Gloria Bistrița Năsăud are probleme înaintea finalei pentru Liga 2 contra Unirii Ungheni. Adrian Falub e optimist, dar a atras și atenția la conferință: ”Nu suntem Manchester City”

Andrei PASCU 30 May. 2024, 16:04 Liga 3
Gloria Bistrița Năsăud are probleme înaintea finalei pentru Liga 2 contra Unirii Ungheni. Adrian Falub e optimist, dar a atras și atenția la conferință: ”Nu suntem Manchester City”

Gloria Bistrița Năsăud (locul 1 în Seria 9 din Liga 3 la finalul play-off-ului), formație pregătită de Adrian Falub, a ajuns în fața partidelor din finala barajului pentru Liga 2, unde va întâlni Unirea Ungheni (locul 2 în play-off-ului Seriei 9 din Liga 3), care a trecut cu 4-1 la general de SCM Zalău (locul 1 în play-off-ul Seriei 10) în semifinale.

În privința trupei lui Falub, a dispus greu în runda trecută, la loviturile de departajare, de CSM Sighetu Marmației (locul 2 în play-off-ul Seriei 10). Însă, acum, bistrițenii sunt și mai motivați pentru jocul tur cu trupa din Ungheni, pregătită de Florentin Petre, care va avea loc sâmbătă.

Adrian Falub, optimist înaintea turului finalei pentru Liga 2 dintre Gloria Bistrița Năsăud și Unirea Ungheni

Clubul din Bistrița a terminat play-off-ul Seriei 9 din Liga 3 pe locul 1, cu 58 de puncte, în cele nouă etape din grupa pentru accederea în baraj înregistrând cinci victorii, trei remize și o înfrângere. De la bun început era favorită certă la promovarea în Liga 2, iar în acest moment se află la două meciuri de îndeplinirea obiectivului.

Adrian Falub a prefațat duelul tur cu Unirea Ungheni, declarând că succesul, dacă va fi bifat, va fi unul dificil, remarcând jucătorii cu experiență din lotul adversarilor, printre care Istvan Fulop și Victoraș Astafei. Din nou, ”principalul” bistrițenilor le-a mulțumit fanilor care au venit la stadion în returul semifinalei, iar acum așteaptă un public numeros și în partida tur a finalei, care va avea loc pe terenul echipei sale.

E convins că Gloria Bistrița Năsăud va și suferi, mai ales că în ultima parte a campionatului a tot pierdut jucători importanți, din cauza accidentărilor. Jumătate dintr-un prim 11 e pe lista indisponibililor, astfel că duelurile cu Unirea Ungheni vor fi cu atât mai dificile.

Antrenorul Gloriei așteaptă susținere și înțelegere din partea fanilor: ”Nu suntem Manchester City”

Falub nu se mai așteaptă la o victorie la scor, așa cum s-a întâmplat în anumite partide din sezonul regular, iar din acest motiv e convins că Gloria Bistrița Năsăud va și suferi în anumite momente din meci.

Oricum, antrenorul e convins că dubla nu va fi decisă încă din jocul de sâmbătă, ci după returul de la Ungheni, apreciind că finala va fi una echilibrată și disputată.

Suntem în finală și ne-am dorit asta, am muncit mult, am suferit de multe ori ca să ajungem aici. Trebuie să o jucăm, avem o dublă manșă cu o echipă bună, care are experiență mai multă ca noi. Ei au mai jucat o finală, știu cum să o joace, au fotbaliști cu mare experiență, Astafei, Fulup, cu sute de meciuri împreună în Liga 1.

Știu să joace astfel de meciuri, iar asta s-a văzut și în finala cu Zalău. Zalău e o echipă bună, dar a câștigat Ungheni pentru că are mai multă experiență, care contează mult la acest nivel. Noi nu prea avem experiență, suntem o echipă tânără, dar ne dorim foarte mult. Acesta e un lucru foarte important pentru noi.

Suntem două echipe care ne cunoaștem foarte bine, cred că acest meci se joacă, nu e favorită, nu e nimeni favorită din start, iar finalul se va decide după ultimul fluier de la Ungheni. Indiferent ce rezultat va fi aici, cred că meciul de la Ungheni va decide câștigătoarea.

Pentru noi e un moment important. Îmi doream ca toți jucătorii să fie apți. Sunt jucători care au muncit tot campionatul, dar acum nu vor putea fi pe teren, jucători importați. Ca un paradox, am terminat campionatul la diferență destul de mare de locul 2, iar acum trebuie să jucăm finala fără cei mai importanți jucători.

Oricum, oricine va juca, sper să facă un meci bun și să câștigăm sâmbătă. M-aș bucura să vină multă lume, să ne încurajeze și când vom suferi, pentru că întâlnim o echipă bună a Ligii 3, iar în semifinale a eliminat clar Zalău. Sper ca publicul să înțeleagă că nu suntem Manchester City și că la fiecare fază putem să marcăm.

Întâlnim o echipă puternică, valorile sunt apropiate, nu putem să câștigăm cum am făcut-o în prima parte a campionatului, cu 5-0 sau 6-0. Va fi un meci dificil, în care vom suferi pentru a putea câștiga. Respect jucătorii de la Ungheni, pe câțiva îi cunosc, au valoare. Ne va fi dificil și vreau ca publicul să ne ajute în momentele grele”, a transmis Adrian Falub în cadrul unei conferințe de presă.

Alin Țegle s-a accidentat și el

În urma returului cu CSM Sighetu Marmației, Gloria Bistrița Năsăud a mai pierdut un jucător important, pe Alin Țegle. În vârstă de 28 de ani, mijlocașul a venit la începutul anului la Gloria, după o experiență de jumătate de an la CSM Slatina. La nivelul Ligii 2, Țegle are peste 100 de apariții.

Printre jucătorii pe care nu poate conta Falub se mai numără, de exemplu, și Emanuel Martinovic sau Paul Pațurcă.

Conferința de presă susținută de antrenorul Adrian Falub și de jucătorul Paul Chiorean:

Foto: Gloria Bistrița Năsăud
Video: Știri Bistrița Năsăud

Andrei PASCU 30 May. 2024, 16:04 Liga 3
Pe aceeași temă