Dezamăgire mare pentru ACSO Filiași după eliminarea din lupta pentru Liga 2. Victor Naicu, după eșecul drastic cu Reșița: ”N-am reușit să realizăm că mingea nu se poate căra”

Anda DELIU 28 May. 2023, 01:01 Liga 3

ACSO Filiași a avut vise după ce a remizat acasă cu CSM Reșița, dar totul s-a transformat într-un coșmar la meciul retur al fazei semifinale a barajului de promovare în Liga 2, în care trupa din Valea Domanului s-a impus pe teren propriu cu scorul de 5-0.

În tur a fost 2-2, sub cu totul alte coordonate, mai ales meteorologice, iar antrenorul principal Victor Naicu a punctat că elevii săi au păcătuit cel mai mult la adaptarea la condițiile de joc și, per ansamblu, la capitolul tactic.

Doljenii s-au înecat în bălțile din Caraș-Severin

A plouat torențial înainte de meciul disputat pe stadionul ”Mircea Chivu” și în prima repriză, iar gazonul de la Reșița, chiar dacă destul de bun mai ales pentru Liga 3, tot a avut de suferit.

”Ne-am pus mari speranțe în jocul retur. Știam că va fi foarte greu după ce am văzut la Filiași. Din păcate, echipa care s-a adaptat astăzi mai bine la suprafața de joc a avut câștig de cauză. N-am reușit să realizăm nici în minutul 90 că mingea nu se poate căra, chiar dacă am discutat la începutul jocului și am anulat orice tactică pe care ei o adoptaseră pentru astăzi. Din păcate, nu am reușit să ne adaptăm la terenul îmbibat de apă, la bălțile care, practic, au făcut imposibilă orice pasă. A fost o luptă surdă în apa, câștigată de echipa care s-a adaptat mai bine la suprafața de joc”, a declarat Victor Naicu după meci.

Nicușor Fota (20), Bogdan Szijj (34), Marian Drăghiceanu (45+1) și Sebastian Velcotă (70, 84) au marcat golurile Reșiței, care a puctat ultima dată când era în superioritate numerică.

Teodor Chirițoiu, ”roșu” pentru că a scuipat

Din minutul 83, oltenii au fost în zece. Deși echipele se pregăteau de o fază fixă, arbitrul de centru Nagy a venit și i-a dat roșu direct lui Teodor Chirițoiu. În raport s-a consemnat că fundașul a scuipat un adversar pe tricou, aspect văzut de arbitrul asistent.

Naicu a comentat puțin și arbitrajul, după ce o făcuse și la finalul jocului tur., când Filiașiul a avut alt eliminat, pe golgheterul Moses Baidoo. ”Nu știu. Era departe de noi. Noi am fost cei care am primit cartonașele cele mai multe. Ne-a liniștit imediat, în cinci minute am luat două cartonașe galbene. Nu știu dacă a reușit să ia vreun cartonaș galben echipa gazdă, chiar dacă au fost intrări destul de dure. Una peste alta, nu cred că aici s-a făcut diferența. Echipa care s-a adaptat la această luptă în bălți a avut câștig de cauză. Sper să învățăm ceva din această experiență. Vreau să-i felicit pe jucătorii mei pentru ceea ce au realizat până acum și să sperăm că viitorul ne va mai oferi șansa să ajungem aici”, a mai spus Naicu, întrebat de eliminare.

ACSO Filiași în meciul retur cu CSM Reșița: Dr. Constantinescu (Boșnea 46’) – Teo. Chirițoiu, Iul. Bălașa (Rovența 37’), Stăiculescu, C. Calu (cpt.) – Ct. Manolache (Eshun 46’), Ad. Voinescu, Rogoveanu (I. Crețu 66’), Al. Vulpe – Scuturoiu, Al. Fotescu. Rezerve neutilizate: Paliu, Udrea, Bg. Călin, Andr. Militaru.

ACSO Filiași a ratat, astfel, calificarea în faza finală a barajului de promovare în Liga 2 și va evolua și în sezonul următor tot în Liga 3.

Declarațiile date de Victor Naicu și Daniel Rogoveanu la finalul meciului CSM Reșița – ACSO Filiași 5-0:



Foto: CSM Reșița
Video: ACSO Filiași

https://liga2.prosport.ro/liga-3/returul-fazei-semifinale-a-barajului-de-promovare-in-liga-2-cele-zece-jocuri-incep-la-ora-1730-19272806

Anda DELIU 28 May. 2023, 01:01 Liga 3
Pe aceeași temă