ACSO Filiaşiul, egalată de la 2-0 şi a pierdut şi cel mai bun jucător pentru returul de la Reşiţa. Victor Naicu a înfierat arbitrajul: ”Îmi pare rău să spun asta”

Cosmin STAICU 25 May. 2023, 18:41 Liga 3

Pentru a doua oară calificată în faza semifinală a barajului de promovare în Liga 2, în trei ani, ACSO Filiaşi a primit vizita campioanei Seriei a 8-a, CSM Reşiţa. Pe stadionul ”Orăşenesc” a fost atmosferă ca la meciurile din parcursul istoric al Filiaşiului în Cupa României, din sezonul precedent, când formaţia doljeană a atins sferturile competiţiei.

Începutul partidei disputate miercuri a fost de coşmar pentru ”Milanul din Banat”, fiindcă gazdele aveau 2-0 după 13 minute cu ghinion pentru bănăţeni. Veteranul Zimmermann a comis o gafă uluitoare în debut, speculată de Moses Baidoo, care n-a ezitat la asistul portarului Reşiţei. Peste 13 minute, vârful ghanez a făcut dubla, pe un contraatac în care s-a descurcat cu abilitate între apărătorii adverşi şi a plasat mingea cu stângul lângă bară.

Reşiţenii aveau să revină până la pauză şi să-şi păstreze şanse mari de calificare pentru retur. Frenezia i-a cuprins pe băieţii lui Victor Naicu, dar iureşul spre golul al treilea avea să ducă la reducerea diferenţei pe tabelă. Reşiţenii au reuşit primul gol practic dintr-un corner al gazdelor, mingea ajungând pe contră la Drăghiceanu (foto principal), sigur pe el în duelul cu portarul Constantinescu. Până la pauză, şi atacantul Reşiţei avea să-şi pună amprenta pe joc, Gakou aşezându-i mingea ideal lui Velcotă pentru 2-2.

Sâmbătă, de la ora 17:30, se joacă returul, la Reșița. Dacă va fi tot egalitate, se vor disputa prelungiri și mai apoi lovituri de departajare. Învingătoarea din această dublă manșă o întâlnește în faza finală a barajului de promovare în Liga 2 pe câștigătoarea dintre CSM Deva și Șoimii Lipova. În jocul tur, disputat la Lipova, Deva s-a impus cu 1-0.

Victor Naicu: ”Arbitrul a fost depăşit de joc sau rău intenţionat”

Deşi nu s-a mai marcat în repriza secundă, Filiaşiul a suferit o mare pierdere pentru meciul retur, Moses Baidoo, autorul dublei din prima manşă, fiind eliminat în minutul 80, pentru două galbene primite foarte uşor. Antrenorul Filiaşiului, Victor Naicu, a fost mulţumit per total de prestaţia echipei sale, cu excepţia gafelor de la cele două goluri primite, şi a criticat arbitrajul lui Andrei Ţiţii.

”Cred că a fost un spectacol plăcut şi ne-am ridicat la nivelul competiţiei şi la nivelul echipei din Reşiţa. Chiar dacă plecam cu şansa a doua, ştiam că putem să le facem faţă, fiindcă suntem o echipă care ştie să joace meciuri decisive şi asta s-a văzut pe teren. Primul gol l-am primit pe cornerul nostru, când am făcut trei greşeli în lanţ, impardonabile, şi au reuşit să ajungă singuri cu portarul. Al doilea gol l-am primit după o minge pierdută la mijlocul terenului. Colac peste pupăză, arbitrul ne-a eliminat cel mai bun jucător, care va lipsi la meciul retur. Cu toate acestea, ne-am mai creat o ocazie exagerat de mare pe finalul jocului şi puteam să câştigăm. Am făcut un meci mare, în condiţiile date. Din păcate, arbitrajul a stricat spectacolul fotbalistic, arbitrul a fost depăşit de joc sau rău intenţionat. Îmi pare rău să spun asta, nu cred că-i onorează nici pe cei de la Reşiţa. În multe momente am fost peste adversarii noştri şi cu puţină atenţie pe final puteam să câştigăm. Mergem să ne vindem scump pielea sâmbătă la Reşiţa. Nu mă tem decât de arbitraj, după ce a fost aici, nici nu vreau să mă gândesc ce va fi sâmbătă la Reşiţa. CSM este o echipă de valoare, care ar poate să acceadă în faza următoare şi fără ajutor. Am muncit un an de zile pentru a ajunge aici şi ne agăţăm de orice”, a spus Victor Naicu.

Dragoş Constantinescu: ”Cu puterea grupului puteam câştiga”

Portarul Dragoş Constantinescu a declarat: ”A fost un meci foarte greu, am întâlnit o echipă cu buget mult mai mare decât al nostru, cu jucători care au evoluat în Liga 1 sau în Liga a 2-a, dar am avut o strategie bună. I-am simţit puternici, au jucători de clasă ca Drăghiceanu, Robert Petre, dar cu puterea grupului puteam câştiga, acum sperăm să învingem în retur. Arbitrul i-a ajutat pe reşiţeni, dar ne aşteptam la asta şi eram pregătiţi să jucăm şi contra arbitrajului. La Reşiţa va fi care pe care şi dacă marcăm primii avem şanse mari să trecem de ei.”

ACSO Filiaşi în meciul tur al barajului cu CSM Reșița: Dragoș Constantinescu – Cosmin Calu, David Stăiculescu, Adrian Voinescu, Dănuț Scuturoiu (Eduard Udrea 90+4’), Iulian Bălașa, Teodor Chirițoiu, Alexandru Armășelu (Cătălin Manolache 46’, Alexandru Fotescu 90+1’), Daniel Rogoveanu (Robert Eshun ’82), Alexandru Vulpe (Andrei Paliu ’82), Moses Baidoo.

Declarațiile celor de la ACSO Filiași după meciul cu CSM Reșița:

Rezumatul meciului ACSO Filiași – CSM Reșița 2-2:

Foto: CSM Reșița
Video: ACSO Filiași

https://liga2.prosport.ro/liga-3/csm-resita-pas-semi-gresit-la-filiasi-in-mansa-tur-a-primului-baraj-de-promovare-in-liga-2-calin-chereghi-clar-este-ca-nu-ne-asteptam-la-asa-ceva-19272485

https://liga2.prosport.ro/liga-3/csm-deva-la-un-pas-de-finala-barajului-de-promovare-in-liga-2-dupa-deplasarea-de-la-soimii-lipova-19272480

https://liga2.prosport.ro/liga-3/lipova-a-pierdut-avantajul-terenului-propriu-in-barajul-cu-deva-abrudean-e-nepermis-sa-iei-gol-la-faza-fixa-nanu-portarul-meu-nu-s-a-murdarit-19272608

 

https://liga2.prosport.ro/liga-3/incep-meciurile-de-baraj-pentru-promovarea-in-liga-2-astazi-de-la-ora-1800-au-loc-cele-zece-jocuri-tur-din-faza-semifinala-19272388

Cosmin STAICU 25 May. 2023, 18:41 Liga 3
Pe aceeași temă