Pe modelul Cosmin Achim! Jucătorul de la Olimpic Zărnești suspendat de FRF pentru că a jucat la pariuri, pârât de iubita sa! Reacțiile oficialilor clubului din Liga 3

Adi MARICA 19 Dec. 2023, 23:16 Liga 3
Pe modelul Cosmin Achim! Jucătorul de la Olimpic Zărnești suspendat de FRF pentru că a jucat la pariuri, pârât de iubita sa! Reacțiile oficialilor clubului din Liga 3

Nicolae Mariean (33 de ani), atacantul echipei Olimpic Zărnești, liderul Seriei a 5-a din Liga 3, este implicat într-un scandal legat de pariuri.

Se pare că Departamentul de Integritate și Antifraudă al Federației Române de Fotbal a fost sesizat chiar de către prietena fotbalistului! Între timp, Mariean (foto principal, primul din dreapta) și-a închis contul de pariuri, a fost audiat la FRF și, chiar dacă acesta a demonstrat că nu a pariat pe meciuri de Liga 3, Comisia de Disciplină și Etică a decis suspendarea sa pentru 4 luni și i-a aplicat o amendă de 15.000 de lei.

Nicolae Mariean ar fost pârât la FRF că pariază de către iubita sa! La fel cum a pățit Cosmin Achim

Cazul lui Mariean seamănă cu cel al fotbalistului Cosmin Achim, ținând cont de faptul că și acesta a fost pârât la FRF de fosta sa prietenă! De curând, Achim, fost jucător la FC Voluntari, Viitorul Pandurii și Petrolul, a fost suspendat pe o perioadă de un an și amendat cu 150.000 lei de către aceeași comisie pentru că el a pariat inclusiv pe meciurile echipei sale.

”În temeiul art. 60 bis, alin. 2 lit. b și art. 60.1.2 din RD al FRF, jucătorul Mariean Nicolae se sancționează cu măsura suspendării pentru 4 (patru) luni și penalitate sportivă de 15.000 lei”, sună decizia CDE în cazul lui Mariean.

În aceste condiții, sezonul fotbalistic pentru Mariean este terminat, pentru că suspendarea intră în vigoare la începutul lunii martie 2024, atunci când se reia Liga 3.

Atacantul a fost un jucător extrem de important la Olimpic Zărnești, contribuind decisiv la câștigarea barajul de promovare în Liga 3 cu Inter Stars Sibiu. Mariean aștepată motivarea deciziei CDE a FRF și apoi va decide dacă va face sau nu apel.

Recțiile oficialilor clubului din Zărnești despre suspendarea lui Mariean

Președintele clubului Olimpic Zărnești, Bogdan Chirițescu, spune că împotriva jucătorului se vor aplica prevederile Regulamentului de Ordine Interioară și ale contractului de activitate sportivă.

”Este pentru prima oară când ne confruntăm cu acest gen de situații. E neplăcut și regretabil. Nu tolerăm astfel de practici și, chiar dacă fotbalistul nu a pariat pe meciuri din eșalonul în care evoluăm, noi trebuie să aplicăm prevederile Regulamentului de Ordine Interioară”, a spus Chirițescu.

Și antrenorul Mihai Stere are o poziție tranșantă vizavi de acest subiect. ”Mariean a greșit și va plăti. Eu îl apreciez enorm pe fotbalistul Mariean, dar omul Mariean a greșit și va suporta rigorile regulamentului”, a spus Stere.

În vară, zece jucători ai CSC Ghiroda și Giarmata Vii din sezonul trecut de Liga 3 au fost suspendați din aceeași cauză. Clubul bănățean nu a avut nicio problemă în a-și continua existența, spre deosebire de Real Bradu, altă formație din Liga 3 care a avut 12 jucători pariori suspendați, și a ales să penalizeze jucătorii și să îi reintregeze în lot, după expirarea sancțiunilor dictate de CDE.

  • 2 goluri a înscris Nicolae Mariean pentru Olimpic Zărnești în meciurile în care a jucat în acest sezon de Liga 3, la fel ca Mădălin Mielușoiu și Ionuț Grideanu. Golgheterul echipei este Bogdan Marinescu, cu 16 goluri înscrise, iar al doilea în top este Andrei Gavrilă, cu 10 reușite.

 

https://liga2.prosport.ro/liga-3/inca-un-fotbalist-roman-sanctionat-de-frf-pentru-ca-paria-19296322

Adi MARICA 19 Dec. 2023, 23:16 Liga 3
Pe aceeași temă