Foresta Suceava poate reîncepe antrenamentele! A primit acceptul DSP-ului după ce patru jucători au fost depistați cu COVID-19. Andrei Ciutac: ”Sperăm să nu ne mai confruntăm cu astfel de evenimente nedorite”

Andrei PASCU 27 Jul. 2020, 16:47 Liga 3
Foresta Suceava poate reîncepe antrenamentele! A primit acceptul DSP-ului după ce patru jucători au fost depistați cu COVID-19. Andrei Ciutac: ”Sperăm să nu ne mai confruntăm cu astfel de evenimente nedorite”

Foresta Suceava a primit acceptul Direcției de Sănătate Publică Suceava să se antreneze, după ce patru jucători au fost depistați pozitivi cu COVID-19. Toți fotbaliștii care au scăpat de virus și au ieșit negativi acum, la ultimele testări, au permisiunea autorităților să se antreneze normal, sub îndrumarea lui Dorin Goian. Următoarea testare va avea loc în prima jumătate a lunii august, a declarat președintele Andrei Ciutac.

Andrei Ciutac: ”Vom mai efectua o testare pe data de 9 august”

În altă ordine de idei, Foresta Suceava va face câteva transferuri în perioada următoare, până la debutul în următoarea ediție a Ligii 3. Ultimele achiziții ale moldovenilor nu vor intra direct în programul echipei, ci vor fi testate înainte.

Am primit acordul Direcției de Sănătate Publică Suceava ca să reluăm antrenamentele cu lotul valid. Sperăm să nu ne mai confruntăm cu astfel de evenimente nedorite, iar pentru a ne asigura că toate lucrurile sunt în regulă vom mai efectua o testare pe data de 9 august. Așa cum am mai spus, suntem în diverse discuții pentru întărirea lotului, însă jucătorii pe care-i așteptăm să ni se alăture în zilele următoare nu vor intra în programul echipei decât după ce vor fi, la rândul lor, testați”, a declarat președintele Andrei Ciutac pentru Monitorul Suceava.

Patru jucători, depistați cu COVID-19 

Situația la Foresta Suceava era una destul de dificilă. După ce în primă fază trei jucători au fost depistați cu noul coronavirus, Andrei Sahlean, Cosmin Rotaru și Ruben Sumanariu, ulterior încă un fotbalist din lotul lui Dorin Goian a fost testat pozitiv. Fundașul Eugeniu Celeadnic se alătură colegilor săi care au intrat sub atenția medicilor. Aceștia trebuie să stea două zile în spital, după care să rămână în izolare la domiciliu, pentru 11 zile.

Foresta Suceava a început antrenamentele, în termenii impuși de protocolul medical, miercuri, 8 iulie. Fotbaliștii echipei pregătite de Dorin Goian au fost organizați în grupuri de cel mult zece, așa cum procedează toate formațiile din România. La primul antrenament al echipei din Seria 1 a Ligii a 3-a au participat doar 14 jucători, întrucât câțiva dintre ei au fost învoiți de club.

La capitolul plecări, Foresta s-a despărțit în această vară de opt jucători: Sebastian Bîlbă, Mario Pipoș, Carlos Corduneanu, Haralambie Mociu, Savane Mamadou, Adrian Neacșu, Florin Burghelea și Bogdan Filip, ultimul având totuși șanse să se întoarcă pe Areni sub formă de împrumut de la FC Botoșani.

Foresta Suceava a făcut cinci transferuri 

Până acum, echipa lui Goian a făcut câteva anunțuri cu privire la prelungirile contractuale ale câtorva jucători. A ajuns la un acord cu mijlocașul în vârstă de 21 de ani Ruben Sumanariu, în vederea prelungirii înțelegerii cu încă un sezon, la fel ca în cazul și altor jucători. Robert Martin (atacant, 23 de ani), Eugen Celeadnic (mijlocaș defensiv, 29 de ani) și Dudu Drugă (fundaș stânga, 30 de ani), Alexandru Marin (atacant; 32 de ani), Radu Ungureanu (mijlocaș, 30 de ani) contină și el la echipa din Suceava în sezonul următor.

Foresta Suceava a anunțat și câteva transferuri după oprirea campionatului în Liga 3. Echipa antrenată de Dorin Goian i-a adus pe fundașul central Vasile Vitu, portarul Daniel Zvoronciuc, fundașul Florin Chiseliță, mijlocașul Iosif Netbai și pe juniorul Andrei Sahlean.

Foto: ACS Foresta Suceava Oficial 

https://liga2.prosport.ro/liga-3/se-complica-situatia-la-foresta-suceava-a-fost-identificat-un-nou-caz-de-covid-19-in-randul-jucatorilor-19140684

https://liga2.prosport.ro/liga-3/probleme-pentru-foresta-suceava-echipa-antrenata-de-dorin-goian-isi-suspenda-activitatea-dupa-ce-trei-jucatori-au-iesit-pozitiv-la-testarea-covid-19-19140246

https://liga2.prosport.ro/liga-3/luam-in-calcul-testarea-fotbalistilor-si-intrarea-in-cantonament-foresta-suceava-a-reluat-pregatirea-dar-antrenamentele-in-grupuri-nu-sunt-pe-placul-oficialilor-lotul-avut-la-disp-19138578

https://liga2.prosport.ro/liga-3/foresta-suceava-va-beneficia-de-nocturna-primarul-ion-lungu-va-fi-montata-dupa-finalizarea-licitatiei-vor-urma-si-lucrari-pentru-modernizarea-stadionului-19137224

 

 

Andrei PASCU 27 Jul. 2020, 16:47 Liga 3
Pe aceeași temă