Surpriză la Ungheni! Florentin Petre nu mai continuă cu nou-promovata în Liga 2 Unirea! ”Ne despărțim de el cu respect și apreciere”

Marius ANGHEL 10 Jun. 2024, 23:21 Liga 2
Surpriză la Ungheni! Florentin Petre nu mai continuă cu nou-promovata în Liga 2 Unirea! ”Ne despărțim de el cu respect și apreciere”

Decizie surpriză la una dintre nou-promovatele în Liga 2 din această vară, însă nu și o premieră în acest sens!

Unirea Ungheni a anunțat, luni seară, 10 iunie 2024, la cinci zile distanță de la accederea istorică în eșalonul secund, faptul că s-a despărțit de antrenorul Florentin Petre (48 de ani).

Motivul nu este explicat, însă antrenorului care nu a stat nici măcar un an la Ungheni i se transmite public faptul că va rămâne ”mereu parte din familie”!

Unirea Ungheni s-a despărțit de Florentin Petre!

Florentin Petre a fost numit pe banca echipei din Ungheni la finalul lunii octombrie 2023, după despărțirea acesteia de Flavius Sabău. Fostul dinamovist prelua o nouă formație din Liga 3 la aproape un an de la despărțirea sa de Ceahlăul Piatra Neamț, atunci prezentă în al treilea eșalon.

Cu Petre pe bancă, trupa din județul Mureș termina sezonul regular pe locul 3, aceeași poziție pe care se afla și la finalul turului, când era instalat el. În cele nouă etape din play-off a reușit să depășească ACS Mediaș și să urce pe locul 2, astfel că s-a calificat în barajele de promovare, pentru al doilea sezon consecutiv. În semifinale a trecut de SCM Zalău (3-0 acasă și 1-1 în deplasare), iar în finală a depășit Gloria Bistriţa Năsăud (2-2 în deplasare și 2-1 acasă).

”CS Unirea Ungheni 2018 se desparte de antrenorul Florentin Petre.
Conducerea clubului CS. Unirea Ungheni 2018 anunță despărțirea de comun acord de antrenorul Florentin Petre, care a condus echipa noastră spre promovarea în Liga 2.
Lui Florentin Petre, îi mulțumim pentru dedicarea, pasiunea și eforturile neobosite. Sub îndrumarea sa, echipa noastră a crescut și a atins noi culmi. Ne despărțim de el cu respect și apreciere pentru tot ce a realizat alături de noi.
Florentin va rămâne mereu parte din familia echipei Unirea Ungheni.
Mulțumim Florentin, pentru tot ce ai făcut pentru noi! Îți dorim mult succes în viitor!”, sună anunțul clubului din Ungheni.

Fanatik a scris astăzi că Florentin Petre ar fi fost ofertat de Andrei Nicolescu să preia funcția de antrenor secund la Dinamo, clubul său de suflet, în stafful lui Zeljko Kopic.

Florentin Petre bifase a doua promovare din Liga 3 în Liga 2 în cariera sa

În cariera sa de antrenor principal, Florentin Petre a mai condus Dinamo II, Foresta Suceava, Dacia Unirea Brăila și Ceahlăul Piatra Neamț.

Cu Brăila a reușit prima promovare ca antrenor în Liga 2, în vara anului 2021, după o finală cu SC Oțelul Galați, iar acum a bifat o a doua astfel de performanță, cu Unirea Ungheni, contra Gloriei Bistrița Năsăud.

  • În vara trecută, CS Tunari, una dintre cele cinci nou-promovate în Liga 2, se despărțea, la rândul său, de antrenorul cu care reușea performanța în premieră, Gabriel Manu, numindu-l apoi pe bancă pe Florin Stîngă.

Foto: PIXEL ProSport

Marius ANGHEL 10 Jun. 2024, 23:21 Liga 2
Pe aceeași temă