Unirea 1924, avantajată de ”înghețarea” sezonului: echipa avea probleme mari cu banii și risca să fie exclusă din Liga 3. Căpitanul Ciprian Selagea: ”Ajungem la aproape nouă luni de inactivitate”

Răzvan STÎNGĂ 08 Jun. 2020, 12:54 Liga 3
Unirea 1924, avantajată de ”înghețarea” sezonului: echipa avea probleme mari cu banii și risca să fie exclusă din Liga 3.  Căpitanul Ciprian Selagea: ”Ajungem la aproape nouă luni de inactivitate”

Unirea 1924, locul 12 la finalul acestui sezon în Seria 5 a Ligii a 3-a, a trecut prin momente foarte dificile din punct de vedere financiar. A primit însă o mână de ajutor de pe urma transferului lui Nicușor Stanciu la Al Ahli, când a încasat 200.000 de dolari, iar acum situația s-a mai ameliorat. Se poate spune și că pandemia de COVID-19 a venit într-un moment prielnic, întrucât risca excluderea din campionat, dacă nu se prezenta în meciul cu Unu Fotbal Club Gloria.

Ciprian Selagea: ”Din noiembrie nu am mai jucat și o să ajungem la aproape nouă luni de inactivitate competițională. Nu-mi închipuiam niciodată că o să trăim așa ceva”

Situația complicată este recunoscută și de căpitanul Ciprian Selagea (30 de ani). Ultimul meci oficial disputat de Unirea 1924 a fost bifat pe 30 noiembrie anul trecut, când a câștigat cu 3-0 partida de pe teren propriu jucat în compania celor de la SCM Zalău. La primul și singurul meci pe care trebuia să-l joace în acest an, echipa din Alba Iulia nu a luat parte.

Unirea nu s-a prezentat la partida cu Viitorul Șelimbăr, din cauza problemelor financiare, și a pierdut la ”masa verde” confruntarea. Ulterior, după suspendarea campionatului, au venit banii de pe urma transferului lui Stanciu în Arabia Saudită, iar situația s-a mai reglat.

”Traversăm o perioadă total nefastă din toate punctele de vedere. Noi din noiembrie nu am mai jucat și o să ajungem la aproape nouă luni de inactivitate competițională. Nu-mi închipuiam niciodată că o să trăim așa ceva. Lucrurile s-au mai relaxat, însă noi, cei din fotbal, suferim, neștiind când ne vom putea antrena în mod normal. Și spun asta în dublă calitate: jucător și antrenor la nivel juvenil. Trebuie să mai așteptăm, în speranța că timpul le va rezolva pe toate, dar e dureros ce trăim. Este un moment de cotitură! Aștept cu nerăbdare să revenim pe teren, dar până atunci trebuie să mă axez și pe alte activități. Categoric că îmi este un dor teribil de fotbal și e mare păcat că nu ni se permite să facem ceea ce am făcut toată viața”, a spus Selagea pentru Ziarul Unirea.

Ciprian Selagea: ”Trebuie să recunoaștem că pentru noi a fost benefică oprirea sezonului. A contat apoi și că am evitat o luptă pentru evitarea retrogradării”

Referitor la suspendarea definitivă a actualului sezon de Liga 3, căpitanul Unirii 1924 a recunoscut că echipa a avut noroc că a scăpat de retrogradare sau excludere. Pandemia de COVID-19 a făcut ca Federația Română de Fotbal să decidă ca din Liga 3 să nu retrogradeze nimeni, astfel că, a spus Selagea, echipa are posibilitatea să se pună pe picioare până la începerea unui nou an fotbalistic.

”Trebuie să recunoaștem că pentru noi a fost benefică oprirea sezonului. A contat apoi și că am evitat o luptă pentru evitarea retrogradării. La Unirea am trăit o perioadă tumultoasă, cu urcușuri și coborâșuri. Aproape doi ani a fost rău, acum am revenit pe linia de plutire, însă nu putem să ne antrenăm sau să jucăm”, a încheiat Ciprian Selagea.

Unirea 1924 a terminat sezonul pe locul 12, cu 16 puncte 

Echipa din Alba Iulia a acumulat 16 puncte și a terminat campionatul pe locul 12. Antrenorul Unirii 1924 nu era de acord cu suspendarea definitivă a sezonului, înainte ca verdictul să se dea, spunând că se aștepta ca întrecerea să fie reluată și clasamentul final să fie stabilit în urma disputării meciurilor, indiferent de variantă.

”Mă așteptam să jucăm, după ce am stat două luni acasă, înghețarea campionatului nu ne aduce niciun avantaj. Din punctul meu de vedere, aș fi terminat campionatul pe teren, părere împărtășită și de jucători și oficialii clubului. Regulile impuse de autorități, Ministerul Sănătății și Ministerul Tineretului și Sportului, nu pot fi respectate de majoritatea echipelor din Liga a 3-a.

Vom continua să ne antrenăm online și așteptăm cu nerăbdare momentul în care vom reveni la pregătirea pe teren. S-a pierdut foarte mult la nivelul pregătirii fizice în această perioadă, ebuie să recuperăm în perspectiva următoarei ediții”, spunea Mihai Manea, antrenorul Unirii 1924, la începutul lunii mai.

Foto: FC Unirea Alba Iulia 

https://liga2.prosport.ro/liga-3/csm-ceahlaul-vrea-sa-promoveze-in-liga2-in-sezonul-urmator-cum-se-regleaza-problemele-cu-banii-si-care-este-pozitia-autoritatilor-locale-marin-mitran-presedinte-executiv-asa-sunt-nu-pot-19135037

https://liga2.prosport.ro/liga-3/echipele-care-se-lupta-la-retrogradare-in-liga-3-sunt-impartite-unele-pro-altele-contra-inghetarii-sezonului-mihai-manea-antrenorul-unirii-1924-as-fi-terminat-campionat-19131920

https://liga2.prosport.ro/liga-3/petre-grigoras-isi-incheie-contractul-cu-foresta-in-aceasta-vara-decizia-luata-de-clubul-din-suceava-si-cine-sunt-jucatorii-cu-care-se-doreste-prelungirea-intelegerilor-19134941

https://liga2.prosport.ro/liga-3/fotbal-comuna-recea-are-meciuri-capitale-pentru-promovarea-in-liga-2-dar-nu-poate-relua-antrenamentele-ovidiu-mic-nu-incepem-pentru-ca-nu-ne-permitem-nu-vrem-sa-ne-facem-rau-cu-mana-noast-19134815

 

 

Răzvan STÎNGĂ 08 Jun. 2020, 12:54 Liga 3
Pe aceeași temă