SR Brașov a revenit incredibil cu AFC Odorheiu Secuiesc și merge mai departe în Cupa României. Carlo Danciu și-a făcut singur cadou de ziua mea, iar portarul Căucă a ”lovit” decisiv

Adi MARICA 01 Sep. 2022, 16:02 Cupa României
SR Brașov a revenit incredibil cu AFC Odorheiu Secuiesc și merge mai departe în Cupa României. Carlo Danciu și-a făcut singur cadou de ziua mea, iar portarul Căucă a ”lovit” decisiv

SR Brașov, echipa susținută de suporterii ”stegari”, s-a calificat în Turul 3 al Cupei României după un meci incredibil cu AFC Odorheiu Secuiesc.

Conduși cu 2-0 pe stadionul Tineretului, elevii lui Florin Dîrvăreanu au revenit incredibil pe final și au întors scorul grație a două reușite ale lui Carlo Danciu și penalty-ului transformat de portarul Bogdan Căucă.

Introduși în partea secundă, Ștefan Răchișan și Vlad Olteanu și-au pus rapid amprenta asupra jocului în fața unui adversar care sezonul trecut a fost la un pas de promovarea în Liga 2.

Harghitenii de la Odorheiu Secuiesc au dominat prima repriză

Brașovenii au avut prima ocazie de a deschide scorul prin Carlo Danciu, după o acțiune personală, însă portarul Hunor Albert a reușit să apere șutul la colțul scurt (8).

Harghitenii au reacționat și au reușit să deschidă scorul după o fază fixă, prin Botond Kovacs, servit ideal de Mitra (11). Oaspeții au ratat o ocazie uriașă de a majora scorul prin Becze, care a reluat cu capul din 3 metri, dar Căucă a avut o paradă de excepție (30). Același Căucă a intervenit excelent la șutul lui Becze din 8 metri lateral stânga (33).

Prima repriză s-a încheiat cu o lovitură liberă de la 25 de metri, executată de Bogdan Căucă, însă portarul oaspeților a reținut cu siguranță lovitura portarului gazdelor.

SR a început bine repriza secundă, iar Savu i-a dat emoții lui Albert cu un șut bun de la 20 de metri. După un contraatac rapid, harghitenii au dat lovitura. A fost o fază lucrată de doi jucători intrați după pauză, Curpăn și brașoveanul Raul Gavîrliță, ultimul reușind să înscrie din apropiere (53).

Revenire incredibilă a Brașovului, cu goluri marcat în minutele 90+4 și 90+8

Brașovenii nu au dezarmat, iar Carlo Danciu a reusit să înscrie cu o lovitură de cap din 6 metri după o centrare perfectă a lui Vlad Olteanu (76). Nicoloiu, servit ideal de Burlacu, a ratat singur cu portarul din 8 metri (77).

În minutul 86, Răchișan a scăpat singur cu portarul Albert, ieșit la 20 de metri, brașoveanul a fost faultat, însă centralul a lăsat jocul să continue.

În prelungiri, în al patrulea minut, Carlo Danciu a restabilit egalitatea, servit excelent de Răchișan. Mai mult, la faza imediat următoare, Răchișan a fost faultat în careu de Marucza, iar Rogerio Ceni de România, Bogdan Căucă (90+8), a transformat penalty-ul și a asigurat calificarea ”stegarilor” în Turul 3 al Cupei României.

Carlo Danciu, la prima ”dublă” la seniori: ”Mi-am făcut singur cadoul de ziua mea”

Carlo Danciu, cel care marți a împlinit 23 de ani, este la primul meci la seniori în care înscrie două goluri.

”Trebuie să le fac cinste lui Răchișan și Olteanu pentru pasele primite. Pentru mine este prima dublă la seniori, așa că pot spune că mi-am făcut singur cadoul de ziua mea. Sincer, chiar am crezut că vom putea reveni. Ne-am ambiționat la pauză și, chiar dacă am mai primit un gol, am luptat până la capăt, iar efortul nostru a fost răsplătit”, a spus Carlo Danciu, cel care este folosit atacant, deși el nu este un vârf autentic.

”Nu sunt un atacant de careu, dar încerc să-mi fac treaba și joc acolo unde mi se cere de către antrenori”, a punctat atacantul brașovean.

”Sâmbătă jucăm acasă cu Sepsi OSK 2 și nu avem decât varianta victoriei, pentru că am ratat startul în campionat cu înfrângerea din meciul cu Kids Tâmpa. În Cupă ne dorim să mergem cât mai departe. Meci cu meci”, a mai spus Carlo Danciu.

Bogdan Căucă, Rogerio Ceni de Brașov a lovit din nou. De această dată din penalty! „Mi-am ales colțul, am tras tare și asta a fost“!

Dacă în meciul din Turul 1 al Cupei României, câștigat de SR Brașov cu 4-0 în fața celor de la Olimpic Cetate Râșnov, portarul Bogdan Căucă a închis tabela cu un gol marcă întregistrată, din lovitură liberă, la meciul cu AFC Odorheiu Secuiesc, portarul brașovean a marcat golul calificării, în minutul 90+8, transformând fără emoții penalty-ul obținut de Răchișan.

”Nu am avut nicio emoții la penalty. Mi-am ales colțul, am tras tare și asta a fost. După fiecare antrenament mai exersez două-trei șuturi de la marginea careului, nimic special. De obicei, la ultimul antrenament înaintea meciurilor din campionat, exersez mai mult loviturile”, a spus Căucă despre performanța sa de a înscrie goluri din faze fixe, chiar dacă este portar, iar în fotbal goalkeeperii înscriu rar, spre deloc.

SR Braşov – AFC Odorheiu Secuiesc 3-2

Carlo Danciu 76′, 90+4′, Bogdan Căucă 90+8′ – penalty / Botond Kovacs 11′, Raul Gavîrliță 53′

SR Brașov: Căucă – Hamciuc, Godri, Sterian, Munteanu (Rența 59′) – Dedu (Nicoloiu 71′), Dr. Sandu (Răchișan 59′) , Nicolau (Burlacu 46′) – Savu, C. Danciu, H. Popa (Vl. Olteanu 71′)
Antrenor: Florin Dîrvăreanu

AFC Odorheiu Secuiesc: Albert – Moldovan (Marucza 46′), Mitra, Sz. Kovacs, Tordai (Lazar 67′), Simo (Muscă 67′), B. Kovacs, Matei, Botorok (Curpăn 46′), Szakacs, Becze (Gavîrliță 46′)
Antrenor: Gabriel Rădulescu

În campionatul Ligii 3, cele două echipe sunt colege în Seria a 5-a și fiecare a început cu un eșec. SR Brașov a cedat cu 1-3 la Kids Tâmpa Brașov, iar AFC Odorheiu Secuiesc a pierdut în deplasare cu CS Blejoi, scor 0-2.

În etapa a 2-a, ambele vor juca sâmbătă, de la ora 17:00. Harghitenii evoluează tot în deplasare, la Olimpic Zărnești, iar brașovenii au meci acasă cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe 2.

Foto și video: SR Brașov

Adi MARICA 01 Sep. 2022, 16:02 Cupa României
Pe aceeași temă