Viitorul Dăești se reorganizează din temelii după ce a ratat promovarea în Liga 2 doi ani la rând. Echipa vâlceană va avea o nouă conducere, a unei formații care a bifat acum a treia retrogradare sportivă consecutivă din Liga 3

Adrian MUJEA 26 Jun. 2023, 20:07 Liga 3
Viitorul Dăești se reorganizează din temelii după ce a ratat promovarea în Liga 2 doi ani la rând. Echipa vâlceană va avea o nouă conducere, a unei formații care a bifat acum a treia retrogradare sportivă consecutivă din Liga 3

După ce a ratat al doilea an la rând promovarea în Liga 2, cedând la baraj cu AFC Odorheiu Secuiesc, în 2022, respectiv cu CSM Alexandria, în 2023, Viitorul Dăești și-a pierdut principalii sponsori, printre care și spijinul din partea primăriei, și se apucă de reconstruit din temelii un alt lot, dar cu un buget mult redus.

Toți jucătorii și stafful tehnic erau la final de contract, iar mulți dintre ei au părăsit deja echipa vâlceană.

Viitorul Dăești se schimbă din temelii după ce a ratat al doilea an consecutiv accederea în Liga 2

Primarul George Popolan a căutat soluții pentru ca echipa să supraviețuiască la Liga 3 și a ajuns la un acord cu Marius Vlădoi și Laurențiu Nicolaescu, managerii Minerului Costești. Aceștia vor veni la Fedeleșoiu, alături de unul din sponsorii echipei din Costești, care, astfel, după ce a retrogradat trei ani consecutivi de la Liga 3, va continua la județ.

După cinci ani la Minerul Costești, Marius Vlădoi începe o nouă provocare, la Viitorul Dăești. ”Lotul va fi alcătuit în funcție de buget. Va fi o provocare, este o resetare totală și ca lot, dar și ca obiective, pentru că toată lumea era obișnuită cu Dăești să se bată la promovare. Cu răbdare, putem face lucruri frumoase, eu așa sper. O să fie și cinci-șase jucători de la Costești, vor rămâne câțiva și de la Dăești și mai avem discuții pentru completarea lotului, pentru că trebuie reconstruit totul”, a spus directorul sportiv Marius Vlădoi.

Viitorul Dăești se va reuni în data de 10 iulie, la Fedeleșoiu, și se va pregăti pe plan local.

  • Marius Vlădoi a jucat la Dăești cu șase ani în urmă, când echipa a pierdut barajul de promovare în Liga 3 cu FC Milcov.

Centru de copii și juniori la Fedeleșoiu

Primăria Dăești nu va mai susține prima echipă a Viitorului Dăești, însă va forma grupe de juniori, două dintre acestea urmând a fi înscrise și în Campionatul Național de republicani.

”Am avut un proiect, o echipă bună de Liga 3, am jucat doi ani consecutivi barajele de promovare la Liga 2, ne-am dorit mai mult, dar atât s-a putut. Laurențiu Nicolaescu și Marius Vlădoi se vor ocupa de echipa de seniori. Vom dezvolta un Centru de copii și juniori, vom avea șase grupe și două le vom înscrie la campionatele de juniori republicani”, a anunțat primarul George Popolan.

 

Regretul lui Cristi Munteanu

Antrenor-jucător în sezonul recent încheiat la Viitorul Dăești, Cristian Munteanu (42 ani) a fost prezentat deja la echipa Under 19 a Unirii Bascov, unde va fi și secund la formația mare.

La nevoie, va continua să joace în formația preluată în această vară de Marius Stoica. ”Am fost doi ani și jumătate la Dăești, am venit cu inima deschisă să facem performanță, în primul an am fost la baraj și nu am trecut de semifinale. În al doilea an am dus echipa în play-off după un început de campionat mai slab, am câștigat primul baraj cu Blejoi, dar nu am reușit să trecem de Alexandria, care este mai puternică, mult mai bine organizată. Am regretul că nu am dus echipa la Liga 2, dar sunt mulțumit cu ce am făcut. Mulțumesc primarului și sponsorului că m-au lăsat să conduc echipa și pentru încrederea acordată și le doresc mult succes în continuare”, a declarat Cristian Munteanu.

Viitorul Dăești a ajuns la barajele de promovare în Liga 2 în ultimii doi ani, dar nu a reușit promovarea

În acest sezon, Viitorul Dăești a terminat sezonul regular pe locul 4 din 10 în Seria a 6-a, cu 30 de puncte acumulate în 18 meciuri. A mers în play-off, unde a prins locul 2 din 4 după alte nouă meciuri, ajungând la un total de 48 de puncte acumulate, încheind la 16 puncte în spatele liderului CSM Alexandria.

În faza semifinală a barajului de promovare în Liga 2, Viitorul Dăești a trecut de CS Blejoi, liderul din Seria 5, după 3-4 pe teren propriu și 6-2 în deplasare.

În faza finală a întâlnit chiar CSM Alexandria, în fața căreia a pierdut în ambele jocuri, 0-2 la Râmnicu Vâlcea și 1-4 la Alexandria.

În sezonul 2021-2022 a terminat tot pe locul 2 play-off-ul Seriei a 6-a, după CSM Slatina, dar a pierdut promovarea încă din faza semifinală a barajului, cu AFC Odorheiu Secuiesc, 0-1 acasă și 0-1 la Odorheiu Secuiesc.

În noul sezon de Liga 3, județul Vâlcea va avea încă o echipă în competiție, pe SCM Râmnicu Vâlcea, tocmai promovată din Liga 4 în urma barajului cu Rapid Buzescu. Aceasta devine, astfel, principala favorită a județului la promovarea în Liga 2, față de Flacăra Horezu, Viitorul Dăești și Cozia Călimănești. Minerul Costești a retrogradat și va continua în Liga 4.

Foto: Viitorul Dăești

https://liga2.prosport.ro/liga-4/sarbatoare-in-zavoi-ramnicu-valcea-are-din-nou-echipa-la-nivel-national-gabriel-mangalagiu-este-foarte-important-ca-s-a-inceput-ceva-e-clar-ca-ne-dorim-mai-sus-19275976

https://liga2.prosport.ro/liga-3/unirea-bascov-are-un-nou-antrenor-marius-stoica-numit-in-locul-lui-adrian-dulcea-19275616

Adrian MUJEA 26 Jun. 2023, 20:07 Liga 3
Pe aceeași temă