Daniel Mutu a luat în calcul să se retragă după gafa care i-a adus Brașovului înfrângerea cu FC Hermannstadt. Modul în care antrenorul Șanta îi redă încrederea portarului și situația medicală a lui Leonte și Popa

Adi MARICA 03 Nov. 2021, 15:07 Liga 2
Daniel Mutu a luat în calcul să se retragă după gafa care i-a adus Brașovului înfrângerea cu FC Hermannstadt. Modul în care antrenorul Șanta îi redă încrederea portarului și situația medicală a lui Leonte și Popa

FC Brașov a fost la doar câteva secunde să obțină un punct din meciul cu FC Hermannstadt în etapa a 12-a a Ligii 2. Partida de pe Tineretului se îndrepta spre un egal echitabil la modul cum s-a jucat, dar Florin Bejan a dat lovitura la ultima fază, profitând de ieșirea hazardată din poartă a lui Daniel Mutu, la o centrare din lovitură liberă a lui Sîntean.

”La cald, acum, nu pot să spun nimic, dar cred că Mutu nu a ales momentul ieșirii. Și eu am fost portar și nu ieșeam din poartă în prelungiri de maniera asta. Stăteam pe linia porții și culegeam ce puteam. Asta este, eu nu am ce să-i reproșez, asta a fost, pe moment, hotărârea lui. La noi, la portari, trebuie să iei o hotărâre într-o fracțiune de secundă, nu e ca la jucătorii de câmp”, spunea antrenorul principal al FC Brașov, Andrei Șanta, la finalul meciului cu sibienii, cedat cu 1-2.

Daniel Mutu a vrut să renunțe! Șanta îi dă credit total

Daniel Mutu (34 de ani) a fost efectiv dărâmat de gafa făcută, iar seara târziu a avut o discuţie cu Șanta în care i-a spus antrenorului că se gândește să renunțe. Şanta nici nu a avut să audă și chiar l-a încurajat.

Mai mult, antrenorul brașovean are încredere totală în jucător și anunță că portarul va fi titular și căpitan la meciul cu ”U” Cluj, din etapa a 13-a a Ligii 2.

”La portari o singură greșeală anulează tot ce ai făcut bun într-un meci. Mutu a apărat bine în meciul cu Hermannstadt, a greșit la golul primit în prelungiri, dar el trebuie să fie puternic, să meargă mai departe. Am discutat cu el, la câteva ore după meci și era bulversat total. Mi-a spus că se gândește să renunțe! L-am încurajat și i-am spus că mă bazez pe el, am încredere totală pentru că știu că este un portar valoros. Mutu va fi titular în meciul cu U Cluj și chiar îi voi da banderola de căpitan. Este decizia mea!”, a spus Andrei Șanta, de meserie antrenor de portari.

  • Daniel Mutu a evoluat în acest sezon pentru FC Brașov în ultimele două meciuri de acasă ale echipei sale, cu Petrolul (0-4) și FC Hermannstadt (1-2). David Gârniță (19 ani) a apărat în cinci jocuri, iar Cezar Lungu (33 ani) a evoluat tot în cinci partide.

Radu Leonte are probleme la menisc, Horia Popa are fracturat un deget de la mână

După numirea sa ca antrenor principal la FC Brașov, Șanta l-a pus căpitan al echipei pe Radu Leonte.

Mijlocașul Leonte a ieșit accidentat în meciul că FC Hermannstadt și are probleme la genuchiul drept, iar după un RMN efectuat luni diagnosticul este leziune a meniscului.

Radu Leonte speră să scape de operație, însă cel mai probabil, și în varianta optimistă, va rata următoarele jocuri din campionat.

Un alt jucător care s-a ales cu probleme medicale în meciul cu FC Hermannstadt este Horia Popa, care are o fractură la degetului mic de la mâna dreaptă, însă acesta va putea juca în continuare cu un bandaj de protecție.

Rareș Sburlea a împlinit 19 ani

Altfel, la finalul antrenamentului de ieri, primul al săptămânii, jucătorii și antrenorii l-au sărbătorit pe Rareș Sburlea, care a împlinit 19 ani. Chiar dacă nu a mai jucat în ultima perioadă, Sburlea trage tare să revină în primul 11.

În acest sezon, fundașul luat împrumut de la Kids Tâmpa Brașov a evoluat în patru partide pentru FC Brașov.

Meciul cu ”U” Cluj este unul special pentru fundașul dreapta brașovean care a îmbrăcat în returul campionatului trecut tricoul ”Șepcilor roșii”. A fost utilizat de clujeni în patru partide.

În runda a 13-a a Ligii a 2-a, FC Brașov joacă în deplasare la ”U” Cluj, luni, pe Cluj Arena, de la ora 17:30. FC Brașov se află pe poziția a 16-a, cu 9 puncte, iar ”U” Cluj e pe locul 3, cu 27 de puncte.

Adi MARICA 03 Nov. 2021, 15:07 Liga 2
Pe aceeași temă