Tur de coșmar! SR Brașov, echipa suporterilor stegari, este cea mai slabă din acest sezon de Liga 3. Nu are punct acumulat și stă cel mai rău la apărare și atac. Explicația antrenorului-jucător Ionuț Pîrvu, multiplu campion al României

Adi MARICA, Marius ANGHEL 24 Oct. 2023, 13:54 Liga 3
Tur de coșmar! SR Brașov, echipa suporterilor stegari, este cea mai slabă din acest sezon de Liga 3. Nu are punct acumulat și stă cel mai rău la apărare și atac. Explicația antrenorului-jucător Ionuț Pîrvu, multiplu campion al României

SR Brașov, echipa suporterilor stegari, a încheiat un tur de coșmar în Liga 3, ediția 2023-2024.

Jucătorii lui Ionuț Pîrvu au pierdut cu scorul de 0-5 meciul disputat sâmbătă, pe teren propriu, cu Kids Tâmpa Brașov, în runda a 9-a a sezonului, iar cifrele turului sunt dezastruoase.

SR Brașov, fără punct în nouă etape ale acestui sezon de Liga 3

Echipa brașoveană este singura dintre cele 99 rămase active în acest sezon de Liga 3 care nu a acumulat nici măcar un punct în primele nouă etape, adică în turul sezonului regular! Este urmată de CSO Turceni (2 puncte în Seria 7) și Viitorul Şuţeşti (3 puncte în Seria 2), două nou-promovate.

SR Brașov are cea mai slabă apărare din tot campionatul, cu 36 de goluri primite, urmată îndeaproape de CSO Turceni (34), dar şi cel mai slab atac, cu doar 2 goluri marcate, urmată de ACB Ineu (4 goluri, Seria 8).

”Stegarii” nu au mai reușit să marcheze un gol din runda a 2-a (1-4 în meciul disputat pe 2 septembrie, pe Tineretului, cu Olimpic Cetate Râșnov).

Ionuț Pîrvu, despre parcursul dezastruos al echipei sale: ”Speram că putem obține trei-patru puncte”

Antrenorul Ionuț Pîrvu, care, în vârstă de 53 de ani, a intrat inclusiv el pe teren pentru a-și mai ajuta elevii, pune rezultate slabe pe un lot remaniat masiv în vară, când s-a apelat la mulți jucători debutanți în Liga 3.

”Mă așteptam la evoluții slab din cauza lotului cu mulți jucători debutanți la acest nivel, dar și așa speram că putem obține trei-patru puncte. Acum a venit și Răchișan, un jucător important. Mai sunt șase meciuri în acest an și trebuie să facem puncte pentru a nu se mări distanța față de echipele aflate în zona minată. Începem returul cu Viitorul Curița, un meci ca o finală pentru noi”, spune antrenorul-jucător, Ionuț Pîrvu, multiplu campion cu Steaua.

SR Brașov începe returul cu un meci cu o contracandidată la evitarea retrogradării, Viitorul Curița

Seria a 5-a a Ligii 3, în care activează SR Brașov, este condusă după nouă etape de AFC Câmpulung Muscel, cu 24 de puncte acumulate. Pe podium se află și două echipe din județul Brașov, Olimpic Cetate Râșnov, cu 19 puncte, și Olimpic Zărnești, cu 17 puncte.

Imediat deasupra celor de la SR Brașov se află KSE Târgu Secuiesc și Viitorul Curița, ambele cu câte 7 puncte acumulate. KSE a retrogradat în vară, însă a fost primită înapoi de FRF, iar Viitorul Curița este o nou-promovată din județul Bacău.

În prima etapă a returului din Seria a 5-a a Ligii 35, SR Brașov o va întâlni sâmbătă, de la ora 15:00, pe teren propriu, pe Viitorul Curița. În prima etapă, Viitorul Curița s-a impus pe teren propriu cu scorul de 6-1.

Clasamentul Seriei a 5-a a Ligii 3 după 9 etape

Sezoane oscilante pentru SR Brașov: de la aproape promovată în Liga 2, la aproape retrogradată în Liga 4, apoi participantă în play-off și acum fără punct după tur

În sezonul trecut, SR Brașov a jucat în play-off-ul Seriei a 5-a a Ligii 3 și a terminat pe locul 3 din 4, sub CS Blejoi și CSO Plopeni și peste Olimpic Cetate Râșnov. Acum două sezoane, echipa suporterilor stegari a evitat retrogradarea sportivă în ultima etapă, iar acum trei sezoane, în primăvara anului 2021, a jucat fază semifinală de baraj de promovare în Liga 2, însă a pierdut în fața celor de la Vedița Colonești, care apoi a cedat cu Corona Brașov, iar aceasta din urmă se transforma în noul FC Brașov.

Apropo de noul FC Brașov, în vară, când echipa antrenată de Dan Alexa era retrogradată de FRF din Liga 2 fiindcă nu îndeplinea condițiile minime de participare în competiție, FC Brașov și SR Brașov emiteau împreună un comunicat de presă cu următorul titlu: ”«Un oraș, o echipă» – fotbalul brașovean strânge rândurile”. În acesta se preciza că în vara anului 2024, SR Brașov va primi din partea primăriei brandul FC Brașov, iar până atunci clubul va fi susținut financiar de Consiliul Local.

În ceea ce privește evitarea retrogradării, FRF a arătat în ultimele sezoane că din Liga 3 pică doar cine nu-și mai dorește să continue în campionat, indiferent că termină pe un loc care, teoretic, o duce în Liga 4. În vară, cea mai slabă echipă din sezonul trecut, Dacia Unirea Brăila, cu doar 5 puncte acumulate în 28 de meciuri, a fost invitată să continue în Liga 3, unde au fost invitate inclusiv două formații campioane în Liga 4 care pierduseră barajul de promovare și nu aveau drept să joace în al treilea eșalon: LPS HD Clinceni și ACS Oltul Curtişoara.

Echipele aflate pe ultimul loc în cele zece serii ale Ligii 3, la finalul turului sezonului regular 2023-2024:

  • Seria 1 / locul 9: Șomuz Fălticeni – 4 puncte, golaveraj 8-16
  • Seria 2 / locul 10: Viitorul Șuțești – 3, 6-26
  • Seria 3 / locul 10: FC Voluntari 2 – 6, 14-27
  • Seria 4 / locul 10: CS Păulești – 4, 10-27
  • Seria 5 / locul 10: SR Brașov – 0, 2-36
  • Seria 6 / locul 10: Cozia Călimănești – 5, 5-16
  • Seria 7 / locul 10: CSO Turceni – 2, 8-34
  • Seria 8 / locul 10: Gloria Lunca Teuz Cermei – 5, 5-16
  • Seria 9 / locul 10: ACS Târgu Mureș – 5, 15-19
  • Seria 10 / locul 10: Minaur Baia Mare – 7, 11-19

Foto: SR Brașov

https://liga2.prosport.ro/liga-3/sergiu-bar-antrenor-secund-la-cs-afumati-19289785

https://liga2.prosport.ro/liga-3/florentin-petre-noul-antrenor-principal-al-unirii-ungheni-19289779

https://liga2.prosport.ro/liga-3/au-lasat-mingea-pentru-o-actiune-civica-componentii-echipei-aro-muscelul-campulung-au-ajutat-la-ecologizarea-unei-zone-din-comuna-dragoslavele-19289764

https://liga2.prosport.ro/liga-3/alexandru-pelici-este-noul-antrenor-al-echipei-unirea-alba-iulia-19288934

https://liga2.prosport.ro/liga-3/liga-3-etapa-9-15-meciuri-au-loc-astazi-in-runda-care-pune-punct-turului-sezonului-regular-singura-echipa-ramasa-cu-punctaj-maxim-19288975

https://liga2.prosport.ro/liga-3/ionut-pirvu-a-jucat-pentru-sr-brasov-la-varsta-de-53-de-ani-19285333

https://liga2.prosport.ro/seria-1/marea-unire-de-sub-tampa-fc-brasov-si-sr-brasov-si-au-anuntat-proiectul-comun-un-oras-o-echipa-ce-se-intampla-cu-clubul-retrogradat-din-liga-2-planul-pentru-noul-sezon-de-liga-3-19281374

Adi MARICA, Marius ANGHEL 24 Oct. 2023, 13:54 Liga 3
Pe aceeași temă