Scandal uriaș în Liga 3! Sporting Roșiori acuză patru jucători că au pariat pe eșecul din etapa trecută și a sesizat FRF. Printre ei, un fotbalist cu promovări în Liga 1: ”Nu eram nebuni să cerem anchetă dacă nu aveam probe”

Răzvan STÎNGĂ 14 Sep. 2023, 18:34 Liga 3
Scandal uriaș în Liga 3! Sporting Roșiori acuză patru jucători că au pariat pe eșecul din etapa trecută și a sesizat FRF. Printre ei, un fotbalist cu promovări în Liga 1: ”Nu eram nebuni să cerem anchetă dacă nu aveam probe”

Un club din Liga 3 își acuză câțiva jucători că au pariat pe propriul meci! Nici nu a început bine campionatul, din care s-au scurs doar trei runde, că apare un nou scandal în privința pariurilor sportive.

Sporting Roșiori a făcut sesizare în cazul a patru jucători din propriul lot, că ar fi pariat pe partida cu Vedița Colonești, din weekendul trecut, de la 8 septembrie, cedată cu scorul de 1-4.

Sporting Roșiori își acuză patru fotbaliști că au jucat la pariuri pe propriul meci!

Sporting Roșiori era favorită în duelul cu Vedița Colonești, conform cotelor caselor de pariuri (cotă 1.50), mai ales că partida avea loc pe propriul teren. A cedat la scor, iar prin victoria Vediței Colonești a fost consemnată o surpriză. Oaspeții aveau o cotă de 5.00 în cazul unui succes.

Liga2.ro a luat legătura cu conducerea clubului Sporting Roșiori, care a confirmat că a sesizat Departamentul de Integritate al FRF, punând la dispoziție anumite probe pe care le are în acest caz. Fotbaliștii acuzați că au legătură cu plasarea pariurilor sunt Valentin Neaga, Marius Mitran, Ionel Ciortan și Marian Stoenac.

Celor patru li s-a propus să rezilieze contractele pe cale amiabilă, conform conducerii, dar au refuzat, astfel că au fost reclamați la FRF și se așteaptă judecarea cazului.

De departe, surprinde apariția numelui lui Marian Stoenac (foto articol) în acest caz, care a evoluat inclusiv în prima ligă, la FCU Craiova FC, fosta U Craiova 1948 SA, alături de care are și o promovare la activ, în vara lui 2021.

Marian Stoenac, printre fotbaliștii bănuiți de Sporting Roșiori că au jucat la pariuri pe propria echipă

Stoenac a mai promovat în prima ligă și în vara lui 2017, cu Juventus București, iar de-a lungul timpului a mai evoluat pentru Minerul Motru (Liga 3), CNS Cetate Deva, Viitorul Pandurii Târgu Jiu (Liga 2), Poli Iași (L2), Viitorul Șimian (L3) și Agrigola Borcea (L3). Are 30 de ani și a adunat 12 partide în prima ligă (la Juventus), dar și peste 50 de prezențe în Liga 2.

Paul Mara, președintele clubului Sporting Roșiori, și Aurel Tănase, delegat al clubului din Roșiorii de Vede, au oferit mai multe informații, pentru Liga2.ro, despre ce s-a întâmplat în partida cu Vedița Colonești.

Cei doi au afirmat că așteaptă judecarea cazului, punând la dispoziția departamentului din cadrul FRF mai multe probe, iar fotbaliștii suspectați că ar fi jucat la pariuri urmează să fie audiați în cursul săptămânii următoare.

Așa credem, că a fost ceva suspect, acum sunt verificări. Am făcut plângere la Federația Română de Fotbal, să fie partida verificată, acum așteptăm ancheta. (N.r. – Jucătorii bănuiți au fost dați afară?) Nu, au fost trimiși la echipa a doua. E vorba de jucătorii Valentin Neaga, Marius Mitran, Ionel Ciortan și Marian Stoenac”, a spus Paul Mara pentru Liga2.ro, iar Aurel Tănase a declarat următoarele:

Am sesizat Comisia de Integritate din cadrul Federației Române de Fotbal. Nu pot să spun ceva concret, să dau informații, dar se va afla din anchetă. Vor fi hotărârea Comisiei de Disciplină, raportul poliției… . Nu pot să dau informații. Fără probe, nu făceam aceste demersuri, nu era nimeni nebun să facă asta dacă nu erau probe.

Jucătorii au fost trimiși la echipa a doua. Noi am propus rezilierea pe cale amiabilă, dar nu au acceptat. I-am trimis la echipa a doua, iar acum urmează decizia din cadrul FRF. Urmează să fie audiați săptămâna următoare jucătorii. Atunci vom avea mai multe informații.

Marian Stoenac chiar a marcat în Sporting Roșiori – Vedița Colonești

Interesant este faptul că singurul marcator al echipei Sporting Roșiori în duelul cu Vedița Colonești a fost Marian Stoenac, unul dintre suspecți, care a punctat în minutul 20, dar când oaspeții aveau deja 2-0 pe tabelă, în urma reușitelor lui Adelin Voinescu, minutul 11, și Antoine Bessong, minutul 19.

Până la final au mai marcat și Antonio Stan, minutul 49, și Alexandru Neacșu, minutul 90+2.

Sporting Roşiori s-a aflat la a doua înfrângere în acest sezon, dar având în dreptul ei și un succes. Cu cele trei puncte acumulate până acum este pe locul 6 în Seria 6 din Liga 3.

În prima etapă a cedat cu 2-3 pe teren propriu, contra SCM Râmnicu Vâlcea, după care, în runda a 2-a, a trecut de Petrolul Potcoava în deplasare, scor 3-1. În runda a 4-a va întâlni Flacăra Horezu, pe teren advers, ocupanta locului 8, cu un punct.

În partea a doua a sezonului trecut, Stoenac a evoluat tot în Liga 3, la echipa din Călărași Agricola Borcea, una care a înregistrat multe rezultate ”spectaculoase” ținând cont de numărul golurilor marcate.

  • În această vară, Comisia de Disciplină și Etică a FRF a suspendat nu mai puțin de 12 jucători de la Real Bradu, echipă din Liga 3, fiindcă au fost descoperiți cu conturi la pariuri. Clubul argeșean s-a simțit atacat de FRF și s-a retras din competiție, nemaidorind să participe în noua ediție a Ligii 3.
  • ”Să se facă controale la toate echipele de la Liga 3 dacă FRF este atât de corectă. Istoricul de pariere rămâne pentru 7 ani. Să vedem și noi câți jucători de la Liga 3 au conturi la pariuri. Sau au doar cei de la Real Bradu??? Cel mai probabil, suntem victimele unei sesizări/reclamații a vreunui binevoitor. Credeți că doar jucătorii de la Real Bradu dețin conturi? Eu nu cred, dar cred că am fost scoși țapi ispășitori. Suntem un club corect, fără datorii și fără istoric negativ”, transmitea, prin intermediul Liga2.ro, Ionuț Nae, directorul clubului din Bradu.
  • Ulterior, aceeași comisie a FRF sancționa 10 jucători foști sau încă legitimați la CSC Ghiroda și Giarmata Vii, club tot din Liga 3, din aceeași cauză. Clubul din Timiș nu s-a simțit afectat de acest scandal și lovitură primită și continuă bine-mersi în Liga 3.
  • Înainte de acestea, în primăvara acestui an, 9 arbitri care au condus partide în principal din Liga 3, cât și un observator de arbitri au fost suspendați și amendați după ce au fost descoperiți cu conturi online la pariuri.
  • În acest moment, ProSport publică în episoase ”Dosarul Curaçao”, o anchetă dedicată platformei secrete pe care, în România, inclusiv minorii! pot pune pariuri pe juniori și partide de Liga 4, 5 și 6! Cel mai recent episod îl puteți citi AICI, însă urmează și unul nou.

https://liga2.prosport.ro/liga-4/dosarul-curacao-am-descoperit-primul-nume-legat-direct-de-pariuri-pe-juniori-si-fotbal-judetean-un-jucator-legitimat-nu-in-caraibe-ci-in-dambovita-reportaj-savuros-de-la-fata-locului-l-am-19284165

https://liga2.prosport.ro/liga-3/fc-bihor-oradea-doua-plecari-si-doua-veniri-19284659

https://liga2.prosport.ro/liga-3/inainte-modelu-a-schimbat-iar-antrenorul-19284652

https://liga2.prosport.ro/liga-3/eugen-trica-noul-antrenor-al-echipei-gloria-baneasa-19284628

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/scm-zalau-repartizata-in-grupa-c-a-cupei-romaniei-19284641

Răzvan STÎNGĂ 14 Sep. 2023, 18:34 Liga 3
Pe aceeași temă