Florentin Petre a făcut patru transferuri la CSM Ceahlăul de când a fost numit ”principal”. Atacantul naționalei din Liechtenstein refuzat de Poli Iași a semnat și el

Andrei PASCU 15 Feb. 2022, 16:09 Liga 3
Florentin Petre a făcut patru transferuri la CSM Ceahlăul de când a fost numit ”principal”. Atacantul naționalei din Liechtenstein refuzat de Poli Iași a semnat și el

Florentin Petre a dat imediat drumul la transferuri după ce a fost numit antrenor principal la CSM Ceahlăul (locul 6 în Seria 1 a Ligii a 3-a). Până acum, fostul mijlocaș de la Dinamo a reușit să aducă la formția din Piatra Neamț patru jucători, cel mai interesant nume fiind cel al unui atacant al naționalei din Liechtenstein.

Yanik Frick, atacantul naționalei din Liechtenstein, a semnat cu CSM Ceahlăul 

Sub comanda lui Florentin Petre au ajuns Marius Matei (19 ani, ex Unirea Slobozia), Alexandru Ichim (32 de ani, ex Dante Botoșani), Antonio Agafiței (20 de ani, ex CSM Focșani) și Yanik Frick (23 de ani, ex Energie Cottbus – Germania).

Acesta din urmă este atacantul care evoluează pentru naționala din Liechtenstein, iar în dreptul său sunt trecute câteva echipe de tradiție din diverse campionate. Pe lângă Energie Cottbus, Yanik Frick (foto principal și foto articol) a mai jucat pentru Siena, Perugia, Livorno (toate din Italia) sau St.Gallen (Elveția).

Yanik Frick a dat probe la Poli Iași 

În privința experienței lui Frick de la națională, are 26 de meciuri și a marcat de trei ori. A semnat cu CSM Ceahlăul până în vară, cu opțiune de prelungire. E important de precizat că Yanik Frick a ajuns la Piatra Neamț după ce nu a fost păstrat în lotul Potehnicii Iași de antrenorul Cosntantin Enache. A fost testat, dar ”principalul” moldovenilor a considerat că nu se poate baza pe el.

CSM Ceahlăul Piatra Neamț și jucătorul Yanik Frick, component al naționalei statului Liechtenstein, au ajuns la un acord până la vară, cu posibilitate de prelungire a contractului.

Fotbalistul are 23 de ani și are în CV 26 de apariții în echipa națională de seniori a țării sale pentru care a marcat deja trei goluri. Joacă la seniori pentru Liechtenstein din 2016, iar contra României, în noiembrie 2021 a fost titular și a evoluat 71 de minute.

La diferite niveluri de vârstă, Yanik Frick a trecut prin vestiarele unor cluburi cunoscute iubitorilor de fotbal din România, precum italienii de la Siena, Perugia și Livorno, germanii de la Energie Cottbus, elvețienii de la St.Gallen sau FC Vaduz (Liechtenstein). Ultima echipă pentru care a jucat atacantul 1,88 metri este cea italiană de Serie D, USD Pont Donnaz Hône Arnad Evançon. Yanik Frick a fost propus conducerii clubului nostru și antrenorului Florentin Petre de Lucian Toma, un pietrean pasionat de statistică fotbalistică, care împreună cu team-managerul nostru, Daniel Mahu Moisii, au reușit să facă transferul posibil, bineînțeles cu sprijinul sponsorului COMES SA”, se arată în comunicatul de prezentare al CSM Ceahlăul.

CSM Ceahlăul, victorii categorice în amicale 

CSM Ceahlăul efectuează perioada de pregătire pe plan local, iar echipa a jucat sub comanda lui Florentin Petre și câteva meciuri amicale. În următoarea ordine, nemțenii au trecut cu 6-0 de CSM Ceahlăul U19, după care au învins cu 13-0 CSM Moinești (Liga 4 Bacău).

Următorul meci va fi în compania echipei CSM Focșani (Liga 3), la Piatra Neamț, miercuri, 16 februarie, iar apoi va urma un test cu o echipă de Liga 4 care nu a fost decisă (19 februarie) și amicale cu următoarele formații din Liga 3: Dante Botoșani (23 februarie, la Piatra Neamț), CSM Focșani (26 februarie, la Focșani) și CSM Pașcani (5 martie, la Piatra Neamț).

CSM Ceahlăul, pe locul 6 în Seria 1 a Ligii a 3-a 

Chiar dacă distanța dintre CSM Ceahlăul, locul 6, și Hușana Huși, locul 4, e de numai două puncte, șansele pentru promovarea în Liga 2 sunt foarte mici, întrucât primele două clasate, Dante Botoșani și Foresta Suceava sunt la 13, respectiv 12 puncte distanță.

În prima rundă a Ligii a 3-a din 2022, CSM Ceahlăul va întâlni Ştiinţa Miroslava, acasă, echipă clasată pe locul 7 cu 20 de puncte.

Foto: CSM Ceahlăul 

 

Andrei PASCU 15 Feb. 2022, 16:09 Liga 3
Pe aceeași temă