OFICIAL | Două cluburi din Liga 3 și-au schimbat denumirea, unul chiar și sediul social. Câmpulung va avea echipă la nivel național, în timp ce Coloneștiul a trecut de la privat la public!

Marius ANGHEL 08 Aug. 2022, 15:23 Liga 3
OFICIAL | Două cluburi din Liga 3 și-au schimbat denumirea, unul chiar și sediul social. Câmpulung va avea echipă la nivel național, în timp ce Coloneștiul a trecut de la privat la public!

În cadrul celei mai recente ședințe a Comitetului Executiv al FRF, din data de 5 august, membri acestuia au luat mai multe decizii privind echipe care vor participa în noul sezon de Liga 3, ediția 2022-2023.

Au fost aprobate două schimbări de denumire și una de sediu social, o cesionare de loc în campionat și o asociere între două cluburi în ceea ce privește juniorii.

Someșul Dej s-a transformat în Minerul Ocna Dej

Anunțată de Someșul Dej încă de la mijlocul lunii iunie, fuziunea cu AS Minerul Ocna Dej 1947 și continuarea sub denumirea de CS Minerul 1947 Ocna Dej a devenit oficială abia acum la începutul lunii august. FRF, prin CEx, a aprobat schimbarea denumirii.

”Aprobă cu unanimitate de voturi schimbarea denumirii clubului ACS Fotbal Club Someșul Dej în Club Sportiv Minerul 1947 Ocna Dej”, a fost decizia CEx.

În sezonul trecut, Someșul Dej, la a doua participare în Liga 3, a terminat sezonul regular pe locul 3 în Seria 10, cu 35 de puncte acumulate în 18 meciuri, iar în play-off a căzut o poziție, pe 4, cu un total de 40 de puncte, fiindcă în nouă jocuri a strâns doar cinci puncte.

CS Rucăr s-a mutat la Câmpulung și se numește ACS Muscelul Câmpulung Elite! 

Tot o schimbare de denumire, ba chiar și de sediu social au fost aprobate de federație și în cazul unei nou-promovate în Liga 3. CS Rucăr, campioana din acest an a județului Argeș, câștigătoare a barajului de promovare cu Dunărea Calafat (1-1 la Calafat și 1-0 la Rucăr), s-a transformat în ACS Muscelul Câmpulung Elite!

Rucărul nu va mai avea, astfel, reprezentantă în Liga 3, ci echipa a fost mutată la Câmpulung, iar FRF a acceptat acest lucru.

”Aprobă cu unanimitate de voturi schimbarea denumirii și a sediului social a clubului Clubul Sportiv Rucăr, cu sediul în str. Brașovului nr. 58, comuna Rucăr, județul Argeș în Asociația Club Sportiv Muscelul Câmpulung Elite, cu sediul în str. Ion Giurculescu, nr. 24, Câmpulung, județul Argeș”, sună decizia Comitetului Executiv al FRF.

Vedița Colonești s-a transformat din club de drept privat într-unul de drept public!

O modificare de structură organizatorică în ceea ce privește clubul din Colonești a trecut și ea cu brio de votul membrilor CEx.

Astfel ACS Vedița Colonești M.S., persoană juridică de drept privat, și-a cesionat activitatea și lotul din Liga 3 către o echipă cu aceeași denumire, fără M.S. la final, însă noua formă juridică este una de drept public.

S-a aplicat o schimbare, de la privat la public, la care visează, însă în sens invers, suporterii Stelei în privința echipei din Ghencea. Prin absurd, dacă Vedița ar promova în Liga 2 și apoi ar dori să acceadă în prima ligă, nu ar putea să facă acest lucru, deoarece nu ar avea drept, așa cum nu are nici Steaua.

”Aprobă cu majoritate de voturi (un vot împotrivă) cesionarea activității fotbalistice și a dreptului de participare în competițiile organizate de FRF, de la Asociația Clubul Sportiv Vedița Colonești M.S., persoană juridică de drept privat către Asociația Clubul Sportiv Vedița Colonești, persoană juridică de drept public”, a fost decizia CEx, ai căror membri au aprobat și dezafiliarea ACS Vedița Colonești M.S. și afilierea ACS Vedița Colonești.

15 dintre cele 21 de nou-promovate în Liga 3 au fost afiliate la FRF

Totodată, în aceeași ședință a CEx, a fost aprobă cu unanimitate de voturi asocierea CSM Avântul Reghin, club din Liga 3, cu Clubul Sportiv Școlar Liceul Teoretic ”Lucian Blaga” Reghin, club cu activitate exclusivă de juniori.

A fost aprobat și referatul Departamentului de Licențe și Afilieri și s-a dispus afilierea mai multor cluburi de juniori (12 la număr), feminin (3) și masculin seniori (15).

Acestea din urmă sunt: Unirea Braniștea (Galați), ACS Muscelul Câmpulung Elite (Argeș), Cozia Călimăneşti (Vâlcea), Voinţa Limpeziş (Buzău), Rapid Brodoc (Vaslui), CS Universitatea din Alba Iulia (Alba), CSM Cetatea Turnu Măgurele (fosta CS Dunărea Turris) (Teleorman), CSM Sighetu Marmaţiei (Maramureș), Retezatul Hațeg (Hunedoara), Viitorul Darabani (Botoșani), Gloria Băneasa (Constanța), Victoria Carei (Satu Mare), CS Amara (Ialomița), Phoenix Buziaş (Timiș) și CS Păuleşti (Prahova). Adică 15 dintre cele 21 de nou-promovate în Liga 3.

Lipsesc Speranţa Răuceşti (Neamț), ACS Târgu Mureş (Mureș), Olimpic Zărneşti (Brașov), ACB Ineu (Arad), CS Dinamo Bucureşti (București) și Silvicultorul Maieru (Bistrița Năsăud), dintre acestea doar prima anunțând că nu vrea să continue în Liga 3.

 

Marius ANGHEL 08 Aug. 2022, 15:23 Liga 3
Pe aceeași temă