Unirea Alba Iulia și CSC Sânmartin și-au câștigat meciurile restante din etapa a 3-a. Dejul a ratat șansa de a egala liderul, Satu Mare n-a putut înscrie din penalty

Marius ANGHEL 15 Oct. 2020, 09:36 Liga 3

Dacă marți au fost programate patru meciuri restante din campionatul Ligii 3, din etapele 2, 3 și 4, miercuri s-au jucat, de asemenea, două astfel de partide. Ambele jocuri ar fi trebuit să se desfășoare inițial în runda a 3-a a noului sezon, însă problemele cu COVID-19 au dus la amânarea lor.

Ieri, Unirea din Alba Iulia a trecut pe teren propriu cu 3-1 de Unirea Dej, în timp ce CSM Satu Mare a pierdut acasă, cu 0-1, întâlnirea cu CSC Sânmartin.

Rezultate ETAPA 1, 2, 3, 4, 5

Unirea din Alba Iulia a trecut cu 3-1 de Unirea din Dej. Oaspeții au ratat șansa de a egala liderul

În Seria a 9-a a Ligii 3, în etapa a 3-a rămăsese restant meciul dintre AFC Unirea 1924 și Unirea Dej, după ce trupa din Alba Iulia a descoperit că are focar de COVID-19 în lot și a fost în imposibilitate de a juca atunci când a fost programată inițial, la 25 septembrie.

Albaiulienii și-au rezolvat problemele între timp, au profitat de faptul că erau mai odihniți după ce în campionat au jucat sâmbătă, față de duminică, atunci când au evoluat dejenii, și s-au impus cu 3-1.

Chiar și așa, Unirea Dej a deschis scorul pe stadionul Cetate prin Nicolae Giurgean (16), însă tot ei au adus egalarea, prin autogolul lui Mihai Kereky (18).În partea secundă jocul a curs în favoarea gazdelor. După eliminarea lui Tudor Vomir (52), de la Dej, Ciprian Selagea (67 – penalty)(foto), Marian Codrea (88) au adus victoria echipei din Alba Iulia, abia a doua în acest sezon și venită chiar în fața celei de-a doua clasate din serie.

AFC Unirea 1924 – Unirea Dej  3-1
Stadion: Cetate (Alba Iulia – Alba);
Arbitru: Cristian Moldoveanu (Sfântu Gheorghe); Asistenți: Răzvan Constantin Nistoran (Reşiţa) și Marian Tunsoiu (Sinca Noua – Braşov); Observatori: Iulian Szekely (Cluj-Napoca) și Ovidiu Iosif Tâlvan (Sibiu)

Au marcat: Mihai Kereky (18 – autogol), Ciprian Selagea (67 – penalty), Marian Codrea (88) / Nicolae Giurgean (16)

Unirea 1924: Dr. Pop – Zsigmond, Fulea, V. Codrea, Circov – Bârdea (F. Morar 77), Selagea – Haj, Fetița, Andr. David (Al. Giurgiu 49) – M. Codrea (N. Rus 90)
Rezerve neutilizate: Sîntoma – Adam, Bakcsi, Dehelean, M. Dăscălescu jr, Terna
Antrenor: Adrian Bicheși

Unirea Dej: Tudose – I. Rus, Kereki, Vomir, Al. Papp – Frăsineanu, Cocian, Chira (B. Pop 70), Al. Blaj – Fl. Blaj, Giurgean (A. Pop 58)
Rezerve neutilizate: Toderean – Peter, Ad. Câmpan, Lăcan, Mate, Meszaros, Sabo
Antrenor: Dragoș Militaru

După desfășurarea acestei restanțe, Unirea 1924 a urcat pe locul 7, cu 6 puncte și golaveraj 10-11, în timp ce Unirea Dej a rămas pe locul 2 în Seria a 9-a, cu 12 puncte, la trei puncte în spatele liderului CSO Cugir.

CSC Sânmartin s-a impus la limită în deplasarea de la CSM Satu Mare și a urcat pe podium

Cealaltă partidă, CSM Satu Mare – CSC Sânmartin, nu s-a desfășurat la 26 septembrie fiindcă echipa oaspete a avut la momentul respectiv șapte cazuri de COVID-19 în lot. În jocul care a contat tot pentru etapa a 3-a, dar a Seriei a 10-a a Ligii 3, bihorenii s-au impus cu 1-0.

Ionuț Ban a marcat golul deciziv al jocului în minutul 60, după ce l-a învins pe experimentatul Vasile Curileac cu un șut cu stângul de la 25 de metri, care a intrat lângă bară, în stânga portarului.

Celălalte portar, Adrian Barabaș a fost eroul partidei, după ce în debutul părții secunde a apărat de două ori de la punctul cu var. În urma unui penalty acordat la un duel Habakuk – Chitaș, lovitura de pedeapsă a fost executată de căpitanul Schwarzckopf, însă Barabaș a plonjat și a respins. Asistentul a semnalizat că portarul nu a respectat regulamentul și a pășit în față cu ambele picioare înainte de execuție, astfel că s-a dictat repetare. De această dată a bătut Cădar, dar Barabaș a parat din nou.

CSM Satu Mare – CSC Sânmartin 0-1
Stadion: Olimpia (Satu Mare);
Arbitru: Răzvan Lădar (Zalău); Asistenți: Doru Claudiu Lucaciu (Cluj-Napoca) și Alexandru Turian (Zalău); Observatori: Traian Marchis (Baia Mare) și Cristian China (Baia Mare).

A marcat: Ionuț Ban (60)

CSM Satu Mare: Curileac – Vădan (Cădar 46 ), Tincău, Fl. Mureşan, Fl. Ionescu, M. Neyiki, Schwarzckopf, Barth (K. Neyiki 62 ), Chitaş, Zsiga (Şimon 75 ), Ziman (Iakab 62)
Antrenor: Zoltan Ritli

CSC Sânmartin: Barabaș – Fl. Pop, Lupșe, Pintea, Arsene, Andraș (Sfârlea 15, R. Pop 78), Habakuk, Sorian, Ban, Baciu, P. Suciu
Antrenor: Cosmin Bodea

În urma victoriei din această restanță, CSC Sânmartin a acumulat 8 puncte și a urcat pe locul 3 în Seria a 10-a a Ligii 3. În schimb, CSM Satu Mare a rămas cu 6 puncte, mai are încă un meci restant și se află pe locul 6.

Rezultate ETAPA 1, 2, 3, 4, 5

Încă șapte jocuri rămase restante din acest sezon de Liga 3

Alte șapte meciuri restante în acest sezon de Liga 3 au rămas de disputat: Foresta Suceava – Bucovina Rădăuţi (Seria 1, etapa 3), Steaua Bucureşti – FC Voluntari 2 (Seria 4, etapa 5), Gaz Metan Mediaş 2 – Flacăra Horezu, CSM Deva – Măgura Cisnădie (ambele din Seria 7, etapa 5), Crişul Chişineu Criş – Gloria Lunca Teuz Cermei (Seria 8, etapa 5), Sticla Arieşul Turda – CS Hunedoara (Seria 9, etapa 5), CA Oradea – CSM Satu Mare (Seria 10, etapa 5).

Foto: Lucian Danciu (Ziarul Unirea) și Informația Zilei

 

 

 

Marius ANGHEL 15 Oct. 2020, 09:36 Liga 3
Pe aceeași temă