SR Brașov, sancționată cu forfait la meciul câștigat pe teren cu Sepsi OSK 2 după ce ar fi folosit un jucător în stare de suspendare! Clubul, ajuns acum pe loc retrogradabil, va contesta decizia și reclamă arbitrii pentru ”o gafă incredibilă”

Adi MARICA 10 Dec. 2021, 17:02 Liga 3
SR Brașov, sancționată cu forfait la meciul câștigat pe teren cu Sepsi OSK 2 după ce ar fi folosit un jucător în stare de suspendare! Clubul, ajuns acum pe loc retrogradabil, va contesta decizia și reclamă arbitrii pentru ”o gafă incredibilă”

SR Brașov a fost penalizată de Federația Română de Fotbal cu înfrângere la ”masa verde” în meciul câștigat pe teren cu Sepsi OSK 2, scor 2-0, în etapa a 10-a din Seria a 5-a a Ligii 3. Decizia din ședința din 8 decembrie, publicată în 9 decembrie, a Comisiei de Disiplină și Etică a FRF este bazat pe faptul că portarul Bogdan Căucă (foto) ar fi evoluat atunci în stare de suspendare.

Numai că clubul suporterilor stegari are dovezi că decizia comisiei, luată în baza unei sesizări a Departamentului Competiții al FRF, este eronată și o va contesta, pentru a-și primi înapoi punctele câștigate pe teren.

SR Brașov, pârâtă de Departamentului Competiții al FRF că l-ar fi utilizat în stare de suspendare pe portarul Bogdan Căucă în meciul cu Sepsi OSK 2

Momentan, SR Brașov a pierdut trei puncte din cele 12 câștigate pe teren în cele 15 meciuri și a pierdut o poziție în clasamentul Seriei a 5-a, fiind acum pe penultimul loc, 9, fiind devansată mai nou și de CSO Plopeni (10 puncte).

”Sesizare cu privire la jucătorul Bogdan Căucă component al ACS SR Municipal Brașov – L.3.
Admite sesizarea Departamentului Competitii FRF. În baza baza art. 83/10/1 din RD coroborat cu art. 34 din RD, ACS SR Municipal Brașov se sancționează cu Forfait (3-0 în favoarea echipei ACS Sepsi OSK Sf. Gheorghe) și i se aplică penalitate sportivă de 635 lei”, este verdictul Comisiei de Disciplină și Etică a FRF.

Brașovenii sunt convinși că li se va da dreptate în urma recursului. Arbitrul de la meciul cu Blejoi a gafat și a determinat această situație

În schimb, oficialii clubului SR Brașov spun că decizia comisiei FRF este luată pe o gafă impardonabilă a brigăzii de arbitri din meciul cu CS Blejoi, din etapa a 4-a, în care Căucă a fost sancționat cu cartonaș galben, dar centralul întâlnirii l-a notat în raportul său pe Crihan, care a fost doar rezervă la acel joc câștigat cu 2-1 în deplasare!

”Este o gafă incredibilă a brigazii de arbitri de la meciul cu Blejoi. Căucă a primit cartonașul galben în minutul 81 al meciului, avem și proba video, dar în raport a fost trecut alt jucător. Căucă a luat cartonașe galbene în etapele 1, 2, 4 și 7 și a stat în etapa a 8-a. În schimb, cei de la competiții nu au luat în calcul cartonașul încasat de Căucă la Blejoi și de aici toată nebunia. Vom face recurs, vom prezenta proba video și cu siguranță vom câștiga. Bine că avem filmarea de la Steagu TV. Fără această proba eram în pericol să cădem pe loc retrogradabil. Culmea este că toate aceste demersuri ne va costa bani, timp și nervi”, a spus Auraș Bărbuță, team-managerul echipei SR Brașov.

  • Meciul dintre CS Blejoi și SR Brașov a fost arbitrat de la centru de Gabriel Mihuleac (Iaşi) și de asistenții Andrei Diaconu (Iaşi) și Daniel Hriscu (Voroveşti – Iaşi). Observatori au fost Iulian Ivan (Giurgiu) și Vasile Daniel Blagoe (Bucureşti).

Faza în care Bogdan Căucă primește cartonașul galben în meciul CS Blejoi – SR Brașov 1-2:

SR Brașov a căzut pe locul 9, retrogradabil, după această penalizare

Până la momentul în care recursul celor de la SR Brașov va fi judecat, rezultatul meciului dintre SR Brașov și Sepsi OSK Sfântu Gheorghe 2, din etapa a 10-a, rămâne 0-3 la ”masa verde” pentru covăsneni, după ce pe teren a fost 2-0.

Sepsi OSK 2 are acum 32 de puncte și a egalat a doua clasată FC Pucioasa, însă se situează pe locul 3, fiindcă are un golaveraj mai slab. SR Brașov nu mai are 12 puncte, ci 9, și a căzut o poziție în clasamentul Seriei a 5-a, de pe 8 pe 9, loc retrogradabil.

CLASAMENT SERIA 5 Liga 3

Foto: SR Brașov

Adi MARICA 10 Dec. 2021, 17:02 Liga 3
Pe aceeași temă