Florin Spînu, fost președinte la ACSO Filiași și membru în Comitetul Executiv al FRF, își explică ieșirea din fotbal: ”Devenisem incompatibil în a deține o funcție de conducere. Ceea ce ar trebui să fie din sport, să-ți dea sănătate, liniște, e total invers. Agitație, stres și boală”

Marius ANGHEL 13 Apr. 2022, 19:07 Liga 3
Florin Spînu, fost președinte la ACSO Filiași și membru în Comitetul Executiv al FRF, își explică ieșirea din fotbal: ”Devenisem incompatibil în a deține o funcție de conducere. Ceea ce ar trebui să fie din sport, să-ți dea sănătate, liniște, e total invers. Agitație, stres și boală”

Comitetul Executiv al FRF are, începând de la alegerile din 12 aprilie 2022, doi noi membri. Daniel Niculae (Rapid) a fost ales în locul lui Valentin Iordănescu, care nu mai era eligibil pentru acest post după demisia de la Gaz Metan Mediaș, ca reprezentant al cluburilor din Liga 1, iar Lajos Rancz (KSE Târgu Secuiesc) i-a luat locul lui Florin Spînu, demisionar de la ACSO Filiași, ca reprezentant al cluburilor din Liga 3. În rest, ceilalți membri au rămas în funcții, ei nici măcar neavând adversar.

Florin Spînu a demisionat de la ACSO Filiași și a devenit noul administrator al Prefecturii Dolj

Retragerea lui Florin Spînu de la ACSO Filiași, deci automat și din Comitetul Executiv al FRF, a fost una surprinzătoare. Conducătorul performerei actualei ediţii a Cupei României, ajunsă până în sferturile de finală, unde a cedat cu 0-3 în fața Universității Craiova, a decis să se retragă din fotbal și să urmeze un alt drum.

Spînu este, mai nou, administratorul Prefecturii Dolj.

”Motivul pentru care nu mi-am depus dosarul este datorită faptului că am candidat pentru funcția de administrator al Prefecturii Dolj. Datorită programului, cu siguranță nu o să mai plec să fiu prezent la toate acțiunile organizate de Federația Română de Fotbal. Am luat hotărârea de a nu îmi mai depune candidatura pentru postul de membru în Comitetul Executiv ca reprezentant al echipelor din Liga 3.

La echipă sunt neoficial, deci nu mai am nicio funcție la Clubul Sportiv Orășenesc Filiași, fiindcă sunt incompatibil de a deține o funcție de conducere acolo. Am luat hotărârea de a merge pe acest drum.

Decizia a fost luată pentru că îmi place ceea ce fac aici (n.a. la Prefectură), e ceea ce făceam și la club, este tot la fel, știu foarte bine ce am de făcut, cu ceea ce mă întâlnesc aici am avut și la club, aceleași sarcini, și acesta este și un motiv pentru care am devenit incompatibil, pentru că făceam cam aceleași lucruri și nu este corect. Acum sunt administratorul Prefecturii Dolj, administrez clărirea instituției prefectului, mai avem încă o clădire, mă ocup de tot ce înseamnă organizare”, a dezvăluit Florin Spînu pentru Liga2.ro.

”Am dorit să fac o schimbare, atât pentru mine, cât și pentru familia mea. La Filiași voi fi alături de ei neoficial”

Deja fostul conducător al clubului din Filiași, pe care l-a înființat, spune că alegerea sa nu a fost făcută ținând cont de câștigul financiar.

”Nu este vorba de partea financiară. Am exclus această variantă, nu am mers pe parte financiară, pentru că, cu siguranță, este mai mic câștigul. Dar mi-am dorit din suflet, pentru că cred că am avut foarte mulți ani în fotbal și am dorit să fac o schimbare, atât pentru mine, cât și pentru familia mea”, a spus Florin Spînu.

La ACSO Filiași nu mai putea continua în noile condiții, fiindcă, spune el, devenise incompatibil odată cu câștigarea postului de la Prefectură. Va rămâne însă aproape de club și va ajuta cu sfaturi până când va fi găsit un nou președinte.

”La Filiași voi fi alături de ei neoficial și le voi da toate sfaturile de care au nevoie până când se va găsi persoana care să preia Clubul Sportiv Orășenesc Filiași. Nu mă voi mai ocupa de acte. În momentul de față se ocupă vicepreședintele clubului, Pârvuică Constantin Alin. Eu mi-am dat demisia din 14 martie, deci nu mai am nicio funcție în cadrul clubului”, a spus, pentru Liga2.ro, Florin Spînu, care exclude o revenire în fotbal: ”Mă gândesc la fotbal, urmăresc, merg la meciuri, dar va fi foarte greu să revin, pentru că nici cu sănătatea nu sunt atât de bine. După părerea mea, ceea ce ar trebui să fie din sport, să-ți dea sănătate, liniște, e total invers. Agitație, stres și boală.”

  • Florin Spînu activa în fotbalul din Filiași 16 ani. În 2006 a înființat Școala de Fotbal Luceafărul Filiași, un clubul privat, al său, iar din 2009 a schimbat denumirea în Clubul Sportiv Orășenesc Filiași, când a început colaborarea de asociere și finanțare cu primăria orașului din județul Dolj. În patru ani a promovat echipa din Liga 5 în Liga 3, iar în sezonul trecut (2020-2021) a avut cea mai mare performață: locul 2 în Seria 6 și accederea la barajul de promovare în Liga 2, pierdut însă cu Corona Brașov. În actuala ediție a Cupei României, echipa din Filiași a ajuns până în sferturile de finală, unde a pierdut cu 0-3, pe ”Ion Oblemenco”, cu prim-divizionara Universitatea Craiova, după ce, anterior, eliminase echipele Viitorul Pandurii Târgu Jiu (Liga 2), UTA Arad (Liga 1) și FC Hermannstadt (Liga 2).

”Le mulțumesc colegilor mei din Comitetul Executiv, au fost foarte aproape de mine”

În Comitetul Executiv al FRF, Florin Spînu a fost reprezentant al cluburilor din Liga 3 în ultimii cinci ani, un an (2017-2018) și un mandat (2018-2022).

”Le mulțumesc colegilor mei din Comitetul Executiv, au fost foarte aproape de mine și într-un timp foarte scurt am putut să mă integrez foarte bine în fosta și cu siguranță viitoarea conducere (n.r. – convorbirea telefonică a avut loc la o zi distanță după ce FRF a anunțat aprobarea dosarelor de candidatură la funcțiile de conducere ale FRF). Le mulțumesc pe această cale și întotdeauna voi fi deschis și vor avea susținerea mea pentru orice este nevoie.

Decizia a fost a mea, chiar au rămas și cei din federație surprinși. Nu știa nimeni că eu particip la concurs, în afară de soție. Am avut, de când am depus dosarul, din 14 ianuarie, o lună de zile în care a trebuit să învăț, au fost foarte multe lucruri, din punctul meu de vedere nu foarte grele, pentru că ceea ce a trebuit să învăț a fost ceea ce am făcut și la clubul sportiv, să administrez, să manageriez. Am fost patru candidați la post și până la interviu am fost doi. Mi-am dorit acest post și mă bucur că am câștigat și mă simt mult mai liniștit”, a spus Spînu.

Lajos Rancz i-a luat locul lui Florin Spînu în Comitetul Executiv al FRF

Pe lângă retragerea lui Florin Spînu de la ACSO Filiași și, automat, din CEx, la fel de surprinzătoare a fost candidatura lui Lajos Rancz pentru a fi reprezentantul cluburilor din Liga 3 în organismul de conducere al FRF.

”Este un băiat extraordinar, este de mult conducătorul lor, la KSE Târgu Secuiesc, se implică foarte mult, nu numai în administrarea și managementul clubului, dar este și persoana care era de legătură cu Federația Română de Fotbal. Participa la toate ședințele. Este de o calitate foarte mare”, l-a descris Spînu pe Rancz.

Celălalt reprezentant al cluburilor din Liga 3 în CEx a rămas același, Mihai Dăscălescu, președintele clubului Unirea Alba Iulia.

https://liga2.prosport.ro/special/razvan-burleanu-reales-in-unanimitate-ca-presedinte-al-frf-dupa-ce-acum-nu-a-avut-adversar-e-la-al-treilea-mandat-19226966

Marius ANGHEL 13 Apr. 2022, 19:07 Liga 3
Pe aceeași temă