Minerul Costești a primit a treia oară consecutiv loc în Liga 3, deși retrogradase. Vâlcenii amenință ”recordul” deținut de CSM Pașcani, care în această vară n-a mai fost norocoasă

Adrian MUJEA 21 Aug. 2022, 17:19 Liga 3
Minerul Costești a primit a treia oară consecutiv loc în Liga 3, deși retrogradase. Vâlcenii amenință ”recordul” deținut de CSM Pașcani, care în această vară n-a mai fost norocoasă

În urmă cu doar o lună, când știa că a retrogradat din Liga 3 și șansele de a fi invitată de FRF să continue în acest campionat erau mici, oficialii clubului vâlcean Minerul Costești vorbeau despre desființarea echipei.

Ulterior, cei de la Costești au decis să continue în Liga a 4-a Vâlcea, dar în urmă cu o săptămână, după retragerile echipelor Sticla Arieșul Turda și Sporting Juniorul Vaslui, au primit pe ultima sută de metri din nou un loc în cel de-al treilea eșalon! Și au acceptat să continue în Liga 3.

CSM Pașcani a primit, în sezoanele trecute, în perioada 2017-2021, de patru ori consecutiv loc să continue în Liga 3 după ce sportiv retrogradase. Acum, în această vară, nu s-a mai ajuns până la Pașcani, să fie invitată și ea, iar Minerul Costești amenință acest ”record” al echipei ieșene, fiindcă, cel puțin privind adversarele și componența loturilor acestora, pare favorită să termine din nou pe unul din ultimele două locuri la finalul sezonului care începe în weekendul următor.

Minerul Costești, cum a reușit să ajungă norocos în Liga 3 și să se mențină la acest nivel, deși a retrogradat sportiv de două ori

În urmă cu doi ani, campioană județeană în Vâlcea, Minerul Costești, urma să joace barajele de promovare în Liga 3, dar a devenit celebră după ce a încurcat testele obligatorii PCR și a făcut teste antigen. Astfel, Costești a pierdut la ”masa verde” cu 0-3 meciul cu Petrolul Potcoava, iar a treia echipă de la baraj din acea grupă, Unirea Țigănești, nu s-a mai prezentat.

Până la urmă, FRF a schimbat sistemul competițional, a format 10 serii a câte 10 echipe, au apărut locuri libere și, astfel, vâlcenii au fost și ei invitați în Liga 3, deși sportiv nu reușiseră acest lucru la baraj!

În sezonul 2020/2021, la debut, Minerul a făcut doar 7 puncte din cele 18 partide, a terminat pe locul 10 și a retrogradat. FRF a decis să le mai da o șansă retrogradatelor, care au jucat baraje de promovare/menținere cu campioanele județene. Costești a pierdut în tur, în deplasare, 1-2 cu Simian, și a câștigat acasă returul, scor 4-3, dar a fost insuficient pentru a se salva pe teren! Au apărut ulterior șase locuri libere și ”minerii” au primit din un loc la Liga 3.

În sezonul 2021/2022, echipa condusă de Marius Vlădoi a terminat tot ultima în serie. În sezonul regular a strâns doar 6 puncte din 18 jocuri, dar s-a întărit considerabil în iarnă și în play-out a mai adunat 11 puncte în 10 jocuri. A retrogradat din nou, a sperat să primească un loc liber, iar FRF a atribuit inițial, regulamentar, cele șase locuri libere celor mai bine echipe clasate dintre retrogradate. Vâlcenii se pregăteau să joace la ”județ”, dar în urmă cu o săptămână au aflat că primesc din nou loc în Liga 3, după ce Turda, care acceptase inițial locul, s-a retras.

Costeștiul își face lot pe repede înainte!

Minerul Costești a acceptat să continue în Liga 3, deși nu mai avea lot și trebuie să încropească rapid unul, într-o săptămână și jumătate.

În echipa din sezonul trecut au mai rămas Nicolaescu, D. Negoiță, Zamfirescu și Neacșa, dar vâlcenii au început să caute jucători, cu nici două săptămâni înainte de startul Ligii 3. Au semnat Ion Marian (Flacăra Horezu), Benjamin Enache (CSM Slatina) și Ionuț Tisanu (ȘF Gică Popescu), care au debutat în jocul de Cupa României, 0-2 cu Flacăra Horezu, iar transferurile vor continua și în perioada următoare.

Echipa vâlceană joacă și se antrenează la Râmnicu Vâlcea, pe Brothers Sport Hub, una dintre cele mai moderne baze sportive din județ.

Marius Vlădoi: ”Poate a treia oară este cu noroc!”

Directorul sportiv al Minerul Costești, Marius Vlădoi, a fost la echipă în toți acești ani la Liga a 3-a. Fostul portar speră ca în sezonul viitor Costești să reușească o salvare miraculoasă, deși bugetul este unul mic, nu s-a făcut o pregătire centralizată și lotul se adună pe ultima sută de metri.

”Încercăm să formăm un lot competitiv, vrem să facem o echipă preponderent tânără, cu jucători care vor să se afirme, avem condiții bune de pregătire. Poate a treia oară este cu noroc! Așa cum în iarnă formasem o echipă bună, chiar dacă timpul este foarte scurt, încercăm și acum. Oricum, este o provocare mare pentru noi, dar încercăm și facem tot posibilul să ne ridicăm la cerințele acestui nivel. Știm că nu e o situație tocmai plăcută, să fii invitat după ce ai retrogradat, dar am zis să mai încercăm! Ne pare rău că nu am putut rămâne aceeași echipă cu care am terminat campionatul, cu încă 3-4 transferuri, nu cred că aveam probleme în a ne menține”, a spus Vlădoi.

În prima parte a sezonului trecut, după ce portarul junior Panait s-a accidentat, Marius Vlădoi (50 de ani) a apărat poarta echipei sale în 6 meciuri, pentru că în lot nu mai are un alt goalkeeper!

Directorul sportiv subliniază că Minerul a plătit la zi toate contractele, chiar dacă retrogradase: ”Nu ne comparăm ca buget cu alte echipe, dar vrem să arătăm că se poate face treabă și cu bani mai puțini, dacă aveam posibilitățile financiare ale altor echipe, sigur nu eram în situația asta. Până la urmă, noi ce am promis am onorat, nu am făcut ca alte echipe, care promit salarii foarte mari pentru nivelul acesta și apoi sunt chemate pe la comisii, iar unele chiar au avut soarta noastră și au retrogradat”.

Marius Vlădoi a apărat la Liga a 2-a pentru Chimia Râmnicu Vâlcea, Gloria Reșița, Unirea Alba Iulia, Minerul Motru, Poli Timișoara și Internațional Pitești.

  • CSM Bacău, Kids Tâmpa Brașov, Flacăra Horezu, Minerul Costești, Progresul Ezeriș, Viitorul Pandurii Târgu Jiu 2, Avântul Periam și Unirea Alba Iulia, cele 8 echipe din 21 retrogradate la finalul sezonului 2021-2022 de Liga 3 care au fost invitate și au acceptat să continue în acest eșalon pe locurile vacante apărute

https://liga2.prosport.ro/liga-3/seria-6-liga-3-programul-meciurilor-poate-celei-mai-modeste-grupe-din-campionat-in-care-csm-alexandria-pare-a-fi-favorita-19241443

https://liga2.prosport.ro/liga-3/video-frf-stabileste-programul-noului-sezon-de-liga-3-2022-2023-19241377

https://liga2.prosport.ro/special/din-noul-sezon-de-liga-3-locurile-ramase-vacante-vor-fi-completate-altfel-de-catre-frf-modificarea-facuta-in-roaf-19241281

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/turul-1-al-cupei-romaniei-cu-exceptia-unui-joc-toate-meciurile-au-loc-astazi-csc-ghiroda-si-giarmata-vii-e-calificata-direct-in-faza-urmatoare-19241218

Adrian MUJEA 21 Aug. 2022, 17:19 Liga 3
Pe aceeași temă