INTERVIU cu Cristian Pustai după despărțirea de Ceahlăul: ”Plec cu fruntea sus. Timpul va demonstra dacă am făcut bine sau nu”

Narcis POHOAȚĂ 19 May. 2024, 16:58 Liga 2
INTERVIU cu Cristian Pustai după despărțirea de Ceahlăul: ”Plec cu fruntea sus. Timpul va demonstra dacă am făcut bine sau nu”

După un an și jumătate petrecuți la Ceahlăul Piatra Neamț, timp în care a promovat echipa în Liga 2 și a fost la un punct de play-off, Cristian Pustai a decis să plece de la formația nemțeană.

Antrenorul în vârstă de 59 de ani mai avea încă un an contract cu Ceahlăul, dar a decis de comun acord cu conducerea clubului să plece.

Cristian Pustai, după despărțirea de Ceahlăul: ”Plec cu fruntea sus. A fost o promovare și un sezon bun de Liga 2, au fost mai multe momente frumoase”

Contactat de Liga2.ro, antrenorul Cristian Pustai a declarat că decizia de a pleca era cumva previzibilă și luată încă de la finalul campionatului, starea de incertitudine determinându-l să facă pasul în spate.

Pustai spune că se desparte cu fruntea sus de Ceahlăul, echipă pe care a promovat-o în al doilea eșalon și consideră că a petrecut mai multe momente frumoase decât triste sub Pietricica.

Domnule profesor, ați surprins pe toată lumea cu decizia dumneavoastră. Ce s-a întâmplat?
Nu s-a întâmplat nimic. Am reziliat amiabil și e ok. Rămânem în relații bune, mai ales că s-a creat un grup frumos la Piatra Neamț. Am avut colegi de calitate în staff, iar cu domnul Anton Măzărianu am rămas în relații bune.

Mai aveați contract încă un sezon, de ce ați decis să plecați?
Am convenit că poate așa e mai bine. Oricum este o incertitudine. Timpul va demonstra dacă am făcut bine sau nu. Le mulțumesc tuturor din Piatra Neamț, pentru că am stat un an și jumătate la Ceahlăul și m-am simțit bine. Dar așa sunt antrenorii, vin și pleacă. Cred că plec cu fruntea sus, pentru că a fost o promovare și un sezon bun de Liga 2. Am ratat play-off-ul, dar, în general, pentru o echipă nou-promovată am avut un sezon bun. Nu am avut nicio secundă gândurile retrogradării, am practicat un fotbal spectaculos. Le mulțumesc oamenilor, publicului, galeriei, chiar și la ultimul meci, la Dumbrăvița, am avut suporteri după noi și asta înseamnă că fotbalul este iubit la Piatra Neamț. Sper să fie iubit și mai departe, iar autoritățile să se implice, pentru că e foarte greu doar pentru un singur om.

”Era o decizie previzibilă”

Când ați luat decizia de a pleca?
De vreo două săptămâni am tot zis că vorbim, am așteptat ca lucrurile să se îmbunătățească. Până la urmă, am decis că poate e mai bine așa pentru ambele părți. Orice înțelegere, orice reziliere, dacă e amiabilă înseamnă că ambele părți sunt mulțumite cu decizia.

A contat mult și faptul că finanțatorul Anton Măzărianu a anunțat în dese rânduri că se retrage?
Eu am venit la Piatra Neamț pentru domnul Măzărianu. Am avut o discuție cu el și am venit. În momentul în care el a spus că vrea să se retragă, când poziția dânsului vizavi de a continua sau nu a fost incertă, am spus că mai bine plec. Așa am și eu timp să caut altă echipă. Este totuși final de campionat, nu am plecat în timpul campionatului. E o despărțire amiabilă. Domnul Măzărianu de o lună sau de două luni a spus că se retrage sau nu se retrage. E greu. Asta a fost ideea. Am venit la Piatra Neamț pentru domnul Măzărianu și uman am convenit că poate așa e mai bine. Era o decizie cumva previzibilă, cam de două săptămâni am decis asta și până la urmă s-a înfăptuit. Și cu jucătorii, marea majoritate e la final de contract. Și asta era o problemă. Sper să rămână mulți, Ceahlăul a fost o echipă bună în acest sezon.

Vacanță cu… matematică. ”Aștept o nouă provocare”

Credeți că Ceahlăul se va destrăma?
Nu cred totuși că se va destrăma echipa. Piatra Neamț merită să aibă echipă cel puțin în Liga 2. Dar oamenii trebuie să se adune și să susțină echipa, mă gândesc la sponsori și autorități. Suporterii eu zic că au fost alături de echipă. Orice om este de înlocuit, dar până la urmă trebuie să găsești oameni care să susțină echipa, pentru că eforturile au fost foarte mari din partea unui singur om. Înțeleg și punctul lui de vedere.

Ce urmează pentru Cristian Pustai? Vă doriți o revenire în prima ligă?
Deocamdată, acasă. Câteva zile de vacanță, merg acasă să mă liniștesc câteva zile, are fiica mea BAC-ul, deci am de lucru, mai lucrăm la matematică, mai schimbăm. Ne relaxăm. Odihnă activă. Și pe urmă aștept o altă provocare. Așa suntem noi, antrenorii. Nu stai într-un loc acasă, cum am stat la Mediaș, 7 sau 8 ani. De vreo 11 am tot fost plecat, știu ce înseamnă și despărțirea, dar toate au fost amiabile. Cine nu și-ar dori Liga 1? Dar să vedem.

Mulți dintre suporteri regretă plecarea dumneavoastră.
Mă bucur să aud asta, parcă îți crește inima, înseamnă că ai făcut ceva dacă suporterii regretă. Asta e cel mai important. Au fost momente frumoase la Piatra Neamț. Dacă ar fi să trag o linie, au fost mai multe momente frumoase decât triste.

Foto: ACSM Ceahlăul Piatra Neamț

Narcis POHOAȚĂ 19 May. 2024, 16:58 Liga 2
Pe aceeași temă