), Gloria Lunca Teuz Cermei (10)

Seria 9

în play-off: Corvinul Hunedoara (52 puncte), Unirea Ungheni (32), Metalurgistul Cugir (31), CSM Unirea Alba Iulia (30)
în play-out: Avântul Reghin (24), ACS Târgu Mureş (24), CS Universitatea din Alba Iulia (21), Viitorul Cluj (16), Sănătatea Cluj (14), CS Ocna Mureş (9)

Seria 10

în play-off: FC Bihor Oradea (40 puncte), CSM Satu Mare (38), Gloria Bistriţa Năsăud (38), Lotus Băile Felix (27)
în play-out: SCM Zalău (27), Minerul Ocna Dej (21), CSM Sighetu Marmaţiei (20), CFR Cluj 2 (16), Victoria Carei (14), Sportul Şimleu Silvaniei (11)

Sezonul de Liga 3 ediția 2021/2022 are trei faze, noutatea fiind introducerea play-off-ului și play-out-ului

Campionatul Liga 3, ediția 2022-2023, a început cu un total de 100 de echipe în componență, împărțite în mod egal în zece serii. Cu o rundă înainte de finalul turului, Astra s-a retras din competiție, astfel că rezultatele ei au fost anulate și Seria a 4-a a continuat cu o formație în minus. Competiția se dispută în trei faze.

În Faza I are loc sezonul regular, 10 serii, cu 10 echipe fiecare, cu meciuri tur-retur, rezultând un total de 18 etape, adică 18 meciuri de fiecare formație.

Faza a II-a este numită partea de campionat în care în fiecare serie se va disputa un play-off, între primele patru clasate, și un play-out, între celelalte șase echipe din clasament.

  • Play-off-ul se va juca în format tur-retur-tur, cu un total de 9 etape (pe baza tabelei Berger de 4). Play-out-ul se va juca în format tur-retur, 10 etape (pe baza tabelei Berger de 6).
  • Locul ocupat de fiecare echipă în clasamentul final al sezonului regular va da ordinea la stabilirea meciurilor pentru play-off, respectiv play-out. Locul 1 în sezonul regular este poziția 1 în play-off, respectiv locul 5 în sezonul regular este poziția 1 în play-out, ș.a.m.d.

După încheierea Fazei a II-a se trece la ultima partea de campionat. În Faza a III-a vor participa doar primele două clasate din play-off-uri, 20 de echipe în total. Se vor disputa două runde de baraj.

În runda semifinală – cele 20 de echipe vor fi împerecheate în zece dueluri în dublă manșă. Echipele de pe locurile 1 vor fi gazdă în manșa retur.

Ordinea desfășurării meciurilor din runda semifinală a barajelor de promovare în Liga 2:

  • B1: Locul 1, Seria 1 v Locul 2, Seria 2
  • B2: Locul 1, Seria 2 v Locul 2, Seria 1
  • B3: Locul 1, Seria 3 v Locul 2, Seria 4
  • B4: Locul 1, Seria 4 v Locul 2, Seria 3
  • B5: Locul 1, Seria 5 v Locul 2, Seria 6
  • B6: Locul 1, Seria 6 v Locul 2, Seria 5
  • B7: Locul 1, Seria 7 v Locul 2, Seria 8
  • B8: Locul 1, Seria 8 v Locul 2, Seria 7
  • B9: Locul 1, Seria 9 v Locul 2, Seria 10
  • B10: Locul 1, Seria 10 v Locul 2, Seria 9

Ulterior, cele zece câștigătoare ale primei runde vor fi împerecheate în cinci dueluri ce vor fi decise în dublă manșă. De această dată însă, gazda meciului tur va fi decisă prin tragere la sorți.

Meciurilor din runda finală a barajelor de promovare în Liga 2:

  • Învingătoarea B1 v Învingătoarea B2
  • Învingătoarea B3 v Învingătoarea B4
  • Învingătoarea B5 v Învingătoarea B6
  • Învingătoarea B7 v Învingătoarea B8
  • Învingătoarea B9 v Învingătoarea B10

Cele cinci învingătoare ale rundei finale vor promova în sezonul 2022-2023 de Liga 2.

19 de echipe mai retrogradează din Liga 3

Vor retrograda direct ultimele două clasate (locurile 5 și 6) din cele zece turnee de play-out, cât și echipa situată pe locul 4 în play-out cu cea mai slabă linie de clasament.

În total vor retrograda în Liga 4 21 de echipe și vor promova în Liga 3 cele 21 de campioane județene câștigătoare de baraj.

Prin retragerea Astrei și excluderea celor de la Dante Botoșani vor mai retrograda doar 19 echipe din acest sezon de Liga 3, din cele 21 care erau stabilite inițial.

https://liga2.prosport.ro/liga-3/liga-3-primele-sase-meciuri-din-ultima-etapa-a-sezonului-regular-au-loc-astazi-mai-sunt-7-locuri-disponibile-in-play-off-si-6-in-play-out-19264382

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/ultimul-antrenor-al-echipei-pandurii-se-lupta-pentru-viata-sa-a-fost-diagnosticat-cu-o-tumora-cerebrala-s-a-operat-iar-acum-are-nevoie-de-ajutor-19264370

https://liga2.prosport.ro/liga-3/stadionul-municipal-campulung-poate-fi-modernizat-19264300

Marius ANGHEL 29 Mar. 2023, 20:21 Liga 3
Pe aceeași temă