Încă un fotbalist român sancționat de FRF pentru că paria! Este legitimat la unul dintre liderii din Liga 3

Marius ANGHEL 19 Dec. 2023, 16:06 Liga 3
Încă un fotbalist român sancționat de FRF pentru că paria! Este legitimat la unul dintre liderii din Liga 3

Anul 2023 se încheie cu încă un jucător de fotbal din România sancționat cu suspendarea pentru mai multe luni și amendat cu mii de lei fiindcă a fost descoperit, cel mai probabil, având cont la case de pariuri sportive.

Este cazul lui Nicolae Mariean, atacant legitimat la echipa din Liga 3 Olimpic Zărnești, liderul Seriei a 5-a după 15 etape.

În acest an, Comisia de Disciplină și Etică a Federației Române de Fotbal a sancționat pentru aceleași motive mai mulți arbitri din ligile inferioare, un observator de arbitri, cât și mai mulți jucători din Liga 3, de la Real Bradu și CSC Ghiroda și Giarmata Vii. În plus, de curând, Cosmin Achim, fostul jucător de la FC Voluntari și Petrolul, a fost suspendat pe o perioadă de un an și amendat cu 150.000 lei de către aceeași comisie pentru că a pariat inclusiv pe meciurile echipei sale.

Nicolae Mariean, de la Olimpic Zărnești, sancționat de FRF pentru că avea cont de pariuri

În ședința din 18 decembrie 2023 a Comisiei de Disciplină și Etică a FRF, ale cărei decizii au fost publicate a doua zi, 19 decembrie, s-a dictat și o suspendare pentru patru luni și o penalitate sportivă de 15.000 lei pentru Nicolae Mariean, atacant al echipei din Liga 3 Olimpic Zărnești, în urma unei sesizări a secretarului general al FRF, Radu Vișan.

”În temeiul art. 60 bis, alin. 2 lit. b și art. 60.1.2 din RD al FRF, jucătorul Mariean Nicolae se sancționează cu măsura suspendării pentru 4 (patru) luni și penalitate sportivă de 15.000 lei”, sună decizia CDE.

Articolele în baza cărora Mariean a fost sancționat spun următoarele:

  • Articolul 60 bis | Integritatea meciurilor
    2. Reprezintă încălcări ale acestei reguli, în mod special:
    b. participarea directă sau indirectă la pariuri sau la activități similare în legătură cu meciurile de fotbal organizate de FRF/LPF/AJF, respectiv deținerea de interese financiare directe sau indirecte în cadrul activităților menționate.
  • Articolul 60 1 | Circumstanțe atenuante
    2. Participantul care, după ce organismul jurisdictional competent a fost învestit cu cercetarea unor abateri disciplinare prevăzute de art. 60 și/sau art.60bis din prezentul regulament, recunoaște fapta înainte de data primei audieri a respectivului participant urmează a fi sancționat cu până la 50% din sancțiunea prevăzută pentru abaterea disciplinară comisă.

Mariean Nicolae așteaptă motivarea deciziei pentru a comenta sancțiunea primită!

Liga2.ro a încercat să obțină un punct de vedere din partea jucătorului Mariean Nicolae, însă acesta ne-a transmis că va avea reacție abia după ce primește motivarea deciziei sancționării sale.

Clubul de care este legat contractual Nicolae, Olimpic Zărnești, a comunicat către Liga2.ro faptul că împotriva jucătorului se vor aplica prevederile Regulamentului de Ordine Interioară și ale contractului de activitate sportivă.

Mariean Nicolae a jucat la nivel de Liga 3 pentru Olimpic Cetate Râșnov și Olimpic Zărnești.

Au fost mulți jucători și arbitri sancționați în 2023 din aceleași motive!

Fotbalul românesc nu este deloc străin de astfel de decizii luate de Comisia de Disciplină și Etică a Federației Române de Fotbal.

Chiar în acest an, în primăvară și vară, argeșenii de la Real Bradu au ales să oprească propria activitate la nivel de seniori, din cauza rușinii suspendărilor primite de 12 jucători ai săi.

Zece jucători ai CSC Ghiroda și Giarmata Vii din sezonul trecut de Liga 3 au fost suspendați din aceeași cauză. Clubul bănățean nu a avut nicio problemă în a-și continua existența și a ales să penalizeze jucătorii și să îi reintregeze în lot, după expirarea sancțiunilor dictate de CDE în luna iulie 2023.

În cazul ambelor cluburi s-au dictat sancțiuni de la o lună până la trei luni și amenzi de 5.000 lei până la 15.000 lei.

În primăvară, aceeași comisie a FRF a suspendat 10 arbitri și un observator de arbitri din Liga 2 sau Liga 3 din aceleași motive, fiindcă aveau cont la case de pariuri. Cazurile altor doi arbitri au fost respinse ca prescrise.

https://www.prosport.ro/fotbal-intern/superliga/decizia-luata-de-cosmin-achim-fotbalistul-suspendat-din-cauza-ca-a-jucat-la-pariuri-dupa-ce-a-fost-sanctionat-cu-un-an-si-150-000-lei-amenda-este-ajutat-de-avocatul-lui-gigi-becali-foto-19752706

https://liga2.prosport.ro/liga-3/csc-ghiroda-a-trecut-peste-scandalul-cu-pariurile-din-vara-19290078

https://liga2.prosport.ro/liga-3/inca-noua-jucatori-fosti-sau-inca-la-csc-ghiroda-si-giarmata-vii-au-fost-sanctionati-de-frf-pentru-ca-pariau-reactia-clubului-timisean-19277488

https://liga2.prosport.ro/liga-3/real-bradu-se-retrage-din-liga-3-si-arunca-manusa-federatiei-sa-se-faca-controale-la-toate-echipele-din-liga-3-daca-frf-este-atat-de-corecta-se-desfiinteaza-80-la-suta-dintre-cluburi-sunte-19273586

Marius ANGHEL 19 Dec. 2023, 16:06 Liga 3
Pe aceeași temă