Schimbări importante sub Tâmpa! Gabi Stan, chemat s-o salveze pe SR Brașov de la retrogradare: ”Nu este posibil ca Brașovul să ajungă la nivelul Ligii a 3-a”

Adi MARICA 07 Jan. 2024, 21:53 Liga 3
Schimbări importante sub Tâmpa! Gabi Stan, chemat s-o salveze pe SR Brașov de la retrogradare: ”Nu este posibil ca Brașovul să ajungă la nivelul Ligii a 3-a”

2024 vine cu planuri mari la SR Brașov.

Echipa suporterilor stegari a încheiat anul 2023 pe ultimul loc în Seria 5 a Ligii 3, cu doar 4 puncte (o victorie, un egal și 13 înfrângeri) acumulate în 15 meciuri. Încă de la finalul anului trecut, oficialii clubului galben-negru au căutat soluții pentru banca tehnică, dar și pentru întărirea lotului. Totul, pentru salvarea de la retrogradare.

Gabi Stan, noul antrenor al SR Brașov

Până la urmă, soluția a venit din interiorul clubului, iar Gabi Stan (71 de ani) a acceptat marea provocare. Acesta va face echipă cu Ioan Naghi, iar stafful tehnic va fi întărit cu două-trei nume mari ale fotbalului brașovean.

Ionuț Pîrvu, antrenorul-jucător al echipei brașovene în 2023, va rămâne în cadrul clubului și se va ocupa, cel mai probabil, de două grupe de juniori.

”Am spus: «Hai să mai încerc să fac ceva pentru fotbalul brașovean.» Știu bine situația de la echipă, e clar că nu va fi ușor, însă suntem obligați să face totul să încropim un lot bun și să salvăm echipa. Eu nu am ieșit niciodată din fotbal. Este un moment greu pentru întreg fotbalul brașovean, pentru că nu este posibil ca Brașovul să ajungă la nivelul Ligii a 3-a. E dureros”, a spus Gabi Stan.

Gabi Stan, ultimul antrenor care a calificat Brașovul în cupele europene!

Gabi Stan este ultimul antrenor care a calificat FC Braşov în cupele europene, a fost implicat în ultimii ani la Colțea Brașov și SR Brașov, unde a antrenat grupe de copii.

În sezonul 2000-2001 din Divizia A a terminat pe locul 3 cu FC Brașov şi, astfel, echipa s-a calificat în Cupa UEFA, acolo unde stegarii au jucat împotriva gigantului Inter Milano.

”Înaintea acelui sezon care ne-a dus în Europa, noi ne salvasem de la retrogradare in ultima etapă. Atunci mi-am spus că e nevoie să facem ceva să ieșim din mediocritate. Am avut un grup bun de jucători, caractere adevărate si le-am insuflat această dorință pentru performanță. Condițiile au fost modeste, pentru că, timp de 9 luni, jucătorii nu au fost plătiți, dar grupul a fost puternic”, spunea antrenorul brașovean.

Din 2020, Gabi Stan este membru în Consiliul Director la SR Brașov, iar în ultimii ani a antrenat o grupă de copii a clubului brașovean.

SR Brașov, situație dificilă în Liga 3

SR Brașov se află într-o situație dramatică în clasament. Echipa brașoveană ocupă ultimul loc în Seria a 5-a a Ligii 3, cu doar 4 puncte acumulate în 15 etape, la 7 puncte în spatele celor de la Ciucaș Tărlungeni și Viitorul Curița, primele formații situate deasupra sa.

În ultimele trei runde din sezonul regular, SR Brașov mai are de jucat cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe 2 (deplasare), AFC Câmpulung Muscel (acasă) și Kids Tâmpa Brașov (deplasare).

Campionatul se reia în data de 8 martie 2024.

  • 14 echipe a antrenat în carieră Gabi Stan: Tractorul Brașov, Metrom Brașov, FC Brașov, Corvinul Hunedoara, Astra Ploiești, CSM Reșița, Zimbru Chișinău, FC Vaslui, Minerul Lupeni, Forex Brașov, UTA, Dunărea Călărași, Unirea Alba Iulia, Milsami Chișinău. La FC Brașov a avut nu mai puțin de cinci mandate.

https://liga2.prosport.ro/liga-3/analiza-11-echipe-din-liga-3-sunt-matematic-calificate-in-play-off-iar-jumatate-din-locurile-pentru-play-out-sunt-ocupate-cu-trei-etape-inainte-de-finalul-sezonului-regular-19296050

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-selimbar-a-speriat-europa-19296847

https://liga2.prosport.ro/liga-3/razvan-trif-de-la-acs-medias-in-probe-in-superliga-19296873

https://liga2.prosport.ro/liga-3/mario-geana-va-juca-in-liga-3-19296864

https://liga2.prosport.ro/liga-3/ionut-pirvu-gol-in-liga-3-la-53-de-ani-19290579

Adi MARICA 07 Jan. 2024, 21:53 Liga 3
Pe aceeași temă