Constantin Schumacher a obținut rezilierea de CS Mioveni și va fi prezentat de noua echipă pe care o va antrena în Liga 2. A început deja treaba, prin noul său ”secund” | EXCLUSIV

Ovidiu BOICA, Marius ANGHEL 27 Jun. 2024, 18:41 Liga 2
Constantin Schumacher a obținut rezilierea de CS Mioveni și va fi prezentat de noua echipă pe care o va antrena în Liga 2. A început deja treaba, prin noul său ”secund” | EXCLUSIV

Constantin Schumacher (48 de ani) e liber să semneze cu o nouă echipă, cu CSC Șelimbăr, după ce a obținut, într-un final, despărțirea de CS Mioveni, formație cu care a reușit în sezonul recent încheiat de Liga 2 să participe, norocos ce-i drept, ținând cont de circumstanțe, într-un baraj de promovare în prima ligă, pierdut contra FC Botoșani.

Anunțul privind trecerea sa la trupa sibiană va fi făcut vineri.

Până atunci, CSC Șelimbăr a anunțat revenirea în club a lui Ioan Luca, de această dată într-o funcție superioară.

Constantin Schumacher e liber de CS Mioveni și poate semna cu CSC Șelimbăr

După o amânare de câteva zile, CSC Șelimbăr va anunța, în sfârșit, numele viitorului antrenor al echipei.

”Călăreții roșii” ajunseseră la o înțelegere verbală cu Constantin Schumacher încă de acum câteva zile, după cum Liga2.ro a anunțat în exclusivitate, însă ”principalul” nu putea să-și pună semnătura pe contractul cu CSC Șelimbăr, deoarece încă nu își clarificase situația la CS Mioveni, echipa pe care a dus-o, în sezonul precedent al Ligii 2, în play-off și în barajul pentru promovarea în SuperLigă, baraj pierdut cu FC Botoșani (scor 0-1 atât în tur, cât și în retur).

Pentru că își îndeplinise obiectivul schimbat în sezonul recent încheiat, și anume calificarea în play-off, contractul lui Schumacher, scadent în această vară, s-a prelungit automat pentru încă un sezon, conform unei clauze prevăzute în acesta.

Schumacher va fi anunțat vineri de CSC Șelimbăr

Inițial, Schumacher ar fi fost de acord să continue la gruparea argeșeană, însă, ulterior, a apărut oferta de la CSC Șelimbăr și a căutat înțelegere la conducerea clubului din Mioveni, ajungându-se în cele din urmă până la noul primar al orașului din apropierea Piteștiului, Aurel Costache, conform Tribuna.

Aceleași surse susțin că, în cele din urmă, Schumacher a ajuns la un numitor comun cu oficialii Mioveniului.

”Dragoste cu sila nu se poate, iar atunci sper să ne înțelegem și să ne despărțim în condiții bune, să ne strângem mâna, în relație de prietenie”, spunea, pentru Liga2.ro, zilele trecute, Schumacher.

Drept urmare, mai-marii grupării argeșene s-ar fi pus de acord să-i dea drumul antrenorului, care ar urma să fie prezentat oficial vineri la Șelimbăr.

  • În ultimul sezon și jumătate, CSC Șelimbăr l-a avut ca antrenor pe Claudiu Niculescu, cel care a demisionat la finalul sezonului recent încheiat, deși mai avea un an de contract. Ulterior, el a semnat cu FC Voluntari, retrogradată în Liga 2 în această vară.

Fadi Haddad, secund al lui Schumacher la Șelimbăr

Altfel, CSC Șelimbăr a sunat adunarea de luni, 24 iunie, după două amânări, însă până la acest moment nu a comunicat nimic oficial despre acest aspect.

Din informațiile Liga2.ro, la antrenamente a asistat până acum și Constantin Schumacher, probabil din acest motiv clubul neavând nicio poziție față de începerea pregătirii noului sezon de Liga 2. În condițiile în care Schumacher încă era sub contract cu CS Mioveni, deci oficial nu avea cum să fie prezent la altă echipă.

Sursele Liga2.ro spune că cel care a condus cel puțin prima ședință de antrenament din această săptămână, supervizat de Schumacher, a fost Fadi Haddad, ultima dată antrenor secund în stafful lui Eugen Neagoe la Campionii FC Argeș. El va fi antrenor secund în stafful lui Constantin Schumacher.

Iordanianul Fadi a fost antrenor secund la Universitatea Cluj și Universitatea Craiova, în stafful lui Eugen Neagoe. A mai lucrat în Emiratele Arabe Unite cu Marius Șumudică și Ion Marin, precum și în Iordania, cu Florin Motroc. În România a pregătit timp de mai mulți ani o grupă de juniori a clubului Dinamo, dar a fost și manager al Academiei de Fotbal BDI Sport Arena din București. Are Licența A și este înscris la Licența PRO din Configurația Asiei.

  • La CS Mioveni, Iulian Tameș și Andrei Mărgăritescu au fost ”secunzii” lui Schumacher, în timp ce antrenor cu portarii a fost Iulian Ilie.

În lotul Șelimbărului se află, ca una dintre cele mai importante achiziții, cel puțin până în acest moment, Sorin Șerban, fundaș în vârstă de 24 de ani, ultima dată în prima ligă la Poli Iași și fost la Unirea Dej și FCSB.

Ioan Luca s-a întors la CSC Șelimbăr, cu dublă funcție!

La nivel oficial, în afară de jucătorii plecați, CSC Șelimbăr a anunțat, miercuri, 26 iunie, readucerea în club a lui Ioan Luca.

Acesta revine după o pauză de opt luni, de această dată ca team-manager, urmând a fi și coordonator al sectorului juvenil al clubului.

”Bine ai revenit, Ioan Luca !
După o pauză de 8 luni, Ioan Luca se întorce în cadrul clubului nostru și va fi noul nostru team manager !
„Neluțu” Luca va avea atribuții în cadrul echipei de senori a călăreților roșii, dar va fi și coordonator al activității secției de fotbal din cadrul Academia CSC 1599 Șelimbăr !
Noi suntem Șelimbăr !”, a comunicat CSC Șelimbăr.

Ioan Luca plecase de la CSC Șelimbăr în octombrie 2023, din postura de director sportiv, printr-un ”pas în spate” făcut, după cum comunica atunci clubul, locul său fiind luat de Marian Bordean, fost arbitru și ultima dată președinte al Comisiei Județene de Arbitri din cadrul Asociației Județene de Fotbal Sibiu.

Foto: Valentin Macrea și Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Ovidiu BOICA, Marius ANGHEL 27 Jun. 2024, 18:41 Liga 2
Pe aceeași temă