Șelimbăr și ”remontada”! Echipa sibiană care în ultimele trei meciuri a câștigat după ce a fost condusă visează la promovarea în Liga 2: ”Ne comportăm și ne pregătim ca atare”

Adrian MUJEA 05 Oct. 2020, 12:54 Liga 3
Șelimbăr și ”remontada”! Echipa sibiană care în ultimele trei meciuri a câștigat după ce a fost condusă visează la promovarea în Liga 2: ”Ne comportăm și ne pregătim ca atare”

Viitorul Șelimbăr, echipă care activează în Seria a 7-a a Ligii 3 s-a specializat în reveniri spectaculoase în deplasări. Echipa pregătită de Florin Maxim a câștigat ultimele trei jocuri oficiale, după ce a fost condusă pe tabelă.

În 22 octombrie, în turul 2 al Cupei României, echipa sibiană a fost condusă la Cugir cu 2-0, dar a întors rezultatul și s-a impus cu 4-3 pentru o calificare în faza următoare a competiției. Peste doar patru zile, la Dăești, în campionat, în etapa a 3-a, Șelimbăr a fost condusă de gazde, dar a marcat trei goluri în ultimul sfert de oră și s-a impus cu 3-1. În fine, sâmbătă, la Horezu, în etapa a 4-a a Ligii 3, sibienii au repetat isprava și după ce s-au văzut conduși în minutul 50 de Flacăra, au înscris de trei ori în decurs de șase minute și au câștigat cu 3-1.

Bogdan Vișa, despre revenirele Șelimbărului: ”Se pare că așteptăm întâi să luăm gol, apoi ne revenim”

Fundașul central al echipei Viitorul Șelimbăr, Bogdan Vișa (34 de ani), spune că experiența colegilor săi este decisivă în astfel de situații. ”Se pare că așteptăm întâi să luăm gol, apoi ne revenim, dar este o dovadă că suntem bine pregătiți. Nu ne speriem, avem o echipă experimentată, știm ce avem de făcut. Jucăm la fel și când suntem conduși, am fost conduși și cu 2-0 la Cugir și am câștigat, nu ne este frică dacă luăm un gol”, a spus Vișa, care a ajuns la echipa din județul Sibiu după ce ultima dată a evoluat la Campionii FC Argeș, în Liga 2.

  • În meciul dintre Flacăra Horezu și Viitorul Şelimbăr, câștigat de oaspeți cu 3-1, Radu Dobrescu (50) a deschis scorul pentru vâlceni, iar Ioan Cîrloanță (71), Alexandru Neacșa (72 – penalty) și Adrian Cîrstean (75) au marcat pentru sibieni.

Viitorul Șelimbăr vrea să promoveze în Liga 2

Bogdan Vișa anunță că Șelimbăr se va bate pentru promovarea în Liga a 2-a. ”Anul acesta ne dorim ceva mai mult decât anul trecut, când am fost pe 3, ne dorim să promovăm. Suntem la Liga a 3-a, dar ne comportăm și ne pregătim ca la Liga a 2-a. Suntem foarte motivați și ne dorim să ajungem acolo, chiar dacă avem o vârstă, suntem la 33-34 de ani. Îl avem exemplu pe Cristi Munteanu de la Horezu, a jucat până la 37 de ani la Liga a 2-a, joacă și acum la un nivel bun la Liga a 3-a, deși are 39 de ani. Dacă ai o viață ordonată, este posibil. Eu am fost plecat 14 ani de acasă, după perioada de la Pitești nu mai avea rost să stau, aveam conflicte cu Dică. Mi-am dorit să mă întorc, mai ales că am și un copilaș, vreau să stau cu el. Știam că la Șelimbăr este un proiect serios”, a spus Vișa.

Cei mai importanți jucători ai echipei antrenate de Florin Maxim sunt Alexandru Curtean, Daniel Tătar, Alexandru Neacșa, Bogdan Vișa sau George Monea.

În acest sezon de Liga 3, Viitorul Șelimbăr a câștigat cu 2-1 la CSM Deva, în etapa a 2-a nu a jucat cu Minerul Costești, fiindcă adversarul a avut cazuri de COVID-19, iar în următoarele runde a trecut cu 3-1 de Viitorul Dăești și cu 3-1 de Flacăra Horezu, ambele partide fiind desfășurate în deplasare.

Cu 9 puncte acumulate în primele patru etape, dar și cu o restanță, Viitorul Șelimbăr ocupă locul 3 în clasament, după Gaz Metan Mediaș 2 și Măgura Cisnădie, ambele cu câte 10 puncte strânse în câte patru jocuri.

Foto: Viitorul Șelimbăr

Adrian MUJEA 05 Oct. 2020, 12:54 Liga 3
Pe aceeași temă