Surpriză mare: Iosif Rotariu, antrenorul echipei Gloria Bistrița Năsăud! Gabi Balint confirmă negocierile pentru preluarea funcției de președinte

Andrei PASCU, Daniel NAZARE 21 Jun. 2024, 18:53 Liga 3
Surpriză mare: Iosif Rotariu, antrenorul echipei Gloria Bistrița Năsăud! Gabi Balint confirmă negocierile pentru preluarea funcției de președinte

Gloria Bistrița Năsăud și-a numit noul antrenor! Echipa din Liga 3 a făcut o alegere surprinzătoare și l-a ales ”principal” pe Iosif Rotariu (61 de ani), fostul mare fotbalist al României.

Din câte se pare, conform surselor ProSport, favorit să fie numit președinte este Gabi Balint (61 de ani). Chiar Balint a confirmat negocierile avute cu conducerea clubului din Bistrița Năsăud!

Surpriză mare: Iosif Rotariu, antrenorul echipei Gloria Bistrița Năsăud!

Gloria Bistrița Năsăud a fost, poate, dezamăgirea campionatului trecut de Liga 3, ratând pentru al doilea sezon la rând promovarea în Liga 2! Formația pregătită de Adrian Falub a cedat în finala barajului pentru accederea în eșalonul superior, contra Unirii Ungheni, iar din acest motiv acordul cu ”principalul” a și fost încheiat.

A existat o plecare chiar și la nivelul conducerii, a directorului sportiv Aurelian Băbuțan. El a decis să facă un pas în spate după ce a fost ratată promovarea în Liga 2, iar apoi a fost urmat și de Adrian Falub.

În locul lui Falub a fost numit marele Iosif Rotariu (61 de ani), care ultima dată a fost parte a echipei SSU Poli Timișoara. Ultima experiență a lui Rotariu ca ”principal” a fost la FC Caransebeș (februarie 2014 – mai 2014), iar ulterior a mai fost antrenor secund la ACS Poli Timișoara (august 2015 – mai 2016) și a făcut parte din academia formației Universitatea Craiova (iunie 2016 – iunie 2016) ulterior.

Comunicatul de prezentare emis de Gloria Bistrița Năsăud:

IOSIF ROTARIU este antrenorul Gloriei 2018!

Fostul internațional român, jucător emblematic al generației de aur vine la Bistrița să facă performanță alături echipa de fotbal a clubului nostru.

Cu o carieră impresionantă ca jucător dar și cu experiență ca antrenor la naționala României, Politehnica Timișoara, FC Vaslui și FC Oradea, Iosif Rotariu va antrena începând din 1 iulie Gloria 2018.

Tehnicianul s-a întâlnit astăzi cu conducerea clubului și staff-ul său, a vizitat bazele sportive și în perioada următoare va definitiva lotul și va stabili programul echipei.

Bun venit la Bistrița! Mult succes!”.

Gabi Balint, cuvânt important de spus în venirea lui Iosif Rotariu la Gloria Bistrița Năsăud

Iosif Rotariu a oferit și o scurtă reacție după ce a fost prezentat și a precizat că a venit la Gloria Bistrița Năsăud și datorită propunerii lui Gabi Balint, care l-a recomandat conducerii. Astfel, se pare că numirea lui Balint în poziția de președinte e doar o chestiune de timp.

Îmi place foarte mult proiectul de la Bistrița, îmi plac condițiile care sunt aici și, nu în ultimul rând, faptul că e aici și prietenul meu, Gabi Balint. El m-a recomandat și am venit cu mare plăcere!

Îmi propun, pentru că am fost un jucător care a dorit performanță, sunt un luptător, să ajung în play-off și să promovăm! Nu îmi place să pierd, întotdeauna am câștigat ca fotbalist și asta vreau să fac și ca jucător.

Condițiile de aici sunt de Liga 2, jucătorii au toate condițiile să facă performanță, să promoveze în Liga 2. Sunt foarte mulțumit de ce am găsit aici și sper să să reușesc, alături de jucători, de staff și de ceilalți oameni, să ne îndeplinim obiectivul”, a transmis Iosif Rotariu.

Gabi Balint, șanse mari să vină președinte la Gloria Bistrița Năsăud

Din sursele ProSport, șeful clubului, Radu Moldovan, s-a gândit inițial la varianta Viorel Moldovan (președinte) – Leo Grozavu (antrenor), dar totul a picat după ce fostul internațional a acceptat propunerea lui Dan Șucu de la Rapid.

Așa că s-a trecut la planul B: Gabi Balint (președinte) – Iosif Rotariu (antrenor). Deocamdată se așteaptă un răspuns final din partea lui Balint.

E adevărat că am avut niște discuții, însă nu știu ce va urma. În niciun caz nu merg antrenor, pentru că nu mai am entuziasmul de acum mult timp. Să coordonez secția de fotbal, da, poate fi o discuție, dar încă nu am luat o decizie finală.

M-am retras tot mai mult către casă, așa e, încă sunt legat de București, am contractul cu DigiSport. Îmi place ceea ce fac, mi-am amenajat un studio aici. Mi-ar face plăcere să ajut Gloria Bistrița, e clubul-fanion al județului.

Nu prea mi se pare corect sistemul de promovare la Liga 2. Câștigi seria și apoi poți pierde la acele baraje. Mi se pare normal cine câștigă seria să promoveze, locurile următoare e cu totul altceva, a declarat Gabi Balint pentru ProSport.

Gloria Bistrița Năsăud, al doilea sezon ratat

Echipa lui Adrian Falub s-a împiedicat și sezonul trecut, în ciuda investițiilor care s-au făcut și în stagiunea 2023/ 2024, așa cum s-a întâmplat și în anul fotbalistic încheiat vara trecută. La finalul sezonului 2022, bistrițenii au fost învinși de Corvinul Hunedoara, încă din faza semifinală, de una din formațiile care aveau să și urce în Liga 2.

În turul semifinalei, de la Bistrița, Corvinul Hunedoara se impunea cu 2-1, iar același rezultat s-a înregistrat și în retur.

În 2023/ 2024, Gloria Bistrița Năsăud avea o șansă în plus să meargă în Liga 2 chiar dacă a pierdut finala. În clasamentul cu rezultatele înregistrate de finalistele învinse în barajele din semifinală și finală, cel mai slab a stat Gloria Bistrița Năsăud, așa că nu a mers în recalificări.

Foto principal și video: Gloria Bistrița Năsăud

Andrei PASCU, Daniel NAZARE 21 Jun. 2024, 18:53 Liga 3
Pe aceeași temă