ACS Muscelul Câmpulung Elite începe noul sezon de Liga 3 cu altă denumire. Cele trei echipe din Argeș prezente în campionat, dintre care două din Câmpulung, puse de FRF să joace în trei serii!

Marius ANGHEL 25 Aug. 2023, 15:03 Liga 3
ACS Muscelul Câmpulung Elite începe noul sezon de Liga 3 cu altă denumire. Cele trei echipe din Argeș prezente în campionat, dintre care două din Câmpulung, puse de FRF să joace în trei serii!

Cu o zi înainte de debutul noului sezon al Ligii 3, ediția 2023-2024, Federația Română de Fotbal, prin Comitetul său de Urgență, a efectuat schimbări în șase dintre cele zece serii, în urma a trei abandonuri, dar a luat act și de modificarea denumirii a încă unui club în această vară.

Asociației Club Sportiv Muscelul Câmpulung Elite și-a schimbat numele în Asociația Fotbal Club Câmpulung Muscel 2022.

Municipiul argeșean Câmpulung sau Câmpulung Muscel are două echipe începând cu noua ediție a Ligii 3, pe AFC Câmpulung Muscel, apărută în competiție în vara anului 2022, cât și pe ACS Aro Muscelul Câmpulung Muscel, campioana județului Argeșul în această vară și nou-promovată în al treilea eșalon fotbalist. Interesant este că FRF a pus cele două echipe argeșene să joace în serii diferite în Liga 3.

ACS Muscelul Câmpulung Elite a devenit AFC Câmpulung Muscel

ACS Muscelul Câmpulung Elite va evolua începând din acest sezon al Ligii 3 cu o nouă denumire: AFC Câmpulung Muscel. Echipa argeșeană nu este însă la prima schimbare de acest fel.

În vara anului 2022, CS Rucăr, din postura de campioană a județului Argeș, obținea promovarea în Liga 3 la baraj, iar echipa se muta la Câmpulung, își schimba sediul social, devenea o cu totul altă echipă, sub numele de ACS Muscelul Câmpulung Elite, iar forul condus de Răzvan Burleanu accepta toate aceste modificări și o primea în competiție.

Acum, în această vară, ACS Muscelul Câmpulung Elite și-a schimbat din nou denumirea, iar FRF a luat cunoștiință de acest lucru, de faptul că din acest moment denumirea echipei este AFC Câmpulung Muscel.

”Ia act de schimbarea denumirii Asociației Club Sportiv Muscelul Câmpulung Elite în Asociația Fotbal Club Câmpulung – Muscel 2022”, a fost decizia Comitetului de Urgență al FRF din data de 24 august 2023.

  • Nu este însă singura echipă din Liga 3 care a recurs la schimbarea denumirii în această vară sau la cesionare de loc în campionat, înainte de startul noului sezon. CSM Satu Mare și-a luat denumirea de CSM Olimpia Satu Mare, în timp ce Dinamo Bacău și-a cesionat locul în Liga 3 echipei FC Bacău, cele două cluburi colaborând deja de un an.
  • În schimb, Viitorul Curiţa, campioana Bacăului în această vară și nou-promovată, se promovează ca Viitorul Onești și anunță de mult timp că va trece la această denumire, însă nu a făcut-o până la startul campionatului, astfel că în competiție va activa sub denumirea de Curița.

Cele două echipe din Câmpulung, puse de FRF să joace în serii diferite! A treia echipă a Argeșului, pusă într-o a treia serie!

Interesantă este și decizia FRF de a pune cele două echipe din Câmpulung să joace în serii diferite din Liga 3, cu toate că amândouă își dispută jocurile de acasă pe stadionul Municipal din Câmpulung.

AFC Câmpulung Muscel, antrenată de Costin Lazăr, a fost mutată din Seria 4, unde a jucat în sezonul trecut, primul al său la acest nivel competițional, în Seria 5, alături de echipe din județele Brașov (Olimpic Zărnești, Kids Tâmpa Brașov, SR Municipal Brașov, Olimpic Cetate Râșnov, Ciucaș Tărlungeni), Harghita (AFC Odorheiu Secuiesc), Covasna (Sepsi OSK Sfântu Gheorghe 2, KSE Târgu Secuiesc) și chiar Bacău (Viitorul Curița).

În schimb, nou-promovata ACS Aro Muscelul Câmpulung Muscel, antrenată de Ionuț Mihu, a fost pusă să joace în serie diferită de rivala din oraș, în Seria 4, unde are ca adversare echipe din județele Prahova (Tricolorul Breaza, CS Blejoi, CS Păuleşti, CSO Plopeni), Dâmbovița (FC Pucioasa, Flacăra Moreni), Ilfov (SC Popeşti Leordeni), Giurgiu (SCM Dunărea Giurgiu) și chiar capitala București (CS Dinamo Bucureşti).

Județul Argeș are și o a treia reprezentantă în Liga 3, pe Unirea Bascov, pe care FRF a pus-o să joace în Seria 6, alături de echipe din Olt, Teleorman și Vâlcea!

  • ACS Aro Muscelul Câmpulung Muscel debutează în Liga 3 cu un joc pe terenul altei nou-promovate, SCM Dunărea Giurgiu (sâmbătă, ora 18:00), AFC Câmpulung Muscel joacă acasă cu Olimpic Zărnești (vineri, ora 18:00), în timp ce Unirea Bascov începe în deplasare la Viitorul Dăești (sâmbătă, ora 18:00).

ACS Aro Muscelul Câmpulung Muscel, asociere cu Clubul Sportiv Școlar Colegiul Național Dinicu Golescu

Tot în ședința din 24 august a Comitetului de Urgență al FRF au fost aprobate mai multe asocieri între echipe din Liga 3 cu unele care au activitate exclusivă de copii și juniori.

Printre acestea se află și ACS Aro Muscelul Câmpulung Muscel, căreia i-a fost aprobată asocierea cu Clubul Sportiv Școlar Colegiul Național Dinicu Golescu.

”Aprobă asocierea dintre Clubul Sportiv Comunal Crișul Sântandrei, participant în campionatul national Liga a 3-a și Liceul cu Program Sportiv Bihorul Oradea, club cu activitate exclusivă de copii și juniori, pentru sezonul competițional 2023/2024.
Aprobă asocierea dintre Asociația Clubul Sportiv Olimpia Cetate Râșnov, participant în campionatul national Liga a 3-a și Clubul Sportiv Școlar Brașovia Brașov, club cu activitate exclusivă de copii și juniori, pentru sezonul competitional 2023/2024.
Aprobă asocierea dintre Clubul Sportiv Municipal Vaslui, participant în campionatul national Liga a 3-a și Liceul cu Program Sportiv Vaslui, club cu activitate exclusivă de copii și juniori, pentru sezonul competitional 2023/2024.
Aprobă asocierea dintre Asociația Clubul Sportiv ARO Muscelul C-lung Muscel, participant în campionatul national Liga a 3-a și Clubul Sportiv Școlar Colegiul Național Dinicu Golescu, club cu activitate exclusivă de copii și juniori, pentru sezonul competițional 2023/2024”, sună decizia Comitetului de Urgență al FRF.

Noul sezon al Ligii 3 debutează astăzi, 25 august 2023.

Foto: FC Muscelul Câmpulung și ARO Muscelul Câmpulung

https://liga2.prosport.ro/liga-3/modificari-in-liga-3-pentru-completarea-locurilor-vacante-19281687

https://liga2.prosport.ro/liga-3/fc-brasov-are-un-nou-presedinte-un-fost-europarlamentar-19281676

https://liga2.prosport.ro/liga-3/acs-medias-l-a-numit-pe-mihai-ianc-in-functia-de-director-tehnic-19281615

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-in-liga-6-timis-19281694

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/meciuri-play-off-cupa-romaniei-19281593

https://liga2.prosport.ro/seria-1/marea-unire-de-sub-tampa-fc-brasov-si-sr-brasov-si-au-anuntat-proiectul-comun-un-oras-o-echipa-ce-se-intampla-cu-clubul-retrogradat-din-liga-2-planul-pentru-noul-sezon-de-liga-3-19281374

https://liga2.prosport.ro/liga-3/programul-noului-sezon-de-liga-3-sezon-2023-2024-19279863

Marius ANGHEL 25 Aug. 2023, 15:03 Liga 3
Pe aceeași temă