Stefan Nikolic s-a întors în România. Campionul cu actuala FCSB va juca în Liga 3! ”Pentru noi este un transfer foarte important. Sunt convins că ne va ajuta”

Marius ANGHEL 21 Jan. 2023, 02:08 Liga 3

Nu a existat campanie de transferuri în ultimii ani în care echipa din Liga 3 SCM Zalău să nu facă schimbări majore în lotul său. La fel se întâmplă și în această iarnă, în disperarea clubului din județul Sălaj de a prinde măcar play-off-ul și apoi a încerca să ajungă pe locurile de baraj de promovare în Liga 2, campionat în care viseasă să ajungă, a fost cel mai aproape în primăvara anului 2021, însă Unirea Dej i-a dat lovitura de grație chiar pe teren propriu, la ultima fază a prelungirilor.

Clubul de sub Meseș va încerca să-și îndeplinească obiectivul în acest sezon și cu ajutorul unui campion al României. SCM Zalău a reușit să dea o lovitură de imagine și să-l readucă în țară pe Stefan Nikolic, atacant muntenegrean care a jucat pe plai mioritic la Poli Timișoara, FCSB și Sepsi OSK Sfântu Gheorghe.

Cele mai importante realizări ale sale în fotbal le-a avut la FCSB, echipă cu care a câștigat campionatul și Supercupa României în 2013.

Stefan Nikolic a semnat cu SCM Zalău, care îl face, eronat, dublu campion și câștigător al Cupei României

Vineri seară, 20 ianuarie 2023, SCM Zalău a anunțat că a ajuns la un acord cu Stefan Nikolic, însă nu a comunicat și durata contractului.

”Bine ai venit, Stefan Nikolic!
Avem plăcerea de a anunţa transferul la echipa noastră a jucătorului Stefan Nikolic, dublu campion şi câştigătorul unei Cupe a României cu Steaua Bucureşti.
Masivul atacant de 32 de ani a mai evoluat în ţara noastră, în diferite perioade, pentru FC Timişoara, Steaua București, Poli Timişoara şi Sepsi OSK.
Îi urăm ”Bun Venit” la Zalău jucătorului şi îi dorim mult succes în tricoul echipei noastre”, se arată în comunicatul emis de SCM Zalău, în care sunt și câteva erori.

Nikolic nu a jucat și la FC Timișoara și la Poli Timișoara, ci mai degrabă la Poli AEK Timișoara condusă de Marian Iancu. Ulterior a ajuns la Steaua, actuala FCSB, alături de care a câștigat un singur campionat, nu două, în sezonul 2012-2013, și o Supercupa României, nu Cupa României, cum informează greșit SCM Zalău. Într-adevăr, și în sezonul 2013-2014 campioană a fost tot Steaua, dar muntenegreanul a prins doar 4 jocuri la începutul competiției și era demult plecat în Coreea de Sud și mai apoi în Bulgaria, astfel că cele 203 minute în care a evoluat atunci nu-i dau vreun merit în câștigarea trofeului.

SCM Zalău, a 21-a echipă în cariera lui Nikolic

Doar pentru Steaua, așa cum se numea atunci FCSB, a evoluat în 48 de meciuri de Liga 1 și a înscris 7 goluri, în Cupa României a prins 4 jocuri și a marcat de 2 ori, în Supercupă are un meci și un gol, în Cupa UEFA are 18 jocuri și 3 goluri, în timp ce în preliminariile Ligii Campionilor are 3 jocuri.

Fără îndoială, perioada petrecută la echipa lui Gigi Becali a fost vârful carierei sale, una care l-a dus pe muntenegrean prin nu mai puțin de 12 țări, în care a evoluat pentru 20 de echipe: OFK Belgrad (Serbia), Lierse SK, Roeselare (ambele din Belgia), Poli AEK Timișoara, Steaua (ambele din România), Incheon United (Coreea de Sud), CSKA Sofia (Bulgaria), NK Istra (Croația), Nieciecza (Polonia), Radnik Surdulica (Serbia), FK Kaisar (Kazakhstan), Sepsi OSK Sfântu Gheorghe (România), NK Napredak, Radnik Surdulica (ambele din Serbia), Sutjeska (Muntenegru), Krupa (Bosnia-Herțegovina), Melaka United (Malaezia), San Luca, Bisceglie (ambele din Italia) și FK Rudar Pljevlja (Muntenegru).

Ultima dacă a activat la echipa FK Rudar Pljevlja, din țara sa natală, în 15 meciuri disputate între lunile iulie – decembrie 2020 reușind să înscrie 3 goluri.

Portarul Bogdan Miron l-a atras pe muntenegrean la Zalău

Potrivit Sportul sălăjean, portarul echipei SCM Zalău, Bogdan Miron, a fost cel care a purtat primele discuţii cu Nikolic. Cei doi au fost colegi la Sepsi OSK, în sezonul 2017-2018, ultima echipă pentru care muntenegreanul a evoluat în România (13 meciuri de Liga 1 și niciun gol).

”Pentru noi este un transfer foarte important. Am spus de la început că ne trebuie un atacant care să vină şi să aducă plusul de care avem nevoie şi să marcheze goluri. La experienţa pe care o are sunt convins că ne va ajuta”, a spus, citat de sursa amintită mai sus, managerul echipei din Zalău, Ioan Gurzău, și el o noutate la club.

Patru achiziții și cinci rezilieri pentru echipa lui Cristian Lupuț

Cu această mutare, SCM Zalău a ajuns la patru achiziții perfectate în această iarnă, după Ionuţ Paşcu (ex Sportul Șimleu Silvaniei, de unde a venit și managerul Ioan Gurzău), Andrei Bobaru (ex Metalul Buzău) și Alexandru Negrean (ex FC Brașov).

Echipa s-a despărțit și de cinci jucători până acum: Mihai Onicaș, Marius Aldescu, Liviu Mihai, Amir Jorza și Cătălin Ion.

Cristian Lupuț este antrenorul echipei care și-a reluat antrenamentele în 2023 de luni, 16 ianuarie, iar în clasament ocupă locul 4, ultimul care asigură accederea în play-off, în Seria a 10-a a Ligii 3, cu 24 de puncte acumulate în 15 jocuri. Primele trei clasate sunt Gloria Bistrița Năsăud, CSM Satu Mare (ambele cu 32 de puncte) și FC Bihor Oradea (31 puncte), iar pe locul 5 este Lotus Băile Felix, care are tot 24 de puncte. Aceasta din urmă a dat și ea o lovitură de imagine în această iarnă, achiziționându-l pe Ioan Hora, și el campion al României, dar cu CFR Cluj.

În echipa din Zalău pompează bani publici primăria condusă de Ionel Ciunt.

Foto: Sport Pictures și SCM Zalău

https://liga2.prosport.ro/liga-3/csm-resita-trei-achizitii-dintr-un-foc-19258245

https://liga2.prosport.ro/seria-1/alexandru-negrean-in-liga-3-dupa-ce-a-reziliat-cu-fc-brasov-19258216

https://liga2.prosport.ro/liga-3/cs-tunari-are-un-nou-antrenor-19258157

https://liga2.prosport.ro/liga-3/ioan-hora-a-ajuns-in-liga-3-19258097

https://liga2.prosport.ro/liga-3/rapid-brodoc-schimbari-majore-de-lot-19258203

Marius ANGHEL 21 Jan. 2023, 02:08 Liga 3
Pe aceeași temă