Decizii halucinante la Câmpulung! Unii jucători au semnat contracte de 300 de lei pe lună, iar alții sunt puși să se antreneze de trei ori pe zi, începând cu ora 6:30! Cum explică conducătorul clubului din Liga 3 aceste măsuri | VIDEO

Andreea VISU 10 Nov. 2022, 15:10 Liga 3

La echipa ACS Muscelul Câmpulung Elite, din Liga 3, e o situație incredibilă: jucătorii au salarii lunare de 300 de lei, fac trei antrenamente pe zi, dar unii dintre ei pot veni doar la meciuri.

Marți dimineață, la ora 6:00, când încă era întuneric afară, s-au prezentat la antrenament cinci jucători, care au fost supravegheați de către antrenorul Vasile Slăninoiu.

Potrivit Muscel TV, aceștia au dormit în vestiar, improvizând niște paturi din bănci, pentru a fi prezenți la antrenamentul următor, de la ora 9:30.

După cele 11 etape disputate până acum în Seria 4 din Liga 3, echipa argeșeană nou-promovată ocupă ultimul loc (9), cu doar patru puncte acumulate în zece jocuri, iar pe jucători îi așteaptă întâlnirea cu FCSB 2, programată abia peste două săptămâni, în data de 19 noiembrie. În runda a 12-a ar fi trebuit să joace cu Astra, însă aceasta a abandonat competiția chiar înainte de ultima etapă a turului, astfel că rezultatele ei au fost anulate.

Decizii incredibile luate la echipa ACS Muscelul Câmpulung Elite

Claudiu Ciolan, președintele și finanțatorul echipei ACS Muscelul Câmpulung Elite, a explicat cum stau lucrurile din punctul său de vedere și a pus această situație pe seama situației delicate din clasament și a neîndeplinirii obiectivului impus.

”Ei știau despre situație înainte de meciul cu Bascov (n.r. – din etapa a 10-a, pierdut în deplasare cu 1-2), le-am explicat atunci situația: dacă nu fac patru puncte în cele două puncte, cu Bascov și cu Moreni, atunci li se va propune diminuarea salariilor sau rezilierea contractelor.

Diminuarea salariilor însemnă: cine accepta mai puteau veni până în iarnă, că acum nu mai aveau unde să se transfere, mai puteau veni la antrenamente, dar nu mai aveau obligații.

Le-am explicat că așa cum au și drepturi în contract, au și obligații. Așa, renunțau și la drepturi, și la obligații. Adică nu mai sunt obligați să vină la antrenamente, antrenamentele se fac”, a spus Claudiu Ciolan, pentru Muscel TV.

La fel, înainte de meciul cu Bascov, le-am zis că, de acum încolo, pentru cine va rămâne, se vor face trei antrenamente pe zi, începând cu 6 dimineața, adică toate lucrurile acestea le știau înainte de acel meci

Claudiu Ciolan, președintele și finanțatorul echipei ACS Muscelul Câmpulung Elite

Cei care și-au redus contractul pot sau nu să se prezinte la meciuri. ”Nu sunt obligați”

Unii jucători au semnat diminuarea contractelor, iar cei care nu au fost de acord au fost puși să se antreneze de trei ori pe zi la Câmpulung Muscel.

Primul antrenament este programat la ora 6:30, iar prezența trebuie să o facă la 6:00. La trei absențe, contractele lor vor fi reziliate din parte clubului.

Cei patru jucători sunt Dragoș Horeboiu, Andrei Trușescu, Andrei Niță și Ionuț Floarea. Alături de aceștia s-a prezentat și Andrei Pătrănoiu, deși acesta nu era obligat să participe.

”Facem un semicantonament. Majoritatea jucătorilor au semnat. Mai puțin cei patru. Deci, practic, noi avem doar patru jucători acum în lot, cei care s-au prezentat azi (n.r. marți) la antrenament, plus Andrei Pătrănoiu, care a venit, pentru că a vrut să vină la antrenament.

El nu e obligat, el a semnat diminuarea contractului și renunțarea la drepturi și, implicit, la obligații.

(n.r. ce înseamnă diminuarea contractelor) E o sumă nesemnificativă, pot veni doar la meciuri. Dacă nu, o să jucăm cu juniorii.

Dacă vor să vină la meciuri, să scoată echipa, ei pot să vină. Ei se pot prezenta, din punctul nostru de vedere, dacă vor, doar la meciuri, dar nu sunt obligați să se antreneze. Nu sunt obligați nici să vină la meciuri. Sunt plătiți modic, cu 300 de lei pe lună.

Până la meciul cu FCSB (n.r. – echipa a doua, FCSB 2), antrenamentele de la 6 dimineața se vor face zi de zi. Adică, practic, e un semicantonament.

Și vedem și după meciul cu FCSB, cei care rămân, dacă mai rămân… Dacă nu mai rămân nici cei patru… Noi nu îi putem obliga”, a spus Ciolan, decizia sa fiind unică în fotbalul românesc.

ACS Muscelul Câmpulung Elite este fosta CS Rucăr

ACS Muscelul Câmpulung Elite a luat ființă în vară, direct în Liga 3, cu acordul Federației Române de Fotbal.

În campionat promovase echipa CS Rucăr, campioana din acest an a județului Argeș, câștigătoare a barajului de promovare cu Dunărea Calafat (1-1 la Calafat și 1-0 la Rucăr), însă după ce a făcut pasul în Liga 3 clubul a suferit o schimbare de denumire, ba chiar și de sediu social. Astfel a apărut ACS Muscelul Câmpulung Elite, iar municipiul Câmpulung Muscel a ajuns să aibă din nou o echipă în cel de-al treilea eșalon.

”Aprobă cu unanimitate de voturi schimbarea denumirii și a sediului social a clubului Clubul Sportiv Rucăr, cu sediul în str. Brașovului nr. 58, comuna Rucăr, județul Argeș în Asociația Club Sportiv Muscelul Câmpulung Elite, cu sediul în str. Ion Giurculescu, nr. 24, Câmpulung, județul Argeș”, suna decizia Comitetului Executiv al FRF.

Echipa din Câmpulung Muscel, a treia cea mai slabă din toată Liga 3

După anularea rezultatelor Astrei, numai înfrângeri la scor, ACS Muscelul Câmpulung Elite a rămas ultima clasată în Seria a 4-a a Ligii 3, cu doar 4 puncte acumulate în zece meciuri și cu șanse mari la retrogradare, dacă nu se va desființa între timp, având în vedere deciziile lui Claudiu Ciolan. Următoarele clasate sunt FC Pucioasa și FCSB 2, ambele cu câte 12 puncte.

ACS Muscelul Câmpulung Elite stă în acest weekend, în etapa a 12-a, fiindcă ar fi trebuit să joace contra Astrei, iar în 2022 mai are meciuri cu FCSB 2 (19 noiembrie, acasă), Real Bradu (26 noiembrie, deplasare) și SC Popești Leordeni (3 decembrie, acasă). Campionatul se va relua pentru ultimele trei etape din sezonul regular în data de 11 martie, iar mai apoi urmează play-off-ul și play-out-ul.

ACS Muscelul Câmpulung Elite este una dintre cele mai slabe echipe din acest sezon de Liga 3, mai puțin puncte acumulate până acum având doar Dacia Unirea Brăila (1 punct, Seria 2) și Aurul Brad (2 puncte, Seria 7). Tot 4 puncte mai au și Voința Limpeziș (Seria 2) și CS Amara (Seria 3).

Video și capturi foto: Muscel TV

https://liga2.prosport.ro/liga-3/schimbari-de-antrenori-pe-banda-rulanta-in-liga-3-abia-a-trecut-etapa-a-4-a-dar-acs-muscelul-campulung-elite-si-a-demis-si-ea-principalul-19246322

https://liga2.prosport.ro/liga-3/oficial-doua-cluburi-din-liga-3-si-au-schimbat-denumirea-unul-chiar-si-sediul-social-campulung-va-avea-echipa-la-nivel-national-in-timp-ce-colonestiul-a-trecut-de-la-privat-la-public-19240002

Andreea VISU 10 Nov. 2022, 15:10 Liga 3
Pe aceeași temă