Petre Grigoraș anunță probleme financiare importante în fotbalul românesc, din cauza COVID-19. Jucătorii vor avea cel mai mult de suferit: ”În ligile inferioare sunt salarii de 3.000 de lei”

Răzvan STÎNGĂ 27 Mar. 2020, 17:21 Liga 3
Petre Grigoraș anunță probleme financiare importante în fotbalul românesc, din cauza COVID-19. Jucătorii vor avea cel mai mult de suferit: ”În ligile inferioare sunt salarii de 3.000 de lei”

Petre Grigoraș (55 de ani), antrenorul echipei Foresta Suceava, se teme de urmările pe care pandemia de coronavirus le-ar putea avea asupra fotbalului românesc. Echipele vor fi, mai mult ca sigur, afectate de această situație. Problemele cele mai mari vor apărea în rândul formațiilor din eșaloanele inferioare, este de părere experimentatul antrenor.

Grigoraș a precizat că la echipele mici salarile sunt de maximum 3.000 de lei, astfel că jucătorii vor avea serios de suferit. Dacă pandemia se prelungește, atunci problemele se vor agrava.

Sincer, nu prea mă mai gândesc la fotbal, altele sunt problemele acum. Și așa nu aveam noi la fotbal o situație extraordinară, e greu de spus ce se va întâmpla pe viitor. În condițiile în care economia este la pământ, va fi greu de rezolvat această problemă fără ajutorul statului. Așa cum am mai spus, important este să depășim cât mai repede starea de urgență.

Pentru că, până nu se va opri pandemia, orice va stabili Liga Profesionistă și Federația Română de Fotbal poate fi dat ușor peste cap. Cert este că situația poate să devină una catastrofală. Jucătorii au de plătit rate și de întreținut familii, iar la ligile inferioare nu sunt salarii mai mari de 2.000 sau 3.000 de lei, a precizat Petre Grigoraș, citat de Monitorul de Suceava.

Situația financiară la Foresta nu este nici la această oră foarte bună. Echipa s-a despărțit de un fotbalist important, Cornel Căinari (31 de ani), pentru că nu i-a plătit două prime restante.

Pandemia COVID-19 va afecta și țările importante

În această perioadă, Petre Grigoraș s-a retras la Constanța, de unde urmărește tot ce se întâmplă în țară, dar și la nivel internațional cu acest virus. Apreciază că economia va avea de suferit în toate statele, chiar și în cele importante, precum Germania sau Anglia.

Mă îngrijorează însă problemele economice pe care le poate genera pe termen lung situația din prezent. Va urma o criză profundă care ne va afecta pe toți, iar noi nu avem posibilitatea unor state precum Germania, Anglia sau Franța, care au anunțat că sunt dispuse să injecteze sume uriașe de bani în economia țărilor respective. Și important este cât va dura starea aceasta de urgență. Dacă se va prelungi prea mult, se vor înregistra pierderi uriașe, care vor afecta toate domeniile de activitate, inclusiv pe cel sportiv, a mai precizat Petre Grigoraș.

Grigoraș a preluat Foresta din septembrie anul trecut. A bifat rezultate pozitive, echipa fiind acum pe locul secund în Seria 1 a Ligii 3, la 7 puncte de liderul Aerostar Bacău. În lupta pentru promovare mai intră și ocupanta poziției a treia, CSM Ceahlăul Piatra Neamț.

În cariera se antrenor, Petre Grigoraș a condus echipele Farul Constanța, FC Onești, Petrolul Moinești, Oțelul Galați, Poli Iași, Pandurii Târgu Jiu, CFR Cluj, ASA Târgu Mureș, ACS Poli Timișoara și SSC Farul Constanța.

Foto: Foresta Suceava

Răzvan STÎNGĂ 27 Mar. 2020, 17:21 Liga 3
Pe aceeași temă