SR Brașov a anunțat despărțirile de managerul Horia Popa și antrenorul Rareș Forika: ”Se vor reorienta către alte provocări.” Ce spune clubul despre continuarea în Liga 3

Adi MARICA 09 Jul. 2024, 16:07 Liga 3
SR Brașov a anunțat despărțirile de managerul Horia Popa și antrenorul Rareș Forika: ”Se vor reorienta către alte provocări.” Ce spune clubul despre continuarea în Liga 3

După mai bine de o lună de la retrogradarea sportivă în Liga 4, SR Brașov a venit cu câteva precizări.

Clubul brașovean susținut de către suporterii stegari a anunțat că luni, 15 iulie, echipa va începe pregătirea pentru noul sezon și că nu se va mai continua cu managerul Horia Popa și cu antrenorul Rareș Forika.

SR Brașov își reia pregătirea din 15 iulie, cu gândul la Liga 3

SR Brașov a încheiat sezonul 2023-2024 de Liga 3 pe locul 5 din 6 în play-out-ul Seriei 5, adică pe locul 9 la general, și a retrogradat în Liga 4. A strâns 25 de puncte în 28 de meciuri, fiind la cinci puncte sub KSE Târgu Secuiesc, prima formație de deasupra sa, salvată.

Clubul brașovean crede că ”cel mai probabil” va continua în Liga 3.

”Vacanța e pe terminate și stegarii încep ușor pregătirea noului sezon.
Iată veștile cu care dăm startul pregătirilor:
• Ne despărțim de manager și de antrenorul principal, care se vor reorienta către alte provocări personale sau profesionale. Cu această ocazie le mulțumim pentru toată implicarea lor!
• Luni, 15.07, stegarii vor avea reunirea lotului.
• Tot de luni începem să comunicăm noutățile din cadrul componenței echipei pentru sezonul următor”, este anunțul clubului brașovean.

De câteva sezoane bune, din Liga 3 nu mai retrogradează practic aproape nimeni. În ultimii ani, retrogradatele au primit mereu invitație să continue în Liga 3, fiindcă FRF are de fiecare dată probleme să formeze zece serii complete.

SR Brașov este a patra pe lista celor de la FRF cu echipe retrogradate care vor fi invitate să continue în Liga 3 pe pozițiile apărute vacante, după Tricolorul Breaza (Seria 4, 35 puncte), Sănătatea Cluj (Seria 10, 32 puncte) și Petrolul Potcoava (Seria 6, 32 puncte).

Rareș Forika, mesaj de despărțire. A plecat deja la CSM Focșani

Antrenorul Rareș Forika a încheiat contractul și a plecat la CSM Focșani, în Liga 2, unde este ”secundul” lui Călin Moldovan.

”După o perioadă minunată alături de această echipă, vreau să mulțumesc tuturor jucătorilor, staffului tehnic, administrativ și fanilor pentru susținerea și efortul lor neîncetat.
Am avut parte de momente de neuitat și am învățat enorm. Cu toate acestea, a venit timpul pentru o nouă provocare profesională, și am decis să accept oferta unei alte echipe.
Această decizie nu a fost deloc ușoară, dar sunt convins că este pasul corect pentru cariera mea. Îmi doresc ca echipa sa continue pe drumul așcendent pe care am terminat play-out-ul și eu voi rămâne mereu un suporter al ei. Mulțumesc încă o dată pentru tot!”, a declarat Rareș Forika, cel care fusese numit antrenor la finalul lunii ianuarie a acestui an.

Horia Popa a plecat și el de la SR Brașov: ”Sunt nevoit să renunț”

Mai mult, și managerul Horia Popa, instalat tot la începutul anului, și-a anunțat plecarea de la SR Brașov.

”Cu foarte mare regret fac acest pas însă sunt nevoit. În această scurtă perioadă am pus în slujba clubului toată energia, entuziasmul și încrederea mea. Din păcate sunt nevoit să renunț deoarece multiplele situații de rezolvat în club, cumulate cu afacerile pe care le am acum în desfășurare, îmi provoacă un program mult prea incărcat. Îmi este imposibil să duc acest ritm pe termen lung așa că prefer să fac un pas in spate acum. Chiar dacă din punct de vedere sportiv clubul nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor, din punct de vedere managerial suntem pe un drum bun. Țin să mentionez că rezultatele din retur au fost unele chiar bune. Cu 5 victorii, 3 egaluri și 2 înfrângeri nu am fi stat rău în clasament dacă aveam un tur de campionat cel puțin la fel.
Din păcate nu a fost de ajuns ca să ne salvăm sportiv. La momentul acesta se lucrează la bugetul pentru sezonul viitor în timp ce amortizăm din plațile sezonului trecut. Avem o baza mai sănătoasă pe care clubul poate crește.Voi fi în continuare alături de acest club dar nu din poziția de manager!”, a declarat Horia Popa, care la momentul numirii sale spunea că ”a sosit momentul ca această echipă să își creioneze bine statutul și să crească sănătos”.

Adi MARICA 09 Jul. 2024, 16:07 Liga 3
Pe aceeași temă