Horia Popa își explică trecerea de la SR Brașov la FC Brașov Steagul Renaște. Fostul căpitan al echipei suporterilor stegari cere înțelegere: ”Sufletește nu sunt 100 la sută împăcat”

Adi MARICA 28 Jul. 2021, 12:46 Liga 2
Horia Popa își explică trecerea de la SR Brașov la FC Brașov Steagul Renaște. Fostul căpitan al echipei suporterilor stegari cere înțelegere: ”Sufletește nu sunt 100 la sută împăcat”

Poate cea mai mare surpriză din acestă vară fierbinte din fotbalul brașovean a fost trecerea lui Horia Popa de la SR Brașov, echipa suporterilor, la FC Brașov Steagul Renaște, proiectul primăriei pentru Liga 2, nesusținut de fanii stegari.

Horia Popa (27 de ani) a fost primul fotbalist care a semnat, în vara lui 2017, cu echipa suporterilor, iar în cele patru sezoane a fost considerat sufletul formației care a evoluat în Liga 4 și mai apoi în Liga 3, unde va continua și acum.

Horia Popa: ”În acest moment, consider că decizia este cea mai bună pentru mine, strict din punct de vedere sportiv”

Acum, Horia Popa a decis că este momentul pentru un pas înainte în carieră. Spune că decizia de a pleca de la SR Brașov nu a fost deloc ușoară, iar sufletește nu este împăcat 100 la sută.

Mijlocașul brașovean crede că este posibil ca în viitor FC Brașov și SR Brașov să se unească într-un proiect comun. Ajuns la 27 de ani, Popa este într-un moment crucial pentru cariera sa de sportiv. Poate progresa, poate demonstra că are valoare să joace la Liga a 2-a, iar la finalul acestui campionat spune că va trage concluziile.

”Nu a fost deloc o decizie ușor de luat. Sufletește nu sunt 100 la sută împăcat, asta pentru că suporterii nu susțin acest proiect. Din punct de vedere sportiv am fost nevoit să i-au această decizie pentru că eu consider că pot să evoluez. Țin să le mulțumesc celor din conducerea SR Brașov pentru că au înțeles situația și au semnat actele. În acest moment, consider că decizia este cea mai bună pentru mine, strict din punct de vedere sportiv. SR Brașov este un capitol încă neîncheiat pentru mine. Înainte de a merge cu echipa în primul cantonament, am discutat cu antrenorul Ilie Stan. Am găsit deschidere atât la el, cât și la tot stafful tehnic. La FC Brașov am găsit oameni profesioniști, care au pus pregătirea sportivă pe primul plan, iar pentru mine acest lucru este cel mai important. În perioada imediat următoare vreau să mă antrenez cât pot eu de bine și să joc la un nivel cât mai înalt posibil. Apoi voi trage concluziile să văd ce voi face cu cariera mea de sportiv. Vreau ca suporterii să înțeleagă că decizia pe care am luat-o este strict din punct de vedere sportiv. Sunt în momentul carierei în care am decis să mă duc spre performanță. Am potențial să joc la un nivel mai înalt și tocmai aceasta este motivul pentru care am semnat cu FC Brașov”, spune Horia Popa pentru Monitorul Expres.

  • În cariera sa, Horia Popa a evoluat pentru FC Brașov, Corona Brașov și FC Caransebeș.

”Fotbalul brașovean are foame de performanță”. Popa speră într-o unire între FC Brașov și SR Brașov

Fostul căpitan de la SR Brașov speră ca cele două echipe brașovene să se unească într-un proiect comun, iar pentru realizarea acestuia spune că este loc pentru compromisuri de ambele părți.

”Cea mai mare dorință a mea este ca SR Brașov și FC Brașov să se unească într-un final, să se găsească înțelegere și să fim un proiect comun, o singură echipă. Fotbalul brașovean are foame de performanță sportivă. Eu cred că sunt foarte mulți oameni care pot face performanță sportivă în Brașov. În ultima perioadă au fost atât de multe discuții încât nu mai este credibilitate. Eu cred că este loc de compromisuri. Și eu am luat această decizie știind că este mai bine pentru cariera mea, așa cred că este loc de compromis, iar FC Brașov și SR Brașov să se unească pentru binele fotbalului brașovean. La FC Brașov aveam parte de o susținerea financiară, echipa are brandul, iar împreună cu susținerea suporterilor poate fi cea mai sănătoasă și cea mai bună decizie. Eu am susținut încă de acum câteva luni acest proiect comun. Sunt încrezător că până la urmă cele două părți își vor da mâna pentru un proiect comun”, a spus Horia Popa, care promite că rămâne suporterul lui SR Brașov: ”Eu voi susține în continuare SR Brașov din exterior ca un suporter și voi cumpăra în continuare materiale promoționale pentru a ajuta echipa. Echipa suporterilor stegari reprezintă cea mai mare satisfacție sufletească pe care am putut să o primesc din punct de vedere fotbalistic, astfel că voi fi în continuare cu sufletul alături de suporteri.”

”Echipa este pregătită pentru startul Ligii a 2-a”

Horia Popa este convins că FC Brașov Steagul Renaște are un lot bun pentru Liga 2.

”Lucrurile sunt clare, am trecut printr-un cantonament bărbătesc, apoi printr-un cantonament tactic, iar eu spun că echipa este pregătită pentru startul Ligii a 2-a. Este clar că la Liga a 2-a este o diferență de nivel, de intensitate și sunt convins că vor fi foarte multe meciuri tari. Avem un lot bun, numeros, iar concurența pe posturi este cel mai sănătos și productiv lucru la o echipă. Trebuie să adunăm puncte și să jucăm bine. Probabil vor fi câteva etape de acomodare, dar eu sunt încrezător că putem începe bune campionatul. Meciul cu Viitorul Pandurii este o provocare. Întâlnim o echipă bună, dar eu spun că suntem pregătiți. Personal îmi doresc foarte mult să mă antrenez la potențialul maxim, să prind cât mai multe minute și să am realizări”, a mai spus, pentru Monitorul Expres, mijlocașul echipei FC Brașov Steagul Renaște.

În prima etapă a campionatului Ligii a 2-a, FC Brașov Steagul Renaște va juca duminică, de la ora 12:00, pe Tineretului, cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu.

De ieri, 27 iulie 2021, în urma unei decizii a Comitetului de Urgență al FRF, echipei FC Brașov Steagul Renaște i s-a aprobat solicitarea de a utiliza marca FC Brașov, deținută de primărie.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/inca-doua-branduri-emblematice-in-liga-2-ssu-poli-si-fc-brasov-steagul-renaste-vor-evolua-in-nou-sezon-sub-numele-de-politehnica-timisoara-respectiv-fc-brasov-s-a-aprobat-si-trecerea-de-la-farul-la-un-19193221

https://liga2.prosport.ro/liga-3/tiberiu-ghioane-si-robert-elek-sunt-noii-antrenori-ai-echipei-sr-brasov-suporterii-mesaj-pentru-primarul-allen-coliban-si-proiectul-sau-fotbalistic-19192808

https://liga2.prosport.ro/seria-1/limoniu-marginean-contre-pe-stadionul-tineretului-cu-alexandru-andrasi-la-amicalul-dintre-echipele-celor-doi-fostul-stegar-ironizeaza-noua-echipa-a-brasovului-19193152

Adi MARICA 28 Jul. 2021, 12:46 Liga 2
Pe aceeași temă