Brașovul a revenit în Liga 2 cu o remiză spectaculoasă. Ilie Stan, explicații pentru cele patru înlocuiri făcute la pauză: ”Aș fi schimbat, cu două-trei excepții, toți jucătorii!”

Adi MARICA 02 Aug. 2021, 12:01 Liga 2
Brașovul a revenit în Liga 2 cu o remiză spectaculoasă. Ilie Stan, explicații pentru cele patru înlocuiri făcute la pauză: ”Aș fi schimbat, cu două-trei excepții, toți jucătorii!”

Primul meci al noului FC Brașov în Liga 2, cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu, s-a încheiat la egalitate, scor 2-2. Brașovenii au început jocul timorați, iar gorjenii, chiar dacă au pierdut câțiva jucători de valoare în această vară, au părut mai echipă și au profitat din plin de gafele din defensiva gazdelor.

Brașoveanul Paul Mitrică a deschis scorul în minutul 16, după o degajare a portarului Moga! Mitrică s-a distrat cu fundașii echipei gazdă și a înscris pe lângă portarul Cezar Lungu, ieșit neinspirat dintre buturi. Pe finalul primei reprize, oaspeții au dat lovitura prin Alex Băican (44), după un corner executat de Dulca.

Ilie Stan, patru schimbări făcute la pauză: ”Am fost inspirat”

După prestația modestă a brașovenilor din prima repriză, lucrurile s-au schimbat radical în partea secundă. Ilie Stan a mutat curajos la pauză, atunci când a decis să facă patru modificări! Astfel, Motroc, Negrean, Ciopo și Mihalcea au fost înlocuiți de Sburlea, Iurcu, Popa și Iorga. Mutările s-au dovedit inspirate.

”Le-am și spus la pauză băieților că, dacă aș putea, aș schimba, cu două-trei excepții, toți jucătorii! Am fost inspirat”, a spus la final Ilie Stan, citat de Monitorul Expres.

Tonul revenirii brașovenilor l-a dat fundașul central Alexandru Sabău, cel care a fost aproape de gol, după un corner executat de Dumbravă, dar Brînzan a respins din fața porții. Același Sabău (58) a reușit să marcheze un gol de senzație, cu un șut de la circa 25 de metri, la care portarul Moga a fost spectator. Horia Popa (71) a reușit egalarea, servit ideal de Dumbravă, iar, pe final, brașovenii au ratat ocazii importante de a-și trece în cont prima victorie a sezonului.

S-a terminat 2-2, un rezultat echitabil, după jocul prestat de cele două echipe pe Tineretului.

Ilie Stan: ”Puteam să câştigăm cu 3-2 sau chiar 4-2. Fotbalul e schimbător”

La finalul jocului, Ilie Stan și-a felicitat jucătorii pentru jocul din partea secundă.

”Cred că puteam să câştigăm cu 3-2 sau chiar 4-2. Dacă eram mai atenți în prima repriză și nu luam acele goluri copilărești poate era altceva. Fotbalul e schimbător. Important este că am făcut o repriză a doua excelentă, pe o căldură incredibilă. Am reușit să egalăm și am mai ratat încă trei-patru ocazii mari, totul pe fondul unui joc bun. Îi felicit pe jucători pentru prestația din partea secundă, atunci când au jucat cu inima”, a spus Ilie Stan, citat de Monitorul Expres.

Antrenorul buzoian spune că echipa va arăta mai bine în cel mai scurt timp. ”Dacă am mai fi avut la dispoziție două săptămână de pregătire am fi ajuns la un nivel bun din toate punctele de vedere. Asta este, o să reglăm lucrurile din mers”, a încheiat Stan.

Horia Popa: ”Trebuie să rămânem cu partea pozitivă din acest meci”

Introdus la pauză, atunci când i-a luat locul lui Vlad Mihalcea, Horia Popa, marcatorul golului egalizator, spune că rezultatul este unul bun, ținând cont că echipa a revenit de la 0-2.

”Ținând cont că am revenit de la 0-2 trebuie să rămânem cu partea pozitivă din acest meci. Jocul din partea secundă ar trebui să ne dea încredere pentru meciurile care urmează. Chiar nu pot să îmi explic ce s-a întâmplat în prima repriză. E bine că am revenit, e un prim punct şi mergem cu încredere, etapa viitoare, la Brăila. Mă bucur că am marcat, dar vă spun sincer că era mai bine dacă ar fi câștigat echipa acest meci. Lotul este unul bun, iar antrenorul Ilie Stan este foarte implicat şi ne insuflă energie de pe margine”, a spus Horia Popa, citat de Monitorul Expres.

FC Brașov în meciul cu Viitorul Pandurii: C. Lungu – Motroc (Sburlea 46′), M. Burlacu (cpt.), Al. Sabău, Dumbravă – Negrean (Iurcu 46′), Ghe. Anton, Iul. Roșu (Lascu 78′) – Vl. Mihalcea (H. Popa 46′), M. Codrea, Ciopo (Rz. Iorga 46′). Rezerve neutilizate: D. Mutu – Drăgoi, Vasiu, Leonte.

Suporterii, de la murmure de nemulțumire, la ”Steagu!, Steagu!”. Primarul a asistat la meci

La meci au asistat circa 300 de spectatori. În prima repriză, au fost câteva aplauze anemice la adresa jucătorilor, iar pe finalul primei reprize, la scorul de 0-2, aceștia au început să murmure de nemulţumire. În partea secundă, golul lui Sabău, dar mai ales reușita lui Horia Popa de 2-2 i-a trezit pe spectatori, iar pe final aceștia au scandat în câteva rânduri ”Steagu!, Steagu!”

La meci a asistat și primarul Allen Coliban, dar și câțiva consilieri locali. Lângă Coliban a stat Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF.

Lovitura de start a meciului a fost dată de Petre Cadar, fostul mare jucător al lui FC Brașov. Cadar a urmărit apoi meciul de la oficială, alături de președintele Ioan Mărginean. ”Mi-a plăcut repriza a doua. Echipa mai are nevoie de doi-trei jucători de valoare”, a spus Cadar.

Meciul dintre FC Brașov și Viitorul Pandurii Târgu Jiu a fost transmis în direct de DigiSport, TelekomSport și LookSport. Pe parcursul jocului, cei de la Digi au gafat, afișând în dreptul echipei FC Brașov stema celor de la SR Brașov, echipa din Liga 3 susținută de suporterii stegari, considerată continuatoarea fostului FC Brașov falimentar.

Foto: Dan Potor / Monitorul Expres

https://liga2.prosport.ro/seria-1/lupta-clonelor-fc-brasov-viitorul-pandurii-se-joaca-de-la-ora-1200-pe-tineretului-19193897

https://liga2.prosport.ro/seria-1/incepe-noul-sezon-de-liga-2-petrolul-poli-iasi-primul-derby-alte-cinci-partide-au-loc-de-la-ora-1100-19193601

Adi MARICA 02 Aug. 2021, 12:01 Liga 2
Pe aceeași temă