Florin Spînu vrea să ducă ACSO Filiași în Liga 2! A revenit la club după aproape un an: ”Vom fi o echipă mult mai puternică”

Andrei PASCU 12 Feb. 2023, 21:13 Liga 3
Florin Spînu vrea să ducă ACSO Filiași în Liga 2! A revenit la club după aproape un an: ”Vom fi o echipă mult mai puternică”

ACSO Filiași are încă un om în conducere! Clubul din Seria 7 a Ligii 3, pe locul 2 în această pauză competițională, a confirmat revenirea lui Florin Spînu, care s-a retras din fotbal în urmă cu aproape un an din postura de președinte al echipei din Dolj.

Florin Spînu a plecat de la ACSO Filiași în aprilie 2022, când își anunța ieșirea din fotbal după ce câștiga concursul pentru a fi administrator al Prefecturii Dolj.

Revenirea sa se produsese de ceva timp, însă abia acum fostul membru al Comitetului Executiv al FRF ca reprezentant al cluburilor din Liga 3 a vorbit despre acest lucru.

Florin Spînu s-a întors la ACSO Filiași după aproape un an!

Totuși, a fost lângă echipă neoficial, așa cum spunea într-un interviu acordat pentru Liga2.ro, iar acum revine oficial, urmând să preia o funcție în conducerea clubului din Liga 3.

Înainte de retragerea din urmă cu un an, Florin Spînu activa în fotbalul din Filiași de 16 ani. În 2006 a înființat Școala de Fotbal Luceafărul Filiași, un clubul privat, iar din 2009 a schimbat denumirea în Clubul Sportiv Orășenesc Filiași, când a început colaborarea de asociere și finanțare cu primăria orașului din județul Dolj.

În patru ani a promovat echipa din Liga 5 în Liga 3, iar în sezonul trecut (2020-2021) a avut cea mai mare performață: locul 2 în Seria 6 și accederea la barajul de promovare în Liga 2, pierdut însă cu Corona Brașov.

După plecarea lui Spînu, președinte al clubului ACSO Filiași a fost numit Alin Pîrvuică. Acum, Spînu urmează să primească o funcție în conducere, necunoscută nici de el momentan.

În februarie 2022 a trebuit să îmi dau demisia și cu siguranță în perioada următoare, maxim o săptămână voi trece și pe o funcție oficială în cadrul clubului.

Alături de prietenii mei care sunt în conducere, de președintele consiliului director, Alin Pîrvuică împreuna cu vicepreședintele și secretarul general, cu siguranță vom fi o echipă mult mai puternică. Mi-a ajuns cât am stat un an de zile în afara fotbalului, mi-a lipsit foarte mult. Mă bucur din suflet că am luat decizia de a mă reîntoarce și cu siguranță ne vom lupta pentru promovare. Așa cum și primarul nostru de la Filiași împreună cu conducerea Primăriei și cu Consiliul Local au hotărât ca obiectiv să avem promovarea în liga a doua, cu siguranță vom fi mult mai puternici și doamne ajută să ne realizăm obiectivul.

Sunt foarte bucuros și fericit în același timp că am menținut același staf tehnic.  Suntem foarte mulțumiți de felul în care băieții sunt pregătiți de antrenorul principal, Victor Naicu si de antrenorul secund, Cosmin Frutelată .

Împreună fac lucruri foarte bune și se vede progresul echipei. Vreau să spun că este prima dată când avem un lot foarte tânăr,un lot valoros cu jucători tineri. Suntem o adevărată familie”, a declarat Florin Spînu, despre revenirea sa la clubul din Filiași.

ACSO Filiași, achiziții pentru partea a doua a sezonului de Liga 3

ACSO Filiași și-a îmbunătățit lotul în această iarnă. În primă fază au ajuns la echipă Daniel Rogoveanu, revenit de la CSM Focșani, și David Staiculescu, sosit de la la FC Voluntari. Ulterior, la formația din Filiași au mai ajuns Mario Enache, de la U Craiova 1948 SA, și Răzvan Bălașa.

Florin Spînu a comentat achizițiile făcute până acum:

Este vorba de portarul Mario Enache de la Fotbal Club Universitatea Craiova, care pe această cale vreau să îi mulțumesc domnului Adrian Mititelu pentru înțelegerea de care a dat dovadă. Am avut o colaborare foarte bună în fiecare an cu Universitatea Craiova. Deci încă o dată vreau să-i mulțumesc domnului Adrian Mititelu care fost alături de noi și ne ajută întotdeauna.

David Staiculescu care s-a reîntors de la Voluntari. Dănuț Rogoveanu care a revenit de la Focșani, un jucător foarte bun, l-ați văzut și astăzi face diferența în timpul jocului.Dănuț este jucător cu experiență, de care aveau mare nevoie.

Cred că suntem în momentul de față pe drumul cel bun și avem un lot destul de valoros”.

ACSO Filiaşi, patru amicale, o înfrângere

ACSO Filiaşi este pe locul 2 în Seria 7 din Liga 3, cu 34 de puncte, în urma a 11 victorii, o remiză și trei eșecuri în 15 etape. E la cinci puncte de locul 1, CSM Deva, echipă neînvinsă în acest campionat. În același timp, are un avans de trei puncte peste locurile 3 și 4, Viitorul Șimian și Gilortul Târgu Cărbunești.

În prima rundă din 2023, ACSO Filiași va merge pe terenul formației CSO Retezatul Hațeg, locul 7 cu 9 puncte.

Au fost organizate și patru meciuri amicale de ACSO Filiași până acum. În primul test al anului a întâlnit Fotbal Gică Popescu U17, al cărui scor nu este cunoscut, clubul precizând doar că a fost câștigat categoric, iar aceleași informații au fost comunicate și în cazul testului cu numărul doi, cu CSS Craiova U17.

Ulterior, ACSO Filiași a cedat cu Viitorul Pandurii, scor 1-4, după care a venit un succes categoric cu Universitatea Craiova 2, scor 6-0.

Video: ACSO Filiași

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-slobozia-a-mai-renuntat-la-doi-jucatori-19260361

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adrian-sirbu-a-fost-omul-amicalului-dintre-metaloglobus-si-agricola-borcea-bucurestenii-au-bifat-inca-o-achizitie-un-under-de-la-ripensia-19260343

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viitorul-pandurii-a-mai-castigat-un-amical-dar-calin-cojocaru-are-si-motive-de-ingrijorare-mai-avem-doua-saptamani-in-care-trebuie-sa-eliminam-erorile-19260288

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-comunal-selimbar-a-facut-instructie-la-blaj-in-a-doua-repriza-cu-csm-unirea-alba-iulia-doi-jucatori-au-reusit-duble-19260273

Andrei PASCU 12 Feb. 2023, 21:13 Liga 3
Pe aceeași temă