Patrick Petre și Raphael Stănescu fac echipă și la Baia Mare, după despărțirea de Brăila! Minaur s-a reunit fără 12 jucători din lotul cu care a încheiat anul trecut și are trei achiziții perfectate

Marius ANGHEL 18 Jan. 2022, 13:07 Liga 3

Minaur Baia Mare și-a reluat de luni, 17 ianuarie, antrenamentele, iar la prima ședință de pregătire susținută de antrenorul Ciprian Danciu au participat și primele trei achiziții din această iarnă ale echipei clasate pe locul 2 în Seria a 10-a a Ligii 3 după 15 etape.

Patrick Petre și Raphael Stănescu vor fi din nou coechipieri după despărțirea de divizionara secundă Dacia Unirea Brăila, de această dată tocmai la Baia Mare. Acestora li se alătură și Gheorghe Gondiu.

12 jucători aut de la Minaur, doar trei achiziții deocamdată

Minaur s-a despărțit în această pauză de iarnă de o serie importantă de jucători, în ciuda faptului că a avut rezultate bune în prima parte a sezonului, cele 33 de puncte acumulate în 15 meciuri, 10 dintre ele fiind câștigate, clasând echipa pe locul 2 în Seria a 10-a, la două puncte sub liderul CA Oradea.

24 de jucători a avut Ciprian Danciu la reunire, printre aceștia neregăsindu-se 12 care au făcut parte din lotul cu care s-a încheiat meciurile oficiale din 2021. Este vorba despre Adrian Micaș, Alexandru Gudea, Valer Giurgiu, Paul Oșan, Cosmin Berindea, Andrei Zete, Dacian Dunca, Mihai Cohan, Arthur Teuț, Milian Urs, Adrian Balha și, mai nou, Gabby Batchabi, care au semnat sau urmează să semneze rezilierea cu Minaur, după cum informează Baia Mare Sport.

În schimb, la capitolul veniri certe, echipa băimăreană a anunțat oficial că a bătut palma cu mijlocașii Patrick Petre și Raphael Stănescu, foști la Dacia Unirea Brăila, și cu Gheorghe Gheorghe, un atacant care aparține de CFR Cluj și care ultima dată a fost la CS Hunedoara.

Antrenorul Ciprian Danciu, alături de Patrick Petre și Raphael Stănescu la reunirea echipei Minaur Baia Mare.

Raphael Stănescu și Patrick Patre au preferat Minaurul, nu noua echipă a lui Florentin Petre, CSM Ceahlăul

Raphael Stănescu (28 de ani) a fost unul dintre cei mai importanți jucători din lot pe care i-a avut în ultimele două sezoane Dacia Unirea Brăila. Jucătorul crescut de Dinamo, mult timp considerat o mare speranță a fotbalului românesc, a contribuit la promovarea echipei de la Dunăre în Liga 2, iar în acest sezon a fost utilizat în toate cele 16 meciuri din eșalon secund, de fiecare dată fiind titular și doar de două ori fiind înlocuit. A și înscris două goluri.

În România, Stănescu a activat pentru Dinamo 2, Dinamo, Corona Brașov, Oțelul Galați, DX Voluntari 2, Farul Constanța, Daco-Getica București, CSM Reșița și Axiopolis Cernavodă, însă are și o experiență în afara țării, în Polonia, la Flota Swinoujscie.

Și Patrick Petre (24 de ani) s-a format la Dinamo, unde tatăl său, Florentin Petre, este o legendă a clubului. În cariera sa a mai jucat pentru Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, Poli Iași, Farul Constanța și Dacia Unirea Brăila, la aceasta din urmă fiind antrenat chiar de părintele său, atât în Liga 3, cât și în Liga 2. În actualul sezon a prins 8 meciuri pentru echipa din Brăila, șapte ca titular, majoritea pe final de an, după ce în prima parte a campionatului eșalonului secund a fost accidentat.

Surprinde însă decizia celor doi de a semnat cu Minaur și de a nu merge alături de Florentin Petre la CSM Ceahlăul Piatra Neamț, echipă pe care legenda dinamovistă tocmai a preluat-o. E de înțeles însă, findcă echipa din Baia Mare are șanse mai mari la promovarea în Liga 2, în timp ce trupa nemțeană nu este sigură nici măcar de prezența în play-off.

Cum îi prezintă Minaur Baia Mare pe Raphael Stănescu, Patrick Petre și Gheorghe Gondiu:

”Bine ai venit, Raphael Stănescu!
Noul nostru jucător este născut pe 27 iunie 1993 și evoluează ca mijlocaș!
Raphael a mai evoluat pentru FC Dinamo București, Otelul Galati, F. Swinoujscie, AFC Turris, Farul Constanta, CSM Resita, Dacia Braila
Îi urăm bun venit și multă baftă în tricoul galben albastru!”

”Bine ai venit, Patrick Petre!
Noul nostru jucător este născut pe 9 Mai 1997 și evoluează ca mijlocaș ofensiv!
Patrick a evoluat în Liga 1 pentru FC Dinamo București, Sepsi Sfântul-Gheorghe, Politehnica Iași, Farul Constanța!
Îi urăm bun venit și multă baftă în tricoul galben albastru!”

În ultimele zile din 2021, Florentin Petre spunea despre fiul său că va merge la o echipă care se luptă pentru promovare. Nu a spus însă că este vorba despre una de Liga 3, nu de Liga 2. ”Patrick e bine, e fericit, are familie, o să semneze cu o echipă care trage la promovare. Eu chiar sunt încântat de felul cum s-a pregătit în toată perioadă în care a fost la Brăila cu mine. Nu mă bag, e destul de mare, îşi ia singur deciziile”, declarat Florentin Petre la TelekomSport.

”Bine ai venit, Gondiu Gheorghe!
Gondiu este născut pe 5 mai 2002 și evoluează ca atacant!
Îi urăm bun venit și multă baftă în tricoul galben albastru!”

Ciprian Danciu: ”Am revenit sănătoși și cu dorință mare de promovare”

Tot la Minaur ar putea ajunge și Darius Buia, jucător la care Petrolul a renunțat în această iarnă.

Echipa din Baia Mare se va pregăti în prima fază pe plan local, iar apoi va merge într-un cantonament la Ocna Șugatag, în perioada 27 ianuarie – 4 februarie. Are stabilite și cinci meciuri amicale, cu: Sănătatea Cluj (4 februarie, la Iclod), CFR Cluj 2 (9 februarie), ”U” Cluj (16 februarie), Sportul Șimleu Silvaniei (26 februarie) și Progresul Șomcuta Mare (5 martie).

”Am revenit sănătoși și cu dorință mare de promovare. Împreună, suporteri, conducerea orașului, primarul, viceprimarul și toți cei care iubesc acest sport frumos, vom reuși. Ca antrenor al acestei echipe voi face totul ce ține de mine să vă fac fericiți. În acest sens ne implicăm, punem umărul, stafful, jucătorii, cei de la teren, ca acest nume și această emblemă a orașului să urce în ierarhia fotbalului românesc”, a transmis antrenorul Ciprian Danciu, după reunire. Acesta mai are la activ o promovare în Liga 2, în vara anului 2020, cu micuța Fotbal Comuna Recea, desființată imediat după retrogradare, după un an petrecut în eșalonul secund.

Minaur Baia Mare, locul 2 în Seria 10 a Ligii 3

Minaur Baia Mare și CA Oradea sunt calificate matematic în play-off-ul Seriei a 10-a a Ligii 3, pentru ultimele două poziții care duc în această grupă luptându-se mai multe echipe: Someşul Dej, Lotus Băile Felix, SCM Zalău și Sportul Şimleu Silvaniei. Matematic în play-out sunt CFR Cluj 2, Progresul Şomcuta Mare, CSM Satu Mare și Luceafărul Oradea.

Minaur (33 puncte) are patru puncte în fața celor de la Someșul Dej (29 puncte) și două mai puțin față de liderul CA Oradea (35 puncte), iar în ultimele trei etape ale sezonului regular va întâlni Lotus Băile Felix (locul 4, deplasare), CA Oradea (locul 1, acasă) și CFR Cluj 2 (locul 7, deplasare), urmând ca apoi să meargă în play-off, unde va mai susține încă nouă jocuri, în sistem tur, retur, tur.

La finalul play-off-ului, primele două clasate din Seria a 10-a merg în manșa semifinală a barajului de promovare, unde întâlnesc primele două clasate din Seria a 9-a, cel mai probabil CS Hunedoara și Metalurgistul Cugir. Locul 1 din Seria 10 întâlnește în dublă manță clasata pe locul 2 din Seria a 9-a, iar locul 2 din Seria 10 va da peste echipa de pe locul 1 din Seria 9. Câștigătoarele vor juca între ele, iar învingătoarea din dubla manșă va promova în Liga 2.

Foto: Minaur Baia Mare

 

Marius ANGHEL 18 Jan. 2022, 13:07 Liga 3
Pe aceeași temă