Un nou început la SR Brașov! Echipa are manager executiv și antrenor principal aflați la debut. Gabi Stan nu mai vine: ”Nu a fost să fie! Păreri divergente”

Adi MARICA 22 Jan. 2024, 18:45 Liga 3

Schimbări importante la SR Brașov, echipa suporterilor stegari, a doua cea mai modestă formație din prima parte a acestui sezon de Liga 3, ediția 2023-2024, din tot campionatul, nu doar din seria în care activează, 5.

Rămasă din vară principala echipă a municipiului Brașov, după ce proiectul noului FC Brașov (FC Brașov Steagul Renaște) a eșuat lamentabil după doar doi ani petrecuți în Liga 2, SR are un nou manager executiv și un nou antrenor principal, în încercarea disperată de a redresa situația și de a evita sportiv retrogradarea în Liga 4.

Horia Popa, de pe teren, la birou, ca manager executiv la SR Brașov! ”A sosit momentul ca această echipă să își creioneze bine statutul și să crească sănătos”

În primul anunț al clubului în 2024, duminică, 21 ianuarie, Horia Popa a fost anunțat ca noul manager executiv al SR Brașov. Acesta are 30 de ani și a fost mijlocaș la fostul FC Brașov, Corona Brașov, FC Caransebeș, SR Brașov, noul FC Brașov, din nou SR și Kids Tâmpa Brașov, pentru aceasta din urmă activând în prima parte a actualului sezon de Liga 3.

”După ce și-a dedicat mare parte din cariera de jucător culorilor galben-negru, Horia Popa va ocupa funcția de manager executiv în cadrul clubului nostru.
«Mă bucur că am ocazia să încep la SR Brașov o nouă provocare. Am trăit multe momente frumoase la acest club și mereu va fi o mândrie să-l reprezint. Consider că a sosit momentul ca această echipă să își creioneze bine statutul și să crească sănătos. Avem foarte multe planuri și idei pe care vrem să le punem in practică. Vrem să implementăm o structură solidă care să ne ducă spre performanță. Suntem foarte încrezători în viitorul acestui club și cu cât vom fi mai uniți cu atât ne va fi mai ușor să ne dezvoltăm. În momentul acesta ne punem toată atenția și concentrarea în alcătuirea unui lot potrivit pentru retur si play-out. Am contactat câțiva jucători experimentați care ne vor ajuta să ne îndeplinim obiectivul sezonul acesta», a declarat Horia la revenire.
Împreună suntem un oraș, o echipă, SteagulRenaște prin noi!”, a transmis SR Brașov.

  • În cariera sa, Popa a prins 17 meciuri în prima ligă, în sezonul 2013-2014, pentru Corona Brașov. În prima ligă a fost și în lotul echipei FC Brașov, dar nu a apucat să joace pentru ea.

Rareș Forika, noul antrenor principal al SR Brașov: ”Îmi propun să aduc pasiune, strategie și dedicare”

Următorul pas al noului manager executiv a fost să numească un antrenor principal. Iar numele acestuia a fost anunțat luni, 22 ianuarie.

Rareș Forika (41 de ani) este noul antrenor principal al echipei SR Brașov. Fostul ”secund” la noul FC Brașov în mandatele lui Călin Moldovan și Dan Alexa a condus astăzi primul antrenament al anului la trupa aflată pe ultimul loc în Seria 5 a Ligii 3.

  • Horia Popa și Rareș Forika au fost colegi două sezoane, 2012-2013, de Liga 2, și 2013-2014, de Liga 1, ambele la Corona Brașov.

”BUN VENIT RAREȘ FORIKA
Poziția de antrenor principal va fi preluată începând de astăzi de Rareș Forika. Acesta are ca obiectiv formarea un grup unit și competitiv, capabil să facă uitată forma actuală slabă din campionat.
«Este o nouă provocare pentru mine să mă alătur echipei SR Brasov. Îmi propun să aduc pasiune, strategie și dedicare în fiecare antrenament și fiecare meci. Sunt aici pentru a construi nu doar o echipă de fotbal, ci o familie care împărtășește aceeași viziune și determinare. Cu muncă în echipă, alături de stafful tehnic și cel administrativ, cu susținerea suporterilor îmi doresc să ne atingem obiectivele. Haideți să începem această călătorie cu entuziasm și să demonstrăm că suntem aici pentru victorii mari! Vă mulțumesc și să dăm tot ce avem pe teren!», a declarat noul antrenor stegar la instalare”, a transmis SR Brașov.

Forika va colabora cu directorul tehnic Ioan Naghi, în timp ce Ionuț Pîrvu, antrenorul-jucător al echipei în 2023, va rămâne în cadrul clubului și se va ocupa, cel mai probabil, de două grupe de juniori.

  • Ca fotbalist, Forika a fost fundaș și a evoluat pentru Forex Brașov, Internațional Curtea de Argeș, Arieșul Turda, Voința Sibiu, Corona Brașov, Unirea Tărlungeni și AFC Hărman.

Gabi Stan nu vine: ”Nu a fost să fie! Păreri divergente”

În schimb, Gabi Stan nu va face parte din stafful tehnic, deși la începutul acestui an era convins să-și pună experiența în slujba echipei, alături de Ioan Naghi.

”Am spus: «Hai să mai încerc să fac ceva pentru fotbalul brașovean.» Știu bine situația de la echipă, e clar că nu va fi ușor, însă suntem obligați să face totul să încropim un lot bun și să salvăm echipa. Eu nu am ieșit niciodată din fotbal. Este un moment greu pentru întreg fotbalul brașovean, pentru că nu este posibil ca Brașovul să ajungă la nivelul Ligii a 3-a. E dureros”, spunea Gabi Stan, care este ultimul antrenor care a calificat FC Braşov în cupele europene.

Gabi Stan nu a dorit să detalieze ”scurtcircuitul” și a precizat doar că ”au fost păreri divergente”. ”Nu a fost să fie! Au fost păreri divergente și nu vedeam un orizont. Le urez multă baftă și cel mai important să își îndeplinească obiectivul”, a spus Gabi Stan.

Daniel Mutu, Bogdan Cîrstean și Dragoș Sandu, la primul antrenament al SR Brașov în 2024. Mutu, jucător sau antrenor cu portarii

La primul antrenament din acest an, Ioan Naghi și Rareș Forika au avut la dispoziție 20 de jucători. La ședința de pregătire desfășurată pe stadionul ICIM din Brașov au participat și fundașul Bogdan Cîrstean (AFC Odorheiu Secuiesc), Dragoș Sandu (Olimpic Cetate Râșnov), dar și portarul Daniel Mutu (Ciucaș Tărlungeni).

Dacă pentru Cîrstian și Sandu trecerea la SR Brașov este o simplă formalitate, în schimb, venirea lui Mutu ca jucător pare mai greu de realizat. Asta pentru că portarul brașovean are două echipe la care a evoluat în acest sezon. Este vorba de FC Brașov, unde Mutu a jucat în meciul din Cupa României cu AFC Odorheiu Secuiesc și apoi la Ciucaș Tărlungeni, în Liga 3.

Mutu și-a reziliat contactul cu Ciucaș Tărlungeni și rămâne de văzut dacă va putea fi legitimat, în situația în care echipa de seniori a FC Brașov s-a desființat la scurt timp după meciul cu AFC Odorheiu Secuiesc. În cazul în care nu-și va rezolva situația la FRF, acesta are varianta să facă parte din stafful lui Forika, urmând să se ocupe de pregătirea portarilor.

La antrenamentul de astăzi a fost prezent și preparatorul fizic Cătălin Voicu, care a lucrat în ultimii doi ani la FC Brașov.

SR Brașov, ultima în Seria 5 a Ligii 3, cu doar 4 puncte

Oficialii de la SR Brașov au stabilit și primele a amicale ale iernii. Astfel, vineri, echipa se va duela cu FC Brașov U19, trupă antrenată de Marian Constantinescu și depunctată încontinuu de FRF din cauza problemelor făcute de formația de seniori a clubului, retrogradată din Liga 2 și apoi desființată. Un alt amical stabilit este cu ACSM Codlea (Liga 4 Brașov), în data de 3 februarie.

Altfel, SR Brașov se află într-o situație dramatică în clasament. Ocupă ultimul loc, 10, în Seria 5 a Ligii 3, cu doar 4 puncte acumulate în 15 etape, la 7 puncte în spatele celor de la Ciucaș Tărlungeni și Viitorul Curița, primele formații situate deasupra sa.

În ultimele trei runde din sezonul regular, SR Brașov mai are de jucat cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe 2 (deplasare), AFC Câmpulung Muscel (acasă) și Kids Tâmpa Brașov (deplasare).

Campionatul se reia în data de 8 martie 2024.

Foto: SR Brașov

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/vesti-noi-despre-stadionul-tineretului-din-brasov-19297693

https://liga2.prosport.ro/seria-1/curg-sanctiunile-la-adresa-fc-brasov-19297331

https://liga2.prosport.ro/liga-3/gabi-stan-antrenor-in-liga-3-la-sr-brasov-19296905

https://liga2.prosport.ro/liga-3/sr-brasov-la-finalul-turului-cea-mai-slaba-echipa-din-acest-sezon-de-liga-3-19289802

Adi MARICA 22 Jan. 2024, 18:45 Liga 3
Pe aceeași temă