Florin Spînu s-a despărțit încă o dată de ACSO Filiași, dar acum schimbă echipa în Liga 3. Și-a pierdut rolul din CEx FRF, însă are șansa să-l recâștige | UPDATE

Marius ANGHEL 19 Sep. 2024, 15:58 Liga 3
Florin Spînu s-a despărțit încă o dată de ACSO Filiași, dar acum schimbă echipa în Liga 3. Și-a pierdut rolul din CEx FRF, însă are șansa să-l recâștige | UPDATE

Florin Spînu (56 de ani) s-a despărțit din nou de ACSO Filiași și, de această dată, nu s-a retras din fotbal, ci a semnat cu un alt club din Liga 3.

UPDATE: Din acest motiv, Spînu își pierde calitatea de reprezentant al cluburilor din acest campionat în Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal, poziția pe care și-a reluat-o în august 2023, după un an și patru luni în care în locul său a fost ales Lajos Rancz, președintele KSE Târgu Secuiesc. Și-o poate menține însă, dar după ce își va depune candidatura și va fi reales, cu posibilitatea de a avea și alți contracandidați.

Spînu a lăsat Filiașiul pentru Minerul Lupeni, o echipă nou-venită în Liga 3, dar nu pe criteriu sportiv, fiindcă a ratat promovarea în vară după ce a ieșit campioană în Hunedoara, ci la invitația FRF.

Florin Spînu a lăsat ACSO Filiași pentru Minerul Lupeni

Florin Spînu se desparte din nou de ACSO Filiași, club pe care l-a format în 2006, sub denumirea de Școala de Fotbal Luceafărul Filiași, și a trecut la actualul nume în 2009, după ce prima dată a făcut-o în primăvara anului 2022, când a preluat funcția de administrator al Prefecturii Dolj. Anterior acestei decizii, în primele luni ale anului 2022, Spînu a fost aproape să meargă la Vedița Colonești. Datorită noii sale funcții, a fost nevoit să iasă oficial din fotbal, însă nu a putut sta mult deoparte, iar după aproape un an s-a întors la ACSO Filiași. După alte patru luni își recâștiga și poziția în CEx FRF, ca membru al cluburilor din Liga 3.

Acum, Spînu a lăsat Filiașiul, din Dolj, pentru Minerul Lupeni, din Hunedoara, club pentru care a jucat ca fotbalist în perioada 1993-1995. La Minerul va fi președinte.

Anunțul a fost făcut atât pe pagina sa de Facebook, cât și de ACSO Filiași, nu însă și de Minerul Lupeni.

”Vă mulțumesc pentru încrederea acordată de a conduce acest club de tradiție în fotbalul românesc! Sunt tare mândru că mă întorc la echipa pe care o iubesc la fix 30 de ani de când am plecat! Toată experiența acumulată de-a lungul anilor în slujba sportului rege „FOTBALUL” am să o pun în practică la acest iubit club „MINERUL LUPENI”! DOAMNE AJUTĂ!”, a scris Spînu pe contul său social.

”Mulțumim, Florin Spînu!
ACSO Filiași anunță încheierea colaborării cu Florin Spînu, cel care a ocupat postul de președinte al secției de fotbal în ultimii ani. După sezoane bune (mai bine spus de la înființarea clubului ACSO Filiași) în care a apărat culorile și interesele clubului nostru, Florin Spînu a decis să facă o schimbare în cariera sa. Acesta a devenit conducătorul echipei Minerul Lupeni, formație la care a activat în trecut ca jucător.
Mulțumim și multă baftă, Florin Spînu! Pe curând, Florin Spînu, pentru că suntem convinși că drumurile noastre se vor intersecta, din nou, în viitor.”, a transmis ACSO Filiași.

Spînu, parte a proiectului de la Lupeni, unde se dorește creșterea valorii echipei Minerul!

Ca și la Filiași, Spînu are alături la Lupeni primarul localității, pe Lucian Resmeriță, dar și pe unul dintre sponsorii clubului, pe Emil Părău.

”Provocările prezenței noastre în Liga 3 sunt unele mari și suntem conştienţi că revenirea echipei în acest eşalon al fotbalului românesc este una care necesită o creştere valorică a echipei, la nivel de jucători și antrenori, dar și o evoluție la nivelul conducerii clubului. Experiența în acest domeniu a lui Florin Spînu, valoarea confirmată a acestuia atât prin rezultatele de la clubul din Filiași, cât și în activitatea acestuia de la FRF sunt incontestabile şi nu putem decât să îi mulțumim că a acceptat propunerea noastră de a reveni la Minerul Lupeni, unde împreună ne dorim să facem o figură cât mai frumoasă în campionat și să oferim publicului fotbalul-spectacol pentru care tot mai mulți oameni din municipiul Lupeni se întorc, cu bucurie, în tribunele stadionului din Lupeni”, a spus Emil Părău, citat de Ziarul Exclusiv.

”Eu îmi aduc aminte din vremea în care, copil fiind, mergeam cu tatăl meu la stadion și ne bucuram de fotbalul-spectacol pe care-l jucau fotbaliştii de la Minerul Lupeni. Printre ei, se afla și Florin Spînu, un jucător despre care tatăl meu avea o părere foarte bună și despre care rostea cuvinte frumoase de apreciere. Nu am uitat acele lucruri şi m-am bucurat atunci când domnul Emil Părău m-a anunțat că domnul Spînu a acceptat să vină alături de noi, la Minerul Lupeni și să ne sprijine în proiectul nostru sportiv care aduce atât de multă bucurie iubitorilor de fotbal din comunitatea noastră. Sunt convins că experiența dumnealui în fotbal va fi pentru noi un impuls de bun augur, iar victoria din meciul de sâmbătă, cu Ghiroda, este deja o confirmare a acestui fapt”, a declarat Lucian Resmeriță, citat de aceeași sursă.

Spînu și-a pierdut rolul în CEx odată cu trecerea la Minerul Lupeni, dar și-l poate recâștiga în urma depunerii unei noi candidaturi

UPDATE: Fiindcă schimbă echipa în Liga 3, poziția lui Spînu în Comitetul Executiv al FRF nu mai este valabilă, astfel că are nevoie de o nouă înscriere pentru a-și relua această funcție de membru reprezentant al cluburilor din Liga 3, alături de Mihai Dăscălescu de la CSM Unirea Alba Iulia.

Așa cum s-a întâmplat și în cazul lui Dăscălescu, în vara anului 2022, când clubul său a trecut de la AFC Unirea 1924 la CSM Unirea Alba Iulia, și Spînu își pierde poziția în CEx în urma schimbării clubului din Liga 3 la care activeavă și și-o poate relua dacă își depune candidatura și va fi ales. De obicei, astfel schimbări sunt simple formalități și nu sunt anunțate de FRF, ori nu sunt aduce la cunoștință publicului larg.

În urma trecerii lui Spînu de la Filiași la Lupeni, FRF trebuie să organizeze în termen de 30 de zile o alegere pentru completarea locului rămas vacant în CEx pentru al doilea reprezentant al cluburilor din Liga 3. Dacă nu va avea contracandidați, Spînu își va relua poziția în CEx.

Iată ce spune Statutul FRF, adoptat în 2014 și intrat în vigoare din 2016, în privința situației în care se află Florin Spînu:

”Articolul 44 | Alcătuirea Comitetului Executiv
11. Mandatul în Comitetul Executiv încetează în următoarele situaţii:
b. în cazul celorlalţi membri ai Comitetului Executiv:
I. prin încetarea calităţii de reprezentant al entităţii a cărei reprezentare o asigura la
momentul alegerii în funcţia de membru al Comitetului Executiv;”

Răzvan Burleanu, președintele FRF, alături de Florin Spînu

Minerul Lupeni, pe locul 4 în Seria 9 a Ligii 3 după primele trei etape

Minerul Lupeni a pierdut barajul de promovare în Liga 3, cedând în dubla manșă cu Viitorul Arad chiar în urma rezultatului din jocul retur, desfășurat pe teren propriu, 0-3 după 0-0 în tur.

Ulterior, președintele AJF Hunedoara, Cristian Petrean, face lobby la FRF pentru ca echipa să fie invitată în Liga 3 pe locurile vacante, lucru care avea să se și întâmple. Minerul, CSL Ștefăneștii de Jos (Ilfov), ACSM Codlea (Brașov) erau cele trei cluburi campioane județene care primeau loc în Liga 3, sezonul 2024-2025, chiar dacă nu reușeau promovarea pe teren.

Acum, odată cu trecerea lui Spînu la Lupeni, nu ar fi exclus ca și acesta să fi făcut lobby la FRF pentru ca Minerul să fie primită în campionat.

Minerul Lupeni a fost repartizată în Seria 9 a Ligii 3, alături de echipe din Timiș, Arad și Bihor, iar după primele trei etape are cinci puncte acumulate, fiind pe locul 4, ultimul care duce în play-off.

A început sezonul cu un 2-2 acasă cu SSU Politehnica Timișoara, a remizat la Viitorul Arad, scor 0-0, echipa împotriva căreia pierdea barajul, iar în ultima rundă, a 3-a, a reușit un rezultat surprinzător, 4-2 acasă cu CSC Ghiroda şi Giarmata Vii, la primul meci cu Spînu în tribună.

În etapa a 4-a, Minerul joacă în deplasare la CS Timișul Șag, vineri, de la ora 17:00, împotriva unei echipe care l-a numit în această săptămână pe Ciprian Urican ca antrenor, în locul lui Srgian Luchin.

Marius ANGHEL 19 Sep. 2024, 15:58 Liga 3
Pe aceeași temă