Focar de COVID-19 la Unirea Alba Iulia! Majoritatea rezultatelor pozitive au sosit în ziua în care echipa trebuia să joace în Cupa României. Președintele Dăscălescu dă vina pe jucători: ”Nu-i putem controla în timpul liber”

Marius ANGHEL 24 Sep. 2020, 12:32 Liga 3
Focar de COVID-19 la Unirea Alba Iulia! Majoritatea rezultatelor pozitive au sosit în ziua în care echipa trebuia să joace în Cupa României. Președintele Dăscălescu dă vina pe jucători: ”Nu-i putem controla în timpul liber”

AFC Unirea 1924 nu va juca cel puțin în etapa a 3-a a Ligii 3, deoarece la clubul din Alba Iulia este focar de COVID-19. Totul a fost descoperit la doar câteva ore după ce echipa prezidată de Mihai Dăscălescu, cel care este și reprezentant în Comitetul Executiv al FRF, ar fi trebuit să joace în turul 2 al Cupei României, însă n-a făcut-o. Adversara pe care trebuia să o întâlnească, Industria Galda, nu a fost programată de federație, deoarece nu a trimis în timp util rezultatele testărilor. De altfel, Unirea avea cazuri de infectare confirmate în lot și în momentul în care ar fi trebuit să joace în competiția KO.

12 cazuri de COVID-19 la Unirea din Alba Iulia

Nu mai puțin de zece jucători și doi antrenori sunt depistați pozitiv cu SARS-CoV-2 la echipa Unirea, astfel că partida cu Unirea Dej, contând pentru etapa a 3-a a Ligii a 3-a, programată pentru ziua de vineri, 25 septembrie, va fi amânată, scrie Ziarul Unirea. Echipa din Alba Iulia este în imposibilitatea de a alinia la startul meciului o formulă competitivă, atât numeric, cât și valoric.

”Am discutat cu reprezentanții DSP Alba pe această temă. Jucătorii ce au ieșit negativ se pot antrena, iar marți vom repeta testele”, a declarat Mihai Dăscălescu pentru sursa citată.

”Noi am încercat să respectăm protocoalele medicale în vigoare și să ne protejăm la antrenamente, dar nu putem controla jucătorii în timpul liber! Este o situație complicată și neplăcută, pe care sperăm să o depășim cât mai repede. Să fie învățătură de minte ce s-a întâmplat”, a mai spus președintele Mihai Dăscălescu.

Unirea și Galda, declarate amândouă pierzătoare la ”masa verde” în Cupa României?

Rezultatele testelor au venit marți seară, în ziua în care Unirea ar fi trebuit să joace în Cupa României, dacă partida cu Industria Galda ar fi fost programată.

Meciul nu a avut loc, fiindcă Industria nu a prezentat la timp rezultatele ultimei testări. Sursele Liga2.ro susține că cei din Galda de Jos nici nu s-au zbătut prea mult să fie programați, fiindcă oricum ”nu aveau chef” de acest meci de cupă, pe care trebuiau să-l organizeze și, în acest mod, au scăpat și de niște cheltuieli în plus.

Ulterior, la Industria au sosit patru rezultate pozitive la noul coronavirus, scrie Ziarul Unirea: jucătorii Frențiu (din nou test pozitiv), Ad. Hăprian și Anghel, alături de directorul sportiv Romulus Raica.

În schimb, Unirea avea deja patru cazuri pozitive la ora la care trebuia să joace marți. An. David și F. Morar au fost depistați joia trecută și au fost izolați, iar duminica trecută au ieșit pozitivi și Bucurică și antrenorul secund Mircea Oprea. Clubul a fost nevoit să se retesteze la 48 de ani, marți dimineață, când a mai primit încă opt cazuri pozitive: antrenorul principal Adrian Bicheși și jucătorii Sporea, M. Codrea, Bârdea, Mâlnă, Joldeș, Zsigmond, Dehelean. Rezultate neconcludente au avut Al. Giurgiu și V. Codrea, scrie Ziarul Unirea.

Logic, Unirea trebuia să prezinte și ea federației rezultatele retestării de marți dimineață, pe care le-a primit abia seara, așa cum trebuia să o facă și Industria Galda, astfel că ambele echipe ar trebui, în mod normal, sancționate cu înfrângere la ”masa verde” în turul 2 al Cupei României. Un caz asemănător a fost și în turul 1, când în acest mod au fost sancționate CSM Jiul Petroșani și Gilortul Târgu Cărbunești.

Foto: Ziarul Unirea

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/astazi-se-desfasoara-meciurile-turului-2-al-cupei-romaniei-steaua-o-intalneste-pe-sc-popesti-leodeni-sase-meciuri-nu-se-disputa-iar-o-echipa-e-calificata-din-oficiu-19149213

Marius ANGHEL 24 Sep. 2020, 12:32 Liga 3
Pe aceeași temă