SR Brașov, pe un butoi de pulbere! Antrenorul Florin Dîrvăreanu a demisionat și aprinde fitilul cu declarațiile sale: ”Am ieșit dintr-un climat bolnav, ca să nu-mi periclitez starea de sănătate.” Portarul Căucă, exclus ”din motive disciplinare grave”

Adi MARICA 09 Nov. 2022, 18:27 Liga 3
SR Brașov, pe un butoi de pulbere! Antrenorul Florin Dîrvăreanu a demisionat și aprinde fitilul cu declarațiile sale: ”Am ieșit dintr-un climat bolnav, ca să nu-mi periclitez starea de sănătate.” Portarul Căucă, exclus ”din motive disciplinare grave”

Eșecul din meciul cu Sepsi OSK 2 a învolburat apele la SR Brașov, iar antrenorul Florin Dîrvăreanu și-a prezentat demisia. Șefii clubului au acceptat despărțirea.

Mai mult, portarul Bogdan Căucă, unul dintre căpitanii echipei, a fost suspendat din motive ”disciplinare grave”.

Florin Dîrvăreanu a demisionat de la SR Brașov

Conducerea tehnică a echipei din Liga 3 susținută de suporterii stegari va fi asigurată în acest final de an de directorul tehnic Ioan Naghi și antrenorul Laurian Păun.

”Clubul SR Brașov informează suporterii că Florin Dîrvăreanu și-a prezentat demisia din postul de antrenor principal. Decizia dânsului este motivată de starea de sănătate, care a avut de suferit în urma presiunii rezultatelor din ultima perioadă. «Spiritul e alterat și încrederea zdruncinată», așa a descris fostul antrenor stegar atmosfera după ultimele două rezultate ale echipei (1-1 acasă cu Kids, înfrângere cu 1-2 în deplasare cu Sepsi II OSK). Până la încheierea meciurilor oficiale din acest an (ultimul va fi pe 3 decembrie), echipa va fi pregătită de Ioan Naghi și Laurian Păun.
Pe de altă parte, tot marți, portarul Bogdan Căucă a fost suspendat de club pentru o perioadă nedeterminată din motive disciplinare grave. Acesta se va antrena separat de restul jucătorilor până când conducerea administrativă a clubului va lua o decizie finală”, se precizează în comunicatul clubului brașovean.

Ion Gurgu, despre decizia luată de Dîrvăreanu: ”Am încercat să-l fac să se răzgândească, dar nu am reușit”

Managerul general al clubului, Ion Gurgu, spune că Dîrvăreanu a luat decizia de a demisiona după meciul pierdut cu Sepsi OSK 2, sâmbătă, 1-2 la Sfântu Gheorghe, în etapa a 11-a a Ligii 3.

”Am vorbit cu Florin. El s-a consumat enorm din cauza presiunii. Mi-a zis că sănătatea și familia lui primează. Decizia lui era luată de sâmbătă seară. Am încercat să-l fac să se răzgândească, dar nu am reușit. Regretăm că starea de sănătate nu-i mai permite să continue! Îi mulțumim pentru perioada petrecută alături de noi, perioadă în care s-a schimbat ceva în jocul echipei, am ajuns pe locul trei în clasament, în lupta pentru play-off, și am rămas cu câteva amintiri frumoase în Cupa României”, a spus Gurgu.

Florin Dîrvăreanu: ”Am ieșit dintr-un climat bolnav, ca să nu-mi periclitez starea de sănătate”

După ce și-a dat demisia de la SR Brașov, antrenorul Florin Dîrvăreanu a oferit primele declarații.

”Eu am pus tot sufletul și priceperea pentru bunul mers al echipei. Vorbele mele au fost răstălmăcite când s-a spus că starea de sănătate nu-mi permite să continui. E o mare minciună care îmi afectează imaginea și demnitatea. Folosind același registru semantic, pot spune și varianta mea: am ieșit dintr-un climat bolnav, ca să nu-mi periclitez starea de sănătate. Jucătorilor le urez succes în continuare și să ducă la bun sfârșit munca pe care am început-o împreună”, a declarat Dîrvăreanu.

Florin Dîrvăreanu o lasă pe SR Brașov, pe care a preluat-o la începutul sezonului, pe locul 3 în Seria a 5-a a Ligii 3, cu 17 puncte acumulate în 11 etape, fiind la nouă puncte de liderul CS Blejoi și la șase de CSO Plopeni (locul 2).

În ultimele etape rămase de disputat în 2022, SR Brașov va întâlni CS Blejoi (acasă, vineri, ora 14:00), AFC Odorheiu Secuiesc (deplasare), Olimpic Cetate Râșnov (acasă) și Olimpic Zărnești (acasă). Ulterior, în primăvara anului 2023 se vor disputa ultimele trei etape din sezonul regular.

Florin Dîrvăreanu, după eșecul cu Sepsi OSK 2: ”Nu pot să cred că cineva din interior ar fi putut sabota fără scrupule munca întregii echipe”

Dând înapoi, a doua zi după eșecul de la Sfântu Gheorghe, antrenorii Florin Dîrvăreanu și Laurian Păun aveau declarații incendiare despre ceea ce s-a întâmplat la joc: ”Nu pot să cred că cineva din interior ar fi putut sabota fără scrupule munca întregii echipe.”

”Înfrângerea suferită la Sf. Gheorghe în acest weekend a lăsat un gust amar întregii suflări stegare. Deși lotul era incomplet din cauza mai multor accidentări sau suspendări, stegarii și-au dorit enorm să reducă diferența față de primele două locuri și să se distanțeze față de urmăritori.

Până la urmă, celelalte scoruri ale etapei a 11-a ne mențin pe locul al 3-lea (care duce în play-off). Antrenorul Florin Dîrvăreanu a vorbit după meci despre fluctuațiile de formă ale echipei, adresându-se și suspiciunilor de non-combat lansate în social media cu privire la unii jucători. La final, principalul stegarilor a făcut un apel la unitate.

«La terminarea turului răspundeam unui suporter care ne întreba despre ținta promovării, lăudând profesionalismul, spiritul de luptători de care dau dovadă băieții și încrederea reciprocă, pentru că acestea sunt elemente care pot da plus-valoare efortului și muncii noastre și pot aduce rezultate favorabile.

Nu știu cum și în ce fel, la doar doua etape după acest răspuns, spiritul e alterat, încrederea e zdruncinată. A fost un egal nedrept cu Kids și o înfrângere dureroasă la Sepsi II. Impactul se conturează destul de usturător, nu în contextul clasamentului, ci în contextul uman: sunt comentarii în social-media care acuză de non-combat. Sunt conștient de faptul că am avut efectivul decimat de accidentări, suspendări și probleme personale. Au lipsit trei piese de bază și chiar și cei de pe bancă erau accidentați; poate din acest motiv am făcut un meci mai slab, dar totuși cu multe ocazii de a fructifica.

Nu pot să cred că cineva din interior ar fi putut sabota fără scrupule munca întregii echipe. De ce ar fi făcut-o? Ce interese meschine, ce orgolii și ce fantome ale trecutului ar putea pune în funcțiune mașinăria perversă a non-combatului? E greu de imaginat și din acest motiv aș vrea să pun în plan secund toată această intrigă și să invit la manifestarea respectului reciproc.

Aș vrea să mă adresez băieților, să le mulțumesc celor mai mulți dintre ei pentru muncă și dăruire, mai ales că înțeleg cât e de greu să înoți împotriva curentului. Tocmai din acest motiv nu trebuie să facem valuri speculative. Vom continua să ne pregătim și chiar aș invita publicul la antrenamentele noastre pentru a vedea implicarea, planificarea progresivă și obiectivele zilnice, care converg în obiectivul final al fiecărei săptămâni: maximum de puncte.

Cu toții ne dorim victoria, de fiecare dată, chiar dacă la final reușim sau nu. Nu am reușit la Sepsi II pentru că am avut un început modest iar acest lucru a afectat întreg planul de joc. Am avut efectivul decimat, jucători care au evoluat sub standardele lor si, din păcate, nu am avut soluții pe banca de rezervă.

Aș vrea să le mulțumesc și suporterilor care vin cu noi, trăiesc și bune și mai puțin bune, dar încă ne susțin. Din păcate nu stă în puterea echipei să controleze întregul context (de la organizare de joc la arbitraj, și de la formă sportivă la accidentări sau incidente personale neprevăzute) dar eu tot mai cred că prin muncă, profesionalism și transparență putem doborî orice obstacol.

Trebuie doar să fim uniți și susținuți. Orice altă reacție care depășește mult limitele unei critici constructive ne lovește la temelie»”, transmitea SR Brașov pe site-ul său.

Și totuși, acum, după demisie, Dîrvăreanu spune că a ”ieșit dintr-un climat bolnav, ca să nu-mi periclitez starea de sănătate”, în timp ce portarul Bogdan Căucă este exclus din lot pentru ”motive disciplinare grave”.

Foto: SR Brașov

https://liga2.prosport.ro/liga-3/liga-3-etapa-11-17-meciuri-se-disputa-acum-doar-doua-echipe-sunt-inca-neinvinse-in-acest-sezon-19252155

https://liga2.prosport.ro/liga-3/ion-gurgu-planuri-pe-termen-mediu-si-lung-ca-manager-la-sr-brasov-ne-dorim-sa-fim-un-model-de-club-prin-munca-transparenta-si-profesionalism-nimic-altceva-19252003

Adi MARICA 09 Nov. 2022, 18:27 Liga 3
Pe aceeași temă