Schimbări la Gloria Bistrița Năsăud, după ce s-a ratat promovarea în Liga 2. A rămas fără directorul sportiv și urmează antrenorul Adrian Falub

Andrei PASCU 16 Jun. 2024, 18:32 Liga 3
Schimbări la Gloria Bistrița Năsăud, după ce s-a ratat promovarea în Liga 2. A rămas fără directorul sportiv și urmează antrenorul Adrian Falub

Gloria Bistrița Năsăud a fost, poate, dezamăgirea campionatului trecut de Liga 3, ratând pentru al doilea sezon la rând promovarea în Liga 2! Clasată pe locul 1 în Seria 9 din Liga 3 chiar și la finalul play-off-ului, formația pregătită de Adrian Falub a cedat în finala barajului pentru accederea în eșalonul superior, contra Unirii Ungheni.

Recent, presa locală a anunțat că urmează schimbări în club, atât la nivelul conducerii, cât și la nivelul staffului tehnic. Unul dintre cei care au plecat din club este directorul sportiv Aurelian Băbuțan, care a și transmis un mesaj de mulțumire pe pagina personală de Facebook.

Gloria Bistrița Năsăud a rămas fără Aurelian Băbuțan și va numi, conform presei locale, un nou antrenor

La finalul anului 2022, Aurelian Băbuțan a primit o ofertă pe care o aștepta de foarte mult timp. Originar chiar din Bistrița, Băbuțan a vrut să se întoarcă acasă și nu a putut spune nu unei astfel de propuneri, chiar dacă a dat Liga 2 pe Liga 3, la acel moment el fiind în structurile de conducere ale SC Oțelul.

Aurelian Băbuțan este o persoană cu foarte multă experiență la nivelul fotbalului românesc, având în dreptul său echipe importante, precum Universitatea Cluj, FC Brașov, Concordia Chiajna sau FCSB.

Acum însă, a decis să plece de la Gloria Bistrița Năsăud după ce a fost ratată promovarea în Liga 2, făcând anunțul pe pagina personală de Facebook:

Mulțumesc, Gloria Bistrița!

Mulțumesc suporterilor care au făcut deplasarea la Ungheni și Sighetul Marmației. Mulțumesc Gloria Bistrița ,colegilor mei, antrenorilor, jucătorilor, presei locale și tuturor celor care ne-au susținut.

Mulțumesc, Cosiliului Județean pentru tot sprijinul, în mod special domnului Radu Moldovan.

Într-un an și jumătate am pierdut o semifinală și o finală.

În competiție nu am jucat singuri. Orașe ca Alba Iulia ,Târgu Mureș, Oradea, Satu Mare, Hunedoara

sau Mediaș cu mare tradiție în fotbal ne-au fost adversari. Ungheni, o echipă care a investit mult a pierdut și o finală anul trecut, dar au continuat drumul și acuma sunt în Liga 2.

Există învinși și învingători.

Felicitări învingătorilor, iar noi nu trebuie să ținem capul în pământ. Viața va avea cursul ei indiferent cu cine. Orașul Bistrița și județul Bistrița -Năsăud a demonstrat că iubește fotbalul și a adunat într-o deplasare cei mai mulți suporteri, iar acasă la meciul cu Ungheni 7000 de suporteri.

Indiferent cu cine echipa trebuie să continue și să revină acolo unde îi este locul. Din nou Gloria Bistrița a redevenit o echipă respectată și iubită.

Hai Gloria Bistrița !”.

Adrian Falub nu ar mai continua la Gloria Bistrița Năsăud

Conform Bistrițeanul, Gloria Bistrița Năsăud va încheia colaborarea și cu antrenorul Adrian Falub. În curând, după anumite schimbări în conducere, va fi numit și un nou staff tehnic.

Echipa lui Adrian Falub s-a împiedicat și sezonul trecut, în ciuda investițiilor care s-au făcut și în stagiunea 2023/ 2024, așa cum s-a întâmplat și în anul fotbalistic încheiat vara trecută. La finalul sezonului 2022, bistrițenii au fost învinși de Corvinul Hunedoara, încă din faza semifinală, de una din formațiile care aveau să și urce în Liga 2.

În turul semifinalei, de la Bistrița, Corvinul Hunedoara se impunea cu 2-1, iar același rezultat s-a înregistrat și în retur.

În 2023/ 2024, Gloria Bistrița Năsăud avea o șansă în plus să meargă în Liga 2 chiar dacă a pierdut finala. În clasamentul cu rezultatele înregistrate de finalistele învinse în barajele din semifinală și finală, cel mai slab stă Gloria Bistrița Năsăud, care a adunat doar 3 puncte, din 12 posibile, astfel că nu va merge în lupta din al doilea baraj de promovare, care va decide a șasea echipă care va evolua în divizia secundă în 2024/ 2025.

Foto: Gloria Bistrița Năsăud

Andrei PASCU 16 Jun. 2024, 18:32 Liga 3
Pe aceeași temă