Situație dificilă la Foresta Suceava! Nu a justificat cheltuirea unei sume mari de la primărie, iar fotbaliștii au restanțe salariale

Andrei PASCU, Marius ANGHEL 13 Oct. 2023, 16:18 Liga 3
Situație dificilă la Foresta Suceava! Nu a justificat cheltuirea unei sume mari de la primărie, iar fotbaliștii au restanțe salariale

La Foresta Suceava e incertitudine după finalul campionatului precedent, în acest moment fiind probleme financiare. Chiar dacă echipa e pe locul 2 în Seria 1 din Liga 3, în urma a șapte etape scurse din actuala stagiune, acuză cele întâmplate în lunile trecute.

Foresta Suceava are datorii către jucători, dar nu asta este principala și singura problemă. Clubul trebuie să justifice și cum a cheltuit o sumă de 900.000 de lei primită de la autoritățile locale.

Foresta Suceava nu a justificat cheltuirea a 900.000 de lei, iar jucătorii au restanțe salariale

Clubul din Suceava este singurul din Seria 1 a Ligii 3 care nu a pierdut până acum în campionat, dar are datorii către jucători. În plus, din acest motiv, presa locală a scris că anumiți fotbaliști au refuzat să joace în ultimele etape.

UPDATE: Într-o intervenție pentru Liga 2.ro, Andrei Ciutac, președintele Consiliului Director al clubului Foresta Suceava, a negat faptul că anumiți jucători au refuzat să intre în ultimele etape din Liga 3 și că s-a plătit o parte din salariile pe luna iulie.

În plus, primele au fost achitate: ”Nu s-a pus problema ca fotbaliștii să nu intre pe teren”.


Exista posibilitatea ca Foresta Suceava să intre pe mâna unui om de afaceri în vara trecută, înainte de startul actualului sezon de Liga 3, fiind purtate discuții și fiind interes în acest sens, în urma unor precizări publice ale primarului Ion Lungu.

Tot edilul face acum precizări despre problemele interne de la Foresta Suceava, anume că până în acest moment nu a justificat cum a cheltuit 900.000 de lei din banii primiți din partea Primăriei Suceava.

Primarul Ion Lungu solicită clubului Foresta Suceava să justifice cheltuirea banilor publici

Ion Lungu a declarat că așteaptă lămuriri în special din partea fostului președinte, Gabriel Clim, plecat din club în urma finalei barajului de promovare în Liga 2 din campionatul trecut, când a demisionat și antrenorul Dorin Goian.

Nu am avut nicio discuție cu cei de la club. Nu m-a contactat nimeni, dar într-o zi lucrurile vor crăpa, pe românește. Fac un apel la cei care au luat acea primă tranșă de 900.000 de lei, în special la domnul Gabi Clim, să aducă justificările. Altfel, nu avem cum da și restul de bani la Foresta și periclităm situația și la anul. Atâta timp cât nu aduc justificările, nu putem ajuta echipa de fotbal.

Voi încerca să am o discuție, să aplanăm tensiunile de acolo, astfel încât Foresta să meargă mai departe cu aceeași țintă: revenirea în Liga a 2-a”, a declarat Ion Lungu, conform Gazeta Suceava.

Problemele de la Foresta Suceava nu se reflectă și în situația din Liga 3

Foresta Suceava, care a jucat finala barajului de promovare în Liga 2 sezonul precedent, a avut doar 17 jucători în lot în momentul reunirii. Abia ulterior a avut loc anunțul numirii lui Sorin Paraschiv în funcția de președinte executiv, dar și venirea lui Florin Croitoru în poziția de antrenor principal.

Foresta Suceava nu a avut obiectiv promovarea în Liga 2 în sezonul recent încheiat, ci formarea unei echipe competitive pentru următoarea stagiune. Însă, a ajuns și așa în finala barajului de promovare, pe care a disputat-o în compania CSM Ceahlăul.

După 0-0 acasă, Foresta Suceava a cedat cu 0-2 în deplasarea de la Piatra Neamț și va mai continua în Liga 3 cel puțin un an.

Foresta Suceava, singura echipă din Seria 1 din Liga 3 fără eșec

Acum, sucevenii au început bun de sezon, cu patru victorii și două egaluri în primele șase meciuri, cu 14 puncte, la un punct de liderul CSM Bacău. În plus, Foresta Suceava are avantaj de trei puncte peste locul 3, Bucovina Rădăuţi.

În etapa a 8-a de Liga 3, Foresta Suceava va întâlni, pe teren propriu, vineri, chiar CSM Bacău.

Foto: Foresta Suceava

https://liga2.prosport.ro/liga-3/rezultate-si-marcatori-meciuri-etapa-8-liga-3-19288576

https://liga2.prosport.ro/nationale/romania-u19-start-cu-egal-in-calificarile-euro-0-0-cu-finlanda-u19-19288537

https://liga2.prosport.ro/liga-3/vladut-mocanu-din-liga-3-la-cupa-mondiala-de-minifotbal-19288466

https://liga2.prosport.ro/nationale/noua-jucatori-din-liga-2-luati-la-romania-u20-si-romania-u21-19288182

https://liga2.prosport.ro/liga-3/marius-oprea-antrenor-la-afumati-a-murit-19288085

Andrei PASCU, Marius ANGHEL 13 Oct. 2023, 16:18 Liga 3
Pe aceeași temă