„Restart” pentru Unirea 1924 Alba Iulia! „Alb-negrii” au revenit în fotbalul național cu un egal | GALERIE FOTO

Marius ANGHEL 04 Sep. 2016, 10:31 Stiri

O obișnuită a fotbalului ligilor superioare, activând ani de zile în eșalonul secund, AFC Unirea 1924 Alba Iulia a intrat într-un con de umbră în ultimii ani, de unde vrea să iasă acum, odată cu înscrierea echipei în Liga a 3-a datorită omului de afaceri Mihai Hauptkorn – noul finanțator al grupării albaiuliene.

După patru ani de pauză, în care în ultimele două sezoane au evoluat în ligile inferioare, Unirea 1924 Alba Iulia a revenit într-un eșalon național și a debutat în actuala ediție a campionatului cu un rezultat de egalitate, scor 2-2, în fața propriilor suporteri, pe stadionul „Cetate”, contra echipei Millenium Giarmata.

„Alb-negrii” antrenați de Radu Andone au fost primii care au deschis scorul prin B. Ștef în minutul 9, însă s-au văzut egalați înainte de pauză prin M. Călin. Giarmata a preluat conducerea prin Stoica în minutul 52, scorul final fiind stabilit de M. Oprea cu câteva minute înaintea fluierului final.

Selagea revine acasă!

Odată cu revenirea echipei în Liga 3, pe „Cetate” s-a întors și mijlocașul albaiulian Ciprian Selagea – liderul din teren al „alb-negrilor”. „Este îmbucurător că n-am pierdut pentru moralul echipei și al acestor tineri ai orașului (n.r. în echipa de start a Unirii s-au regăsit opt jucători sub 21 de ani toți crescuți in curtea echipei albaiuliene). Ne propunem să creștem de la meci la meci și împreună să readucem Unirea acolo unde îi este locul. Pentru acest lucru avem nevoie și de sprijinul oamenilor din Alba și al suporterilor”, a declarat Ciprian Selagea, decarul echipei albaiuliene. Acesta a evoluat în ultimele sezoane la FC Bihor, Rapid București și Olimpia Satu Mare.

AFC UNIREA 1924 ALBA IULIA – MILLENIUM GIARMATA 2-2 (1-1)
B. Ștef (9), M. Oprea (87) / M. Călin (44), S. Stoica (52)

Suciu – Rodean, Crăciunesc, M. Oprea, Matei – Goguța, Ștef (Dup ”80), Culda (Schiau ”74), Selagea (cpt.) – Lasconi, Șulea
Rezerve: Petric – Scrob, N. Rus, Ioani, Onacă
Antrenor Radu Andone

Luca – Olariu (Corlățeanu ”80), Soare, Artimon, Ciobănică – Seb. Stoica (Codrea ”78), Maghici, Corlăteanu, M. Călin (Domșa ”90), Ghighilicea  (Mihălceanu ”65) – Trifu
Rezerve: Rusu – Ștefănescu, Olariu, Leuca

Arbitrii: R. Moca – P. Pojar și Andra Tănăsuc (toți din Cluj Napoca); Obs. L. Szanto (Tg. Mureș) și T. Biriș (Hunedoara)

Articol și foto de Lucian DANCIU

Marius ANGHEL 04 Sep. 2016, 10:31 Stiri
Pe aceeași temă