Dosarul Curaçao. Am descoperit primul nume legat direct de pariuri pe juniori și fotbal județean! Un jucător legitimat nu în Caraibe, ci în Dâmbovița! Reportaj savuros de la fața locului: ”L-am primit la echipă că-i place atmosfera, e bun pe calculator, îl duce dibla!” | EXCLUSIV

Dosarul Curaçao. Am descoperit primul nume legat direct de pariuri pe juniori și fotbal județean! Un jucător legitimat nu în Caraibe, ci în Dâmbovița! Reportaj savuros de la fața locului: ”L-am primit la echipă că-i place atmosfera, e bun pe calculator, îl duce dibla!” | EXCLUSIV

Ancheta ProSport dedicată platformei secrete pe care, în România, inclusiv minorii! pot pune pariuri pe juniori și partide de Liga 4, 5 și 6 evoluează spectaculos!

Astăzi, episodul 4 în care avem primul nume legat direct de această afacere. Deși platforma CryptoSport.Bet apare, pe site-ul oficial, ca fiind deținută și operată de compania CSBET N.V. cu sediul în Curaçao, personajul nostru e din… Dâmbovița! Și e jucător de fotbal, legitimat!

Ce știm deja în Dosarul Curaçao, pariuri pe juniori și fotbal județean

Până azi, în primele trei episoade ale anchetei ProSport care construitește ”Dosarul Curaçao” am descoperit împreună următoarele:

  • Detaliile platformei CryptoSport.Bet pe care se pariază EXCLUSIV meciuri din fotbalul românesc județean și de juniori, cum îți faci cont și poți paria deși ești minor sau utilizând cardul altei persoane + reacții din industria de betting la această afacere – Episodul 1 este AICI
  • Reacțiile deopotrivă șocate și șocante ale președinților de AJF Timiș, Arad, Prahova, București, cu partide din competițiile pe care le organizează în oferta CryptoSport.Bet, dar și discursul cu „goluri” de logică și semne de întrebare al președintelui AJF Dâmbovița, județul cu cele mai multe meciuri în ofertă – Episodul 2 este AICI
  • Biletul câștigător cu cotă 100 jucat pe CryptoSport.Bet, compus exclusiv din meciuri de Liga 6 și Cupa României la județ, toate din Dâmbovița, cu rezultate atipice – Episodul 3 este AICI

Iluzia palmierilor udați cu…

Pe platforma de pariere CryptoSport.Bet, după cum spuneam, totul duce spre Curaçao.

Am verificat adresa la care apare înregistrată compania  CSBET N.V. în Curaçao, operând sub licență emisă de autoritățile statului din Caraibe, potrivit datelor de pe site. Adresa este: Schout Bij Nacht Doormanweg 40, Curaçao.

La această adresă din capitala Willemstad aflăm, printr-o simplă căutare pe Google, că se află sediile mai multor companii: TMF Curaçao, care furnizează servicii financiare și administrative, UBS Finance N.V. care operează ca bancă, Aladin N.V. și altele.

Iată imaginea oferită de Google la această adresă, care ne face și mai mult să credem că e un ”centru” cu sedii ”de adresă” în contextul cunoscut al companiilor offshore, pentru că te-ai fi așteptat să vezi clădiri uriașe care să găzduiască sediile funcționale, reale, ale atâtor companii:

…apă de Dâmbovița!

Încă din episodul 1 al anchetei noastre ne-am făcut un cont pe platforma de pariere CryptoSport.Bet. Utilizând cardul bancar al altei persoane și descoperind că nu există vreun mecanism de verificare, nu ni s-a cerut niciun document de identitate, nu ne-a fost verificată nici măcar vârsta!

Acum, am încercat să efectuăm o retragere din suma depusă de noi. Procesul s-a încheiat cu succes. Daaar…. firma care apare în detalii la retragere este un SRL din… România! Pam-pam! Mai exact, INTNET RO SRL:

 

  • 15 tentative de a ”sparge” adresa de mail cu care ne-am creat cont pe CryptoSport.Bet în ancheta ProSport au avut de la retragerea banilor până la publicarea acestui episod, toate alertate de Microsoft!

Mihăiță

INTNET RO SRL a făcut restituirea sumei pe care am virat-o în contul CryptoSport.Bet. Firma figurează cu sediul social în județul Dâmbovița, comuna Văcărești, sat Văcărești, strada Gării 691. Și, conform datelor de la Registrul Comerțului, are un singur administrator: Kișș Mihăiță Sebastian.

 

Cum poți să ajungi în Curaçao, din București, cu mașina? Prin Văcărești. Dâmbovița. România. Pe urmele CryptoSport.Bet.

Strada Gării pleacă direct din ”principala” care leagă salba de comune, prin unul dintre drumurile paralele care înțeapă în DN-ul de Târgoviște, reședința de județ. E dimineața zilei de marți, 5 septembrie. În capătul arterei se află Primăria Văcărești, în cealaltă parte, drumul de fier care leagă fosta de actuala capitală. Strada Gării e lungă, aerisită, asfaltată și brodată cu case îngrijite pe ambele părți. La fel și curtea de la adresa la care figurează, în acte, sediul INTNET RO SRL. Ce oră o fi, oare, în Curaçao?

”Ați accesat mesageria vocală… Vă rugăm lăsați un mesaj”. Administratorul firmei care a făcut restituirea banilor transmiși în contul CryptoSport.Bet nu poate fi contactat, cel puțin telefonic, la numărul legat de firmă pe portalurile de înregistrare a societăților comerciale.

La numărul de telefon de pe platforma de pariere, pentru suport oferit utilizatorilor și care pare a fi unul ”de America”, răspunde un robot irelevant.

Doamna Mihaela

Zarva din spatele unui gard impecabil (la fel este și gospodăria care se lasă admirată printre gratiile unei porți de fier forjat) zdruncină rutina unei doamne între vârste. Femeia iese la poartă, salută și ne întreabă, cu bunul simț al zonei rurale, cu ce ne poate ajuta? INTNET RO SRL, domnul Mihăiță… ”Da, aici este, e firma prietenului fetei mele, dar ei nu stau aici, stau la oraș”.

 

”Nu aveți numărul lui?”. Cu poarta căscată, doamna Mihaela nu pune și alte întrebări, doar încearcă să ne ajute. ”Nu răspunde. Nici el, nici fata…”.

În timp ce alte idei încep să ne încolțească în cernoziomul gândurilor, doamna Mihaela întinde telefonul. ”E fata mea, vorbiți cu ea…”. La adresa la care e înregistrată INTNET RO SRL apare și o altă societate, KMA Intro SRL, cu administrator unic Mihai Ioana Andreea. Fata doamnei Mihaela.

Vocea subțire se scuză, spune că este la medicul veterinar cu un cățel, suntem rugați să lăsam ”la mama” un număr de telefon. Mihăiță? ”Cel mai probabil, doarme”. Ceasul se încruntă, trecut de jumătatea cadranului, spre ora 11. Ce oră o fi, oare, în Curaçao?

Tânăra se scuză, știm deja problema cu cățelul și ne promite că lasă ”răvaș”. ”O să-i transmit să vă sune!”. Mai încercăm, pe cont propriu, un alt apel. ”Ați accesat mesageria vocală…”. Trecem la mesaj.

”Bună dimineața! Numele meu este Cătălin Mureșanu și sunt jurnalist la site-ul ProSport.ro. Aș vrea să vorbim câteva minute, dacă se poate, în legătură cu un articol pe care îl scriem. Noi suntem în zonă, pe lângă Târgoviște, putem să ne vedem. Mulțumesc!”. Destinatar: INTNET Mihăiță Kișș. SMS și Whatsapp. Ora Văcăreștiului: 10:35.

Primarul și Lăcrămioara

Suntem în drum spre primăria din Văcărești. Cât e ceasul în Curaçao? E noapte!

”Am plecat de câteva minute din primărie, dar vă aștept la ieșirea spre Târgoviște, e un service auto”. Romică Stoica e primar în Văcărești și nu pare că știe cât e ora în Curaçao, însă acceptă să discute cu noi, chiar dacă ”e în drum spre Târgoviște” și ”viceprimarul e cu fotbalul, eu nu prea știu”.

După ce sortează povestea în mijlocul drumului, în timp ce este salutat, cu claxoane discrete, de localnici, edilul se încruntă. E împurpurat, rotund și poartă o cămașă albă. ”INTNET? Nu, n-am auzit. Mihăiță și mai cum? Kișș! Da, da, stă pe strada Gării, dar nu știm că are firmă! El mai stă și pe aici”.

Primarul se miră, se miră din nou și formează pe tastele înfundate ale unui telefon vetust cu ecran verde. Motorul mașinilor toarce în curba drumului județean în ritmul întrebărilor primarului adresate la telefon. ”Au o firmă spuneți. INT… cum? Lăcrămioara, ăsta, Kișș, la Fane, cu televizoarele, cum îi spuneam noi, are vreo firmă înființată la noi? Cum?”. După ce semnalul joacă feste, Lăcrămioara revine cu răspunsul. Primarul ni-l oferă: ”Nu apare cu nicio firmă, nu s-au înregistrat? Bine Lăcrămioara, mersi!”.

”Cică sunt în oraș, pe unde or sta ei. Noi avem echipă de fotbal aici în comună, viceprimarul se ocupă. Eu, cu fotbalul, mai așa, nu prea. Firmele nu sunt declarate la noi”. Ne despărțim de domnul primar cu o ultimă întrebare. ”Domnul viceprimar nu știe de băiatul ăsta?”. ”Nu, nu cred…”.

Domnul Ciprian Prisăcaru. Președintele AJF Dâmbovița. Din nou.

În drum spre Târgoviște mai încercăm la Mihăiță Kișș. Nu pare să fi primit mesajele noastre. ”Ați accesat mesageria vocală…”. Cu datele noi pe care le-am colectat încercăm o întâlnire, față în față, cu Ciprian Prisăcaru. Însă, în mod ciudat, președintele AJF nu răspunde la telefon. Nici azi, nu a făcut-o nici cu o zi înainte, luni, în urma apelurilor noastre repetate. Doar nu ne-o evita…

În mod ciudat deoarece, în episodul 2 al anchetei noastre, Ciprian Prisăcaru a fost foarte deschis, deși cu declarații care se bat cap în cap. A răspuns apelurilor și întrebărilor. Mai mult, ne-a îndemnat: ”să-i demascați pe nenorociții ăștia și vă susțin cu tot ce este nevoie”.

Suntem în fața sediului AJF Dâmbovița, o clădire multifuncțională cățărată la capătul unor scări abrupte pe care scrie, cu verzale țipătoare: ”Ziarul Dâmbovița, Tipografie, Antena Tv, Partner tv, Cantonament Sportivi, FRF Asociația Județeană de Fotbal”.

În Curaçao domnește pleoapa felinarelor.

 

Cele mai frumoase coincidențe sunt în anchete!

Ne îndreptăm spre ora prânzului și amăgim foamea din meniul restaurantului de lângă sediul AJF Dâmbovița. În timp ce picurăm apeluri către Mihăiță Kișș și Ciprian Prisăcaru. După ce comandăm, ne bușește norocul. Președintele AJF răspunde și ne transmite de ce se retrage brusc din pornirea justițiară:

”M-au sunat colegi din țară. Ce faceți, băi, acolo, la AJF Dâmbovița? Muncim de ne sar capacele ca să punem lucrurile în ordine și am picat ca și cum noi organizăm pariuri la asociație!”

Iarăși ciudat. De ce? Până acum, niciun personaj prezent în această anchetă, cu nume și prenume sau din postura de sursă care nu își declină identitatea, NU a declarat sau insinuat așa ceva!

Discuția cu Ciprian Prisăcaru, cel care se află ÎN clădirea lipită de restaurantul în care noi așteptăm, la niște metri și niște ziduri distanță doar, durează aproximativ o jumătate de oră. Interviul telefonic, realizat fără să ”ne vedem la ochi”, este unul zguduitor și va fi publicat în episodul 5 din Dosarul Curaçao.

  • Președintele AJF ne-a răspuns la telefon la ora 11.28. La scurt timp, acesta s-a urcat la volanul mașinii sale Audi Q7 și a plecat din sediul AJF.
  • A revenit după aproximativ 20 de minute.
  • La 13:15, norocul ne mângâie din nou, în timp ce căutăm ieșirea din oraș vibrează telefonul. ”Bună ziua! Nu pot vorbi momentan. Vă rog să îmi spuneți mai multe despre subiectul articolului”. INTNET, Mihăiță Kișș!

Ce frumoase sunt coincidențele în promptitudine când ai nevoie de ele!

La Curaçao e trecut de 5 dimineața.

Sesizări peste sesizări, după luni și luni

Îi răspundem lui Mihăiță: ”Bună ziua, noi suntem în oraș. Am vrea să discutăm cu dumneavoastră puțin despre firma pe care o dețineți, INTNET, în legătură cu un site de pariuri sportive, CryptoSport.Bet”.

O altă căsuță de Whatsapp ne alertează fix la aceeași oră, 13:15, când ne-a scris Mihăiță! Dar e Ciprian Prisăcaru: ”M-ați rugat să vă țin la curent. Am transmis astăzi un email către Departamentul de integritate al FRF, cu privire la acel site de betting. Mâine dimineață depunem și sesizarea la Inspectoratul de Poliție Județean Dâmbovița”.

Președintele AJF Dâmbovița (foto jos), cel care, potrivit declarațiilor din ancheta noastră:

  • auzise prima oară în primăvară de această platformă, dar a ignorat-o
  • care a anunțat ulterior juristul FRF, dar parcă nu l-a anunțat
  • care a aflat recent de la un club de Liga 6 care își promova meciul cu macheta platformei că aceasta încă funcționează
  • care nici atunci nu a sesizat FRF sau Poliția….

….a trecut la treabă!

”Firma pe care o administrez furnizează platforma de pariere”

Mihăiță Kișș răspunde fragmentat la întrebări, prin mesaje, refuză întâlnirea sau un eventual apel telefonic și motivează că poate dacă l-am fi anunțat mai devreme ”despre ce a stârnit interesul dumneavoastră ca eu să fiu subiectul unui articol…”. Trăim, într-o intersecție, cu remușcări. Între timp primim și un răspuns de la el: ”Firma pe care o administrez furnizează platforma de pariere și acționează ca procesator interimar de plată. Vă pot da mai multe date tehnice operaționale”.

Drumul național ne anunță că, în dreapta, se naște direcția spre Văcărești. Continuăm spre București, însă, după alți 2 kilometri, în așteptarea ”datelor operaționale”, primim o informație demnă de frână de motor. Tot în Whatsapp. Pe meridianul țării noastre e 13:37.

E și… fotbalist! A aflat, acum, AJF Dâmbovița!

”Și noi, ca și dvs, dorim să aflăm care sunt persoanele din spatele acestei escrocherii. Și am mai găsit ceva, acest Kișș Mihăiță Sebastian figurează ca jucător legitimat la Victoria Văcărești”. Ciprian Prisăcaru, președinte AJF Dâmbovița.

Șefului fotbalului județean i-am transmis acest nume săptămâna trecută. A transmis că nu știe despre cine este vorba. S-a gândit acum, oare cum și de ce?, să verifice dacă acest proprietar de firmă e… fotbalist legitimat în AJF-ul lui!

Înjurăm linia dublă continuă și schimbăm direcția de mers într-unul dintre satele care flanchează DN-ul. Văcărești. Din nou.

 

Domnul vice și șeful de post

”Viceprimarul e cu fotbalul, eu nu prea știu…”. Vocea primarului, în zgomotul motorului diesel, ne călește, din nou, drumul. ”Vă aștept la primărie”.

Domnul Irimescu este și viceprimar în Văcărești și managerul echipei Victoria din Liga 5 Dâmbovița. Cu meciuri prezente în oferta CryptoSport.Bet, platformă operată de o companie înregistrată în Curaçao.

Ne așteaptă în fața primăriei, acolo de unde se cască strada Gării pe care se află sediul social INTNET. Ne poftește în biroul său și, la fel cum a făcut-o și primarul, ne ascultă mirat:

”Eu mă ocup de echipă din partea primăriei. Asigur transportul, echipament, asistență medicală. Mihăiță Kișș e în echipa noastră! Nu e el de fotbal, e sufletist și-i place să fie alături de echipă, dar nu ca jucător. E de lot, că-i place atmosfera. Ca jucător, mai intră în ultimele 10 minute. E la noi de 2 ani, dar nu are nici fizic, nici… îi place atmosfera, el a creat grupul între fotbaliști, ne ajută și pe partea asta cu informatica. Îi place atmosfera, să fie în sânul echipei, să meargă alături de noi, să fie îmbrăcat în echipament așa cum e echipa”.

Între timp, în birou intră și primarul care întreabă dacă Mihăiță Kișș vine la fiecare meci.

”Daaa! El stă în oraș, mai nou el ne aprovizionează cu fumigene, roșu cu albastru… Știu că e bun pe calculator, el a creat și sigla echipei și grupul, cum să vorbească între ei, că eu nu sunt pe grup cu ei. Dar nu am cunoștință de ce îmi spuneți dumneavoastră, cu pariurile. Mie nu-mi vine să cred! Eu am creat echipa asta, el a venit fără niciun fel de pretenție să joace. Vă spus, sub cuvânt de onoare, că e prima oară când aud. Duminică a fost la meci, a fost îmbrăcat în costumul de prezentare, însă nu e de fotbalist…”.

Iată-l pe Kișș Mihăiță în echipa celor de la Văcărești:

 

”E cuminte, îl duce dibla, cum să aranjeze el meciuri dacă nu joacă?”

Viceprimarul e întrerupt de un ciocănit timid în plasticul gol al ușii. În cameră intră șeful de post. Când joacă Victoria, polițistul înalt, cu prestanța la purtător și uniformă impecabilă, este căpitan, decar și mijlocaș de creație. ”Să trăiți!”. Șeful de post se anturează, fără să știe taina subiectului în discuție. Viceprimarul face prezentările.

”Ce dracu meciuri aranjate! Duminică pariază pe noi? Nu știu, glumesc, nu am auzit, sincer. Se fac la Liga 6, Liga 5? Se pariază și la nivelul ăsta?”. Viceprimarul intervine tăios. ”El (n.r. Kișș) nu are nicio treabă cu echipa. Cum să aranjeze el meciuri, dacă nu joacă?”. Noi nici măcar nu am insinuat așa ceva.

Poziția viceprimarului e tencuită cu o reacție fermă din partea șefului de post. Căpitan, decar, mijlocaș de creație: ”Asta eu nu cred, nooo, nu a avut probleme, e cuminte, nu m-a întrebat nimeni de el. La mine venea prima oară, la mine venea informația, nici antrenorul nu știe mai bine ca mine, nici antrenorul. Nu am auzit de chestia asta, de pariuri, de draci… E cuminte, liniștit, vine, nu joacă sau joacă cinci minute”.

Cascada întrebărilor noastre primește răspunsuri formale și același fluviu cursiv de mirări. Primarul, parcă mai rubicond în fălci, pare că ascultă consternat, șeful de post neagă în timp ce își balansează capul, viceprimarul își scarpină rădăcina bărbiei. ”E băiat isteț el, așa, chiar îl duce dibla, nu știu ce face el, e firav săracu, are 50 de kilograme, e cât nevastă-mea. De unde…”. Șeful de post ne întreabă de unde suntem, în timp ce ne arată un set de julituri pe toată tibia, suvenirurile ultimului meci, deplasarea de la Sportul Lucieni, victorie cu 2-1. ”De la ProSport? Mamăăă! Nu mă treceți pe mine acolo, vă rog!”.

”Vrea să vină și el la echipă că e atmosfera frumoasă”. Plus ”aia a fost vânzare de meci sigură acolo!”

Mihăiță Kișș a venit la echipa din Văcărești după pandemie, o spune viceprimarul, atunci când jucătorii i-au transmis: ”Domnul vice, vrea și el să vină la echipă, nu vrea să joace, vrea să fie și el că e atmosferă frumoasă”. În primăvara acestui an, CryptoSport.Bet avea în ofertă și meciurile din Liga 5 Dâmbovița, competiție în care evolua echipa sa. Ba chiar și pe biletul câștigător cu cotă 100 erau meciuri din competiție!

Discuția din biroul viceprimarului alunecă spre cel mai ciudat rezultat înregistrat sezonul trecut în campionat, meci despre care ProSport a scris în episoadele anterioare. Roberto Ziduri vs Șuta Seaca. 6-2 la pauză pentru gazde, 7-8 la final!. ”Urma să retrogradeze Șuta Seaca, iar Ziduri pierduse campionatul cu Gura Șuții. Aia a fost vânzare de meci sigură acolo. Dar la noi, nu. Pe noi, cine ne-a bătut, ne-a bătut pe bune”. 

Pe drumul șerpuit care se îndreaptă spre Nucet, acolo de unde a plecat ultima speranță mare din fotbalul românesc, Tavi Popescu, citim ultimul mesaj transmis de Mihăiță Kișș. Băiatul ”cuminte”, ”isteț”, ”sufletist”, emancipat, capugiu al nimănui, administrator INTNET, care este legitimat la Victoria Văcărești pentru ”că-i place și lui atmosfera”.

O singură întrebare aveam și încă avem pentru el:

  • Dacă firma INTNET RO SRL pe care o administrează el doar ”furnizează platforma de pariere și acționează ca procesator interimar de plată”, cine l-a contractat pentru această afacere? Cine compune ”echipa de entuziaști” din prezentarea de mai jos?

Poate ne va răspunde. Sau poate aflăm din interviul spectaculos cu președintele AJF Dâmbovița din episodul următor al anchetei!

E deja ora la care Curaçao vibrează. Cât ar fi cota pentru un X final în povestea asta, care să-i mulțumească pe toți? Nu ne interesează! Pentru că mergem în prelungiri și la penalty-uri, dacă e nevoie!

Rămâi pe ProSport pentru următoarele episoade al anchetei Dosarul Curaçao!

https://liga2.prosport.ro/liga-3/dosarul-curacao-noi-dovezi-incredibile-19283020

https://liga2.prosport.ro/special/dosarul-curacao-sesizari-frf-si-politie-stiam-din-primavara-de-pariuri-online-pe-juniori-si-ligile-judetene-duminica-asta-a-fost-iar-un-meci-am-crezut-ca-doar-la-dambovita-sunt-lucruri-n-19282557

https://liga2.prosport.ro/special/dosarul-curacao-dezvaluiri-incredibile-intr-o-ancheta-zguduitoare-prosport-pariuri-online-in-romania-pe-meciuri-de-juniori-si-din-ligile-judetene-pot-juca-si-minorii-episodul-i-au-mers-u-19282359

Pe aceeași temă