De râsu’ plânsu’! Retrogradata Sticla Arieșul Turda acceptase invitația FRF de a continua în Liga 3, însă în scurt timp s-a răzgândit și merge în Liga 4. Clubul are o nouă conducere și mai puțini bani publici lunar

Marius ANGHEL 13 Aug. 2022, 15:22 Liga 3
De râsu' plânsu'! Retrogradata Sticla Arieșul Turda acceptase invitația FRF de a continua în Liga 3, însă în scurt timp s-a răzgândit și merge în Liga 4. Clubul are o nouă conducere și mai puțini bani publici lunar

Aproximativ două săptămâni au mai rămas până la startul noului sezon al campionatului Liga 3, iar necunoscutele privind ediția 2022-2023 sunt încă multe.

În primul rând, FRF nu a anunțat până acum nici măcar componența celor zece serii, deci, evident, nu a fost stabilit nici programul meciurilor din sezonul regular pe care îl vor avea cele 100 de echipe care ar trebui să se afle la debut în data de 26 sau 27 august.

O altă problemă care arată ce nivel de amatorism există în această competiție organizată de FRF este situația echipei Sticla Arieșul Turda. Clubul din județul Cluj a retrogradat din Liga 3 la finalul sezonului trecut. Fiindcă s-au retras mai multe formații cu drept de joc, Sticlei i-a venit rândul să fie invitată de federație înapoi în campionat, în locul celor de la Pandurii Târgu Jiu. A acceptat, anunțul a fost făcut de FRF în ședința din data de 5 august a Comitetului Executiv, însă, surpriză, în această săptămână trupa din Turda s-a răzgândit și a decis să nu mai continue în Liga 3, ci la ”județ”.

Federația, care și-a dorit să continue cu formatul de campionat făcut special pentru perioada de pandemie, cu 100 de echipe împărțite în mod egal în zece serii, se află acum în căutare de noi cluburi care să ia startul în noul sezon de Liga 3 2022-2023.

Sticla Arieșul Turda a acceptat invitația FRF să continue în Liga 3, iar apoi s-a răzgândit!

În această săptămână, în mai puțin de o săptămână de la anunțul federației cum că retrogradata Sticla Arieșul Turda va participa în noul sezon în locul retrasei Pandurii Târgu Jiu, echipa din Turda s-a răzgândit și a decis să nu mai continue în Liga 3, ci să meargă în Liga 4.

”La doar câteva zile de când a primit invitația de a continua în liga a treia și în sezonul viitor, clubul turdean a decis să nu continue în al treilea eșalon al țării.
Timpul prea scurt de a crea o echipă până la startul sezonului, precum și incertitudinea a făcut ca Turda să nu mai aibă o echipă în liga a treia.
Oficialii turdeni vor înscrie formațiile clubului în liga a patra (seniori), dar și echipele de juniori (în competițiile organizate de AJF). Totuși, nu se știe dacă Turda va avea vreo echipă în cel de-al patrulea eșalon, acest lucru urmând să se decidă în zilele următoare”, informează Turda News.

Consiliul Local Turda a votat noua conducere a clubului. Sticla Arieșul va primit 70.000 de lei pe lună de la primărie

Tot în dimineața zilei de 10 august, consilierii locali ai municipiului Turda au votat noul Consiliu Director al clubului Sticla Arieșul, după retragerile lui Radu Tothăzan, Ștefan Gherghei și Florin Potora, acesta din urmă demisionând din funcția de președinte de mai multe luni, însă abia acum s-a oficializat despărțirea.

Artur Podar este președinte (17 voturi pentru), Daniel Cecălăcean este vicepreședinte (17 voturi pentru), Constantin Todea a fost ales secretar (16 pentru/1 împotrivă), iar membri au fost aleși Adrian Șomlea (16 pentru/1 împotrivă) și Radu Sima (12 pentru/5 împotrivă).

”Cu această ocazie, s-a adaptat Statutul și Actul Constitutiv al asociației în ceea ce privește dreptul de vot în Adunarea Generală, raportat la cota de contribuție financiară în asociație. Practic, administrația locală va avea o putere decizională mai mare, având în vedere faptul că asigură 98% din bugetul anual. Totodată, s-a modificat cuantumul lunar care se va vira din partea administrației locale în contul clubului de fotbal, sub formă de contribuție, de la 100.000 de lei/lună, la 70.000 lei/lună”, informează Turda News, care mai notează că la întrebarea consilierului Bogdan Aruncutean (PSD) în ce ligă va evolua echipa nimeni nu a putut să ofere un răspuns concret.

Sticla Arieșul Turda continuă în Liga 4 Cluj. Președintele Artur Podar a anunțat planurile de viitor

La două zile distanță, în data de 12 august, noua conducere a echipei din Turda a și luat decizia retragerii din Liga 3 și înscrierea în Liga 4 Cluj, unde va avea ca obiectiv formarea unui echipe competitive cu jucători din cadrul clubului.

”Ca și direcție pentru Grupa de Liga 4 Seniori, în prima parte (tur), vom acea ca și obiectiv constituirea unui nucleu de jucători provenind din pepiniera proprie, alături, eventual, de câțiva jucători turdeni mai experimentați care simt că au o datorie morală să pună umărul la reconstrucția acestei echipe de tradiție.

La nivel de grupe U15 și mai tineri vom încerca reorganizarea și dotarea acestora cu materialele necesare asigurării unei bune pregătiri astfel încât la începutul returului să putem fixa anumite ținte competiționale.

Ne bucurăm de tot sprijinul primarului Turzii, dl. Matei Cristian și al Consiliului Local Turda pentru proiectul fotbalistic al municipiului, cărora le mulțumim pentru încrederea acordată.

În activitatea pe care o vom desfășura în continuare vom avea ca prioritate constituirea, dotarea și pregătirea unor grupe de juniori competitive cu antrenori de calitate, urmând ca în câțiva ani în care ne vom apleca la modul cel mai serios asupra ridicării nivelului valoric al tinerilor noștri, astfel încât în cel mai scurt timp posibil să avem acea echipă competitivă la nivel de seniori pe care cred că o merităm în municipiul Turda.

Nu va fi simplu și ca și orice început, sunt multe dificultăți de înfruntat, dar ne asumăm proiectul și pentru a reuși, cu siguranță avem nevoie în primul rând de dumneavoastră, dragi turdeni care vă doriți și puteti prin orice mijloc, moral sau material, să ajutați la renașterea echipei și a spiritului fotbalistic din cadrul și din jurul ei.

Vom reveni cu toate precizările cuvenite astfel încât să poată fi asigurată transparența atât de necesară câștigării încrederii în acest proiect”, a transmis noul președinte, Artur Podar (foto, în stânga, alături de Adrian Șomlea).

În sezonul regular trecut de Liga 3, Sticla Arieșul Turda s-a clasat pe locul 8 din 10 în Seria a 9-a, cu 15 puncte acumulate în 18 meciuri. A mers în play-out, unde după alte zece meciuri a pus în plus nouă puncte, astfel că a terminat sezonul cu 24 de puncte, pe ultimul loc în Seria a 9-a și retrogradând. A fost invitată de FRF să continue, după mai multe retrageri ale altor echipe, inițial a acceptat și apoi s-a răzgândit și s-a retras și ea din noul campionat.

Următoarele echipe retrogradate pe care FRF le va invita să continue în Liga 3

Tot în această săptămână, Sporting Juniorul Vaslui, echipă din Seria 1 a Ligii 3, a luat și ea decizia să se retragă din Liga 3.

Următoarele echipe retrogradate din Liga 3 care vor fi invitate de FRF pentru a ocupa locurile vacante sunt, în următoare ordine, Viitorul Pandurii Târgu Jiu 2, Minerul Costeşti, Campionii FC Argeș 2, Sportul Chiscani, CSM Pașcani și CSM Oltenița. Se ajunge din nou în situația ca în acest campionat să nu joace doar cine nu vrea, fiindcă retrogradatele vor fi din nou invitate de FRF să participe în viitoarea ediție.

În data de 17 august sunt programate meciurile din Turul 1 al Cupei României, iar noile retrase din Liga 3, Sporting Juniorul Vaslui și Sticla Arieşul Turda, ar trebui să joace pe teren propriu cu Hușana Huși, respectiv Viitorul Cluj.

Foto: Turda News

Marius ANGHEL 13 Aug. 2022, 15:22 Liga 3
Pe aceeași temă